Zarif Boncuklu Tığ Oyası Yapılışı

Tığ oyası modellerinden çok güzel çok şık bir oyanın yapılışıyla devam ediyoruz. Yazma kenarlarına en çok yaptığımız oyalardan biri. Tığ işi oyalarla çok güzel modelleri yazma kenarlarına yapıyoruz. Günlük kullanım için örebiliriz. Yada çeyizlik tığ oyası modelleri olarak örüp yazmalarımızı kullanabiliriz. Örgü öğrenmeye ilk başladığım dönemlerde de tığ oyası yapmıştım. Orta okul zamanlarında el işi öğrenmeye başladım. Kanaviçe etamin örneklerini öğrendim. Şiş örgü ile el beziörmüştüm. Daha sonra tığ işi tekniklerini öğrenip dantel modelleri yapmıştım. O çağlarda da öğrenmek daha bir keyifli oluyor. Sizde basit hobileri çocuklarınıza öğretebilirsiniz. Şimdi yeni oyamıza geçmeden önce daha önce yaptığımız tığ oyalarına değinelim.

Bu paragrafta güzel tığ oyalarından bahsedeceğiz. Tığ oyalarından ilk bahsettiğimiz model videolu tığ oyası yazma kenarı çiçek örneği yapımı olmuştu. Çok güzel bir oya. Keyifle yazmalarınıza yapabilirsiniz. Son paylaştığımız modeller arasında ise kum boncuktan yapraklı oya yapımı yer alıyor. Boncuklarla yaprağı hazırladıktan sonra bileklik, kolye ucu, küpe yapımında da kullanabilirsiniz. Boncuklu bir diğer oya ise kalemle yapılan tığ oyası. Çok şık. Şimdi zarif boncuklu tığ oyası yapılışını öğrenmeye geçelim.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Mantı Oyası Nasıl Örülür?

Boncuklu Tığ Oyası Nasıl Örülür?

Tığ oyasından çok güzel bir örnek daha. Hep aynı oyaları görmekten sıkıldıysanız yeni oyaları arıyorsanız, farklı oyalar olsun artık diyorsanız sizi buraya bekliyoruz. En güzel oyaları örmeye devam ediyoruz.

Zarif Boncuklu Tığ Oyası YapılışıZarif Boncuklu Tığ Oyası Yapılışı

Zarif boncuklu tığ oyası yapılışı tamamlandığında yukarıdaki gibi çok güzel duracak. Son olarak videoya geçelim ve nasıl yapıldığını öğrenelim. İyi seyirler.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir