İğne oyası modellerinden ipleri kullanarak yaptığımız bir oya yapılışı hazırladık. İğne oyası yazma modellerinde çok hoş duracak bir örnek. İlk baktığınızda mum alevini eski gaz lambalarını andırıyor. Biraz nostaljik bir oya. İnsana çocukluğunu hatırlatıyor. Şimdilerde eski lambalar, eski eşyalar dekor olarak kullanılıyor. Gaz lambaları benim de çok sevdiğim dekor ürünlerinden. Eski bakırlara, kilimlere, eski eşyalara çok merakım var. Çok seviyorum. Evimin duvarını anneannemin ördüğü el örgü çanta süslüyor. Yine yanında babaannemin kesesi var. Onların yanında ise eski bir çorap var. Evime her girdiğimde onlar karşılıyor. Yine süt helkesi, vazo, kazan kullandığım eşyalardan. Az sonra yapılışını paylaşacağımız oya en güzel ipli iğne oyası yapılışı biraz sizi eskilere götürebilir. Çocukluğumuzu hatırlatabilir.
İğne oyalarında ipleri kullanarak çok hoş oyalar tasarlıyoruz. Kırpık oyaları, ip bükmeli oyalar gibi. Mesela iğne oyası kırpık modeli yapılışı yazma kenarlarında çok kullanılan bir örnek. Tek renk yazmalarda, desenli yazmalarda kullanabilirsiniz. En güzel ipli iğne oyası yapılışı yazma dışında mutfak havlularında da kullanılabilir diye düşünüyorum. Sizce nasıl olur. Yine yazmalarda, küçük havlularda kullanacağımız harika bir örnek var. Yapılışı oldukça kolay ama çıtı pıtı çok güzel duruyor. Anlatımına ise iğne oyası çiçek yapılışından ulaşabilirsiniz. Özellikle iğne oyasını yapmaya yeni başlayanlar için oldukça güzel bir örnek.
İp Bükmeli İğne Oyası Nasıl Yapılır?
İp bükmeli modeli yaparken yaprak olarak iğne oyası pırpırlı sinek kanadını kullanıyoruz. Birçok modelde çok kullandığımız yaprak tekniği. İkili veya tekli olarak yazmalarımızda kullanıyoruz. Ara örnek olarak farklı bir modeli de kullanabilir ara ara ip bükmeli modeli yerleştirebilirsiniz. Bükmeli kısmın yapılış detayları ise videoda.
Son olarak videoya geçip en güzel ipli iğne oyası yapılışını öğrenelim. İyi seyirler.