İğne oyası modellerinde çok kullandığımız bir teknik. Ben pipet kullanmamıştım yaparken. Bu tekniği görünce hemen sizlerle paylaşmak istedim. Ben kursta K trabzan yapımını öğrendiğimizde hocamız K trabzanı iğne oyası havlu modelleri ve iğne oyası namaz örtüsü modellerinde mutlaka kullanmamız gerektiğini söylemişti. K trabzanları yaptıktan sonra üzerine 2 sıra zürafa gidip daha sonra modeli kurduruyordu. Direk örneğe başlamayı kabul etmiyordu. Sizde o şekilde yapabilirsiniz. Kolaya kaçmadan özenle işlerimizi yapabiliriz. Ben iğne oyalarını yaparken hep o şekilde çalışıyorum. Satış yaparken veya hediye götürürken, tabi kendim de kullanacaksam önce kendi içime sinmeli daha sonra satmalıyım veya hediye etmeliyim. Beğenmediğim modeli asla vermem yada satmam. Mesela sade renk iğne oyalarında kullandığımız modelde K trabzanlar yapıyoruz. İğne oyaları havlu kenarında da yine K trabzanları kullanıyoruz.
Pipetle K Trabzan Yapımı
İğne oyası havlu ve namaz örtülerinde K trabzanlarınız eşit olmuyorsa, beğenmiyorsanız, içinize sinmiyorsa bu tekniği kullanabilirsiniz. Hepsi aynı boyda ve düzgün olacaktır. Fabrikadan çıkmış gibi. Pipet yoksa evde kalemler, şişler de kullanabilirsiniz. Çok kalın şişlerle trabzanlar büyük olacaktır. O yüzden pipet kalınlığında şişler, kalemler kullanabilirsiniz.
Ben hiç bir aparat kullanmadan yapıyorum. Öyle daha güzel daha doğal oluyor sanki. Siz ilk defa yapıyor ve zorlanıyorsanız pipetle K trabzan nasıl yapılır videosunu izleyebilir ve yapabilirsiniz.
Evet şimdi pipetle k trabzan yapılışını izleyelim. Ve önce örnek bezinde sonra namaz örtüsü veya havlu üzerinde yapalım.
K trabzan namaz örtülerinde ve havlu kenarlarında çok kullanılıyor. Başlığı ismini veren pipetle K trabzan videosu silindiği için normal şekilde yapılan K trabzan videosu ekliyoruz.