Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı

Kum boncuklarla ilk olarak çok güzel yaprak yapıyoruz. Daha sonra bu yaprakları oya yapımında kullanıyoruz. Boncuktan küpe modellerinde kullanıyoruz. Boncuktan kolye ucu, boncuktan bileklik modelleri olarak kullanıyoruz. Birazdan örneklerini de inceleyeceğiz. Öncesinde daha önce yaptığımız farklı tığ oyalarından bahsedelim. Daha sonra kum boncuktan yapraklı oya yapımına geçeriz.

Bu paragrafta daha önce yaptığımız tığ oyası modellerinden bahsedelim.  En güzel tığ oyalarını birlikte ördük. Mesela onlardan biri kolay incili tığ oyası yapımı modeli. Tek renk yazmalara da desenli yazmalara da çok yakışacak. İstiridye içinde inci tanesi gibi duruyor. Tek sıra boncuklu tığ oyası ise tığ oyası papatyalı modellerden. Muhteşem güzellikte zarif tığ oyalarından. Tığ oyalarını sadece yazma kenarlarında değil farklı şekillerde de kullanabilirsiniz. Mesela çok güzel kolyeler yapabilirsiniz. Tığ işi kolye modelleri sizlere fikir verecek örneklerle dolu. Galeride çok güzel modeller yer alıyor. Beğendiğimiz kolye modellerini yazma kenarlarına tığ oyası olarak da yapabiliriz.

Kum Boncuktan Yapraklı Oya YapımıKum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı

Boncuktan Yapraklı Oya Nasıl Yapılır?

Birçok renk düzeniyle öreceğimiz harika bir oya daha. Çınar yaprağını andıran güzel bir yaprak hazırlayacağız. Daha sonra bu oyayı görsellerde de gördüğümüz gibi farklı şekillerde de kullanacağız. Küpe, bileklik, kolye tabiki yazma kenarına oya olarak yapacağız.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Tığ Oya Örnekleri

Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı 1Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı 1

Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı 3Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı 3

Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı 2Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı 2

Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı 4Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı 4

Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı 5Kum Boncuktan Yapraklı Oya Yapımı 5

Çok güzel değil mi. O halde hemen yapılışına geçelim. Bakalım kum boncuktan yapraklı oya yapımı nasılmış.

Kaynak : https://www.instagram.com/p/C4uBTIUIaXQ/

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir