İnce İple İki Şiş Örgü Modeli

Zevkle öreceğiniz bir örnek daha. İnce ipler kullanarak kalın şişler kullanarak iki şiş örgü modelleri öreceğiz. Etol şal modelleri, yazlık örgü modelleri örebiliriz. Çeyizlik örgü modellerinde kullanabiliriz. İnce iple iki şiş örgü modelikolay örgü modellerinden. Yabancı örgü modelleri videosunda şemasıyla ve detaylı yapılışıyla nasıl örüldüğünü öğreneceğiz. Örgü modellerinde ince ip ve kalın şişleri kullanarak farklı tasarımlarda oluşturduk. Mesela onlardan biri kalın ip ince ip bir arada örneği. Çok güzel bambaşka modellerde kullanarak çok şık tasarımlar oluşturabilirsiniz. Aynı renkleri kullanmıştık. Farklı 2 renk kullanılarak da yeni örgü modelleri örülebilir. Şişle buklet örgü modelleri yapılışı da ince ve kalın iplerin bir arada kullanıldığı şiş örgü örneklerinden. Videolu anlatımlı tiftik hırka modeli yapılışı da muhteşem bir model. Ahududu örneğini ince iple tiftik iple örmüştük. Ve çok şık olmuştu. En az onlar kadar şık bir modelden bahsedeceğiz. Hemen anlatıma geçiyoruz.

İnce İple Şiş Örgü Nasıl Örülür?

Şallar, bluzlar, hırkalar örebiliriz. İnce ip sevmiyorsanız merserize iple, pamuklu iple, keten iplerle de örebilirsiniz. O zaman örneğin duruşu biraz değişecektir. Örneği örerken ince ipler ve kalın şişler kullanıyoruz. 9 mm, 10 mm gibi şişler tercih edebilirsiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Kolay Yeni Renkli Yuvarlak Lif Yapılışı

İnce İple İki Şiş Örgü Modeli 3İnce İple İki Şiş Örgü Modeli 3

Şişe 17 ilmek atıyoruz. İlk turu ters olarak örüyoruz. 2. turda ilk ilmeği örmeden alıyoruz. Sonraki 5 ilmeği birlikte örüyoruz. Şişi ilmeklerden çıkartmıyoruz. 1 kez ip doluyoruz. Sonra tekrar örüyoruz. Bu işlemi bir kez daha tekrar ediyoruz. 5 ilmek toplamıştık. Tekrar 5 ilmek oluşturduk. İlmekleri şişten çıkarttık. 1 ilmek düz ördük. Tekrar 5 ilmeği birlikte örerek yeni ilmekleri oluşturduk. Bu sırayı da bu şekilde tamamlıyoruz. ( Sonda 4 ilmek kalırsa 3 ilmeği birlikte örerek ve 3 ilmek çıkartarak bu işlemi tekrar ediyoruz. Son ilmeği ise ters örüyoruz.)

3. tur yani arka sıraya geçtiğimizde tüm ilmekleri tek tek ters örüyoruz.

Tekrar ön sıradayız. Burada ilk ilmeği örmeden alıyoruz. 1 kez ip doluyoruz 2 ilmeği birlikte düz örüyoruz. 1 ilmek düz örüp tekrar 5 ilmek topluyor içinden 5 ilmek çıkartıyoruz. Arka sıraya 4 tura geçtiğimizde tüm ilmekleri ters örüyoruz.

Modelin şeması ise aşağıdaki gibidir. Anlatımı da üstte verdik. 15 ve katları +2 kenar ilmeği ile ilmek sayılarını belirleyebiliriz.

İnce İple İki Şiş Örgü Modeli 5İnce İple İki Şiş Örgü Modeli 5

Model ise şu şekilde duruyor.

İnce İple İki Şiş Örgü Modeli 1İnce İple İki Şiş Örgü Modeli 1

İnce İple İki Şiş Örgü Modeli 2İnce İple İki Şiş Örgü Modeli 2

İnce İple İki Şiş Örgü Modeli 4İnce İple İki Şiş Örgü Modeli 4

Son olarak videoya geçiyoruz. İnce iple iki şiş örgü modeli yapılışını öğrenelim. İyi seyirler.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir