Şiş örgü örneklerinden hem erkekler hem de kadınlar için kullanabileceğimiz örnekle hazırlanmış bere modelleri anlatımı hazırladık. Şapkamızı köşeden köşeye örgü modeli gibi düşünün. Köşeden başlayıp diğer köşeye doğru ördüğümüz modellerden. Aynı teknikle bebek battaniyesi modelleri de örebilirsiniz. Yakışacaktır. Renkli örgü modellerinden battaniyeler örmeyi düşünebilirsiniz.
Havalar soğudu, kombiler – sobalar yanmaya başladı. Soğuk kış günlerinde en çok kullandığımız aksesuarlardan biri örgü şapkalar, örgü atkılar, örgü eldivenler. Bizde en güzel örgü modellerinden oluşan kolay ve şık duran örgülerden tarifler hazırlıyoruz. Bugünkü konumuz bere modelleri. Diagonal desenli örgü şapka tamamlandığında çok şık duruyor. Aile boyu örüp takım şapkalar kullanabilirsiniz. Hazır kürk ponponlar veya kendi yaptığınız ponponlarla şapkayı tamamlayabilirsiniz. Mesela çocuklarınıza haraşo örgü şapka yapılışını da örmek isteyebilirsiniz. Şapka ve atkı bir arada. Tek örgüde ikisi de çıkıyor. Kızlarınıza örgü şapka ve boyunluk yapılışını takım olarak örmek isteyebilirsiniz. Küçük kızlara çok yakışıyor. Tıpkı kırmızı başlıklı kız gibi. İpleriniz ve şişleriniz hazırsa haraşo verev şapka nasıl örülür öğrenelim.
Haraşo Verev Şapka Yapılışı
Şiş örgü örneklerinden köşeden örgü tekniği ile battaniye örmeye alışmıştık. Şimdi aynı teknikle şapka örüyoruz. 4 ilmekle köşeden başlayıp artırarak örmeye devam ediyoruz. Daha sonra tekrar azaltmalara başlıyor 4 ilmek ile bitiriyoruz.
Şapka için alize lanagold kullanıyoruz. Yünlü bir iplik. Ayrıca 80 cm uzunluğunda 3,5 mm misinalı şiş kullanarak öreceğiz. Ölçüler 56 cm baş çevresi için uygun. Köşeden başlayıp 47 cm olana kadar artırıyoruz. Daha sonra aynı ölçülerde azaltarak baklava dilimi oluşturuyoruz.
Şapkayı tamamladığımızda yukarıdaki gibi duracak. Gelin şimdi haraşo verev şapka nasıl örülür izleyelim.