Uzmanlar Şehir Düğünü Planlarken Akılda Tutulması Gereken Önemli Noktaları Paylaştı

Yaklaşan düğününüz için tarih ve mekan belirlemeden önce, düğününüzün nerede yapılacağına karar vermeniz gerekir. Bu, bir çift olarak üstesinden gelmeniz gereken ilk düğün planlama görevlerinden biridir ve nerede yaşadığınız, düğün estetiğiniz ve aile üyelerinize yakınlığınız dikkate alınması gereken faktörlerdir. Eğer bir şehir düğünü yapmayı planlıyorsanız -tebrikler! – düğün planlamacıları bu tür bir kutlama için aklınızda bulundurmanız gereken çeşitli hususlar olduğunu paylaşıyor.

Şehir düğünleri, nikâhlarını bir hafta sonu yapmayı planlayanlar için harikadır. Four Seasons Nashville Etkinlik Satış Müdürü Rachael Vacek, “Konuklar düğün hafta sonu için şehirde kalıyorlarsa, hafta sonu boyunca ve hatta resepsiyondan sonra ziyaret edilebilecek daha fazla yürünebilir cazibe merkezi ve gece hayatı vardır, bu da ek ulaşım ihtiyacını ortadan kaldıracaktır” diyor. Şehirde çok sayıda otel seçeneği olduğu için bir oda bloğu ayırmak da çok daha kolay. Göz önünde bulundurulması gereken bir diğer husus da, şehirde düğününüze ev sahipliği yapmak söz konusu olduğunda mekânlar ve satıcılar için daha fazla seçenek olmasıdır. Dhalia Events LLC’nin kurucusu ve CEO’su Deliece Knight, “Çiftler, her satıcı kategorisinde etkinlikleri için seçebilecekleri çok sayıda harika seçenek olacağı gerçeğinden yararlanabilirler” diyor.

Uzmanla Tanışın

  • Rachael Vacek, Nashville’deki Four Seasons Hotel’de Etkinlik Satış Müdürü olarak görev yapmaktadır. Nashville düğün endüstrisinde 10 yılı aşkın deneyime sahiptir.
  • Deliece Knight, Dhalia Events LLC’nin Kurucusu ve CEO’sudur ve New York’ta yaşamaktadır.
İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Uzmanlar ABD'deki Ortalama Düğün Mekanı Maliyetini Açıklıyor

Ancak, şehir düğünlerinin de dezavantajları olduğunu unutmamak gerekir. Şehir düğünlerinin fiyatları, şehir dışındaki düğünlere kıyasla daha pahalı olma eğilimindedir. Ayrıca, düğününüz yoğun sezondaysa, bir mekanı başka bir özel günle paylaşmanız gerekebilir. Bir şehir düğünü planlamaya karar vermenin getirdiği stresin bir kısmını hafifletmeye yardımcı olmak için sektördeki en iyi şehir düğünü planlayıcılarından bazılarıyla görüştük. İşte uzmanlara göre bir şehir düğünü planlarken akılda tutulması gereken yedi önemli faktör.

Satıcı ve Mekan Seçeneklerinden Yararlanın

Büyük bir şehir, satıcılar için daha fazla seçenek sunar, bu nedenle düğününüzü planlarken seçim yapabileceğiniz çok sayıda seçeneğiniz vardır. Knight, “Şehir ne kadar büyükse, seçenekler de o kadar geniş olur,” diye açıklıyor. “Çiftler, her satıcı kategorisinde etkinlikleri için seçebilecekleri çok sayıda harika seçenek olacağı gerçeğinden yararlanabilirler.”

Park Seçeneklerini Bilin

Bir şehir düğünü planlarken, araçların bırakılıp alınabileceği bir tür park yeri veya kolay erişilebilen bir alan olduğundan emin olmak çok önemlidir. Vacek, “Şehir düğünü söz konusu olduğunda büyük olasılıkla davetlilerin neredeyse tamamı düğüne katılacaktır,” diye açıklıyor. “Bu nedenle, konukların güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için hafta sonu için bir araç paylaşımı indirim kodu eklemeyi düşünmek her zaman güzel bir avantajdır.”

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Mükemmel Bira Fabrikası Düğününü Planlama Rehberiniz

Oda Bloğu Rezervasyonu Yapın

Bir oda bloğu rezervasyonu, misafirlerinize düğünden sonra gidecekleri bir yer sağlayacaktır. Vacek şöyle açıklıyor: “Konuklarınız yerel olsa bile, oda bloğu rezervasyonu, tüm konuklarla ilgilenilmesi ve büyük güne önceden hazırlanmaları için daha sonra değil daha erken yapılması gereken bir şeydir.” Buna ek olarak, büyük şehirlerde otel seçenekleri daha fazladır; bu nedenle, aralarından seçim yapabileceğiniz daha fazla seçenek olduğu için konuklar için otel konaklaması ayarlamak daha kolaydır.

Bütçenizi Planlayın

Doğrusu, şehir düğünleri şehir dışındakilere göre çok daha pahalıdır, bu nedenle ne kadar harcama yapmayı planladığınızı önceden konuşmanız önemlidir. Knight, “Bütçenizin etkinlikle ilgili beklentilerinize uygun olması gerekir,” diye açıklıyor. “Büyük şehirlerde şüphesiz farklı fiyat noktalarında sayısız etkinlik seçeneği bulunsa da, etkinlik sahiplerinin her bir tedarikçi için büyük şehir dışında harcayacakları tutarın en az bir buçuk ila iki katını harcamaya hazırlıklı olmaları gerekir.”

Açık Alanlar Yerine Kapalı Alanları Tercih Edin

Açık şehir alanları muhteşem şehir manzaraları sunabilirken, törende istediğiniz gürültü ve samimiyet düzeyini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Vacek, “Tören veya resepsiyon şehir merkezindeki bir dış mekandaysa, yakınlardaki mekanlardan gürültü taşması potansiyeli vardır” diyor.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Doğru Düğün Mekanı Seçimi - Nasıl Olmalı?

Lojistik Konusunu Önceden Düşünün

Şehir düğünleri, şehir dışındakilere kıyasla biraz daha fazla lojistik planlamaya ihtiyaç duyar. Knight, “Şehir trafiği, park etme ve ayakta durma kuralları, satıcıların hizmetlerini yerine getirmeleri için mevcut zamanı önemli ölçüde etkileyebilir (ceza alma riskinin on kat arttığından bahsetmiyorum bile)” diyor. Aynı şekilde, konuklarınız da düğününüze katılmak için bu düzenlemelerden geçmek zorunda kalacaktır.

Ortak Mekan veya Satıcılar için Hazırlanın

Şehrin yoğun nüfusu nedeniyle, belirli bir tarihte belirli bir mekanı istiyorsanız mekan alanınızı paylaşmanız gerekebilir. Knight, “Bu, etkinliğinizin aynı zamanda gerçekleşeceği anlamına gelmez, ancak bir mekanın veya satıcının yoğun sezonda tüm düğün hafta sonunuzu sadece sizin için ayırması nadirdir” diyor. “Bunu yönetmenin iyi bir yolu, [mekan ve satıcılarınızla] düğün hafta sonunuz için başka neler planladıkları hakkında açık konuşmalar yapmaktır, böylece taahhütlerinin tamamen farkında olursunuz.” Araştırmanız sırasında, diğer çiftlerin deneyimlerinin nasıl olduğunu görmek için mekan veya satıcı hakkındaki yorumlara da göz atabilirsiniz.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir