Geleneksel Bir Dokunuş: Eviniz İçin Hint İç Tasarım Fikirleri

Tüm tasarım biçimlerinin arkasında bir ilham vardır. Bir ülke olarak Hindistan, derin kökleri geniş bir alana yayılmış bir banyan ağacı gibidir. Bu iç tasarım fikirleri, mekanınıza desi havası katmanız için size ilham verecek!

Hindistan’ın renkli kültürü birçok tasarım biçimine ilham verir. Modern Hint evleri genellikle tasarımı ince ve minimal tutmakla ilgilidir, ancak bu ona geleneksel bir dokunuş ekleyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Eviniz için bu havalı Hint iç tasarım fikirlerine göz atın!

Ev, Mandir’in Olduğu Yerdir

Kabul edelim ki, Hint evleri geleneksel pooja odası olmadan eksik kalır. İster Tanrı’ya ister insanlık dinine inanın, inandığınız yüce güç için ayrılmış bir köşeye hatta bir odaya sahip olmanın evinize huzur kattığını kabul edersiniz. Güzel bir pooja odası, evinizi özünde Hintli tutmanın harika bir yoludur!

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  En İyi 6 L-Şekilli Asma Tavan Tasarım İlhamıyla Modern Şıklığı Aşılayın
A beautiful pooja room in Indian interior design style adds a sense of serenity to your home.
Design the home of your dreams!

Biraz Süsleme

Altın ve gümüş Hint kültürünün önemli bileşenleridir ve doğru yapıldığında Hint ev iç tasarımının bir parçası olarak eşit derecede harika görünürler. Metalik dekor öğeleri veya aksanlar, evinizin iç mekanlarına desi bir görünüm kazandırmanın güzel bir yoludur.

Traditional Indian home interior design hanged metallic decor items on the wall in the foyer in gold colour.

Renklerin İsyanı

Kültürünüzü sergilemenin belki de renklerden daha iyi bir yolu yoktur! Hint iç tasarımında bir dizi parlak renk kullanmak, gürültülü ve cafcaflı anlamına gelmek zorunda değildir. Tercihlerinize bağlı olarak, ev tasarımınızın farklı unsurlarını güzel ve cesur renklerle Hint çığlığı haline getirebilirsiniz!

Indian traditional interior design, the white living room has different elements with beautiful bold colours.Indian traditional interior design, the white living room has different elements with beautiful bold colours.
A Traditional Swing Makes This Home So Alluring | Home Tour | Design Cafe | Indian Home Interiors

Duvarlarınızı Hint Esintili Sanatla Süsleyin

Hindistan çok güzel sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor! İster tablolar, sanat eserleri, fotoğraflar, heykeller ve daha fazlası olsun, bu oturma odasında kullanılan gibi Hint sanat dekoru şeklinde evinize Hint dokunuşunu dahil etmenin birçok yolu vardır.

Indian home interior design ideas deck up a wall with Indian art decors like paintings, artwork, and photographs.Indian home interior design ideas deck up a wall with Indian art decors like paintings, artwork, and photographs.

Ahşap Mobilyalar Geleneksel Bir Anlayışı Çağrıştırıyor

Özenle oyulmuş ve tasarlanmış ahşap mobilyalar her zaman Hint evlerinin bir parçası olmuştur. Daha sade zamanları anımsatan ahşap mobilyalar tercih ederek bu cazibenin bir kısmını koruyabilirsiniz. Alternatif olarak, evinizde modern bir Hint iç tasarımı için geleneksel olarak kullanılan ahşap malzemelerden yararlanabilirsiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  İlahi Konutunuz İçin Pitoresk Pooja Odası Kapı Tasarım Fikirleri
Intricately carved and designed in wooden in the foyer area is Indian interior design ideas to bring charm.Intricately carved and designed in wooden in the foyer area is Indian interior design ideas to bring charm.

Hint Baskıları ve Motiflerinin Kullanımı

Geleneksel Hint baskıları ve motifleri kadar büyüleyici çok az şey vardır. Duvarlarınızı güzel baskılı duvar kağıtları, Hint malzemeleri ve baskıları kullanılarak yapılmış mobilya ve dekorlarla süsleyebilirsiniz. Evinize Hint dokunuşu katmanın en basit ve en uygun maliyetli yollarından biri yatak örtüleri, doharlar veya örtüler gibi ısmarlama ürünleri tercih etmektir.

Living room with wallpapers, furnishing and decor made using Indian materials and prints is Indian style interior design.Living room with wallpapers, furnishing and decor made using Indian materials and prints is Indian style interior design.
Modular interiors by DesignCafe: 20% OFF

Geniş Yaşam Alanları

Hint evlerindeki geniş ve ferah ortak alanlar, büyük aile toplantıları ile eş anlamlıdır. Ve Hintliler için, özel günler için bir grup arkadaş veya aileyi ağırlamak bir normdur. Modern eviniz, insanlarınızı ağırlayabilecek bir yaşam alanına ihtiyaç duyar. Oturma odasında yeterince rahat oturma seçeneğine sahip olmak, evinizin desi dokunuşunu korumasını sağlamanın yollarından biridir.

Large living room interior Indian design style with cosy seating is one of the ways to ensure retains its desi touch.Large living room interior Indian design style with cosy seating is one of the ways to ensure retains its desi touch.

Hint Stili Oturma Odası Tasarımları hakkında daha fazlasını keşfedin

Oymalı Ahşap Bölmeler

Karmaşık jali bölmeler Hint iç tasarımında sonsuza dek kullanılmıştır. Tasarımın işlevsel, çok amaçlı unsurları olmanın yanı sıra şık bir dokunuş katarlar. Bölmeler, paneller, kapı tasarımı ve daha fazlası şeklinde oyulmuş ahşap elemanlar sabit veya hareketli olabilir ve evinize güzel bir katkı sağlar.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Evinizin Seveceği Modern Artı Eksi Pop Tasarım Fikirleri!
Modern bedroom with jali partition in simple Indian interior design style adds a touch of elegance.Modern bedroom with jali partition in simple Indian interior design style adds a touch of elegance.

Hint iç tasarımı söz konusu olduğunda eviniz için seçebileceğiniz çok şey var. Seçeneklerin çokluğu bunaltıcı görünse de, eviniz için bütçenize uygun mükemmel olanı seçmek nispeten basittir! Bu Hint iç tasarım fikirlerinden hangisinin favoriniz olduğunu bize söyleyin?

Keşfedin, Hakkında Daha Fazla Bilgi

  • Hint Tarzı Yatak Odası Tasarımları
  • Geleneksel Hint Mutfağı Tasarım Fikirleri

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir