Daha uzun ve mutlu bir ömür: Yaşlılıkta aktif bir sosyal yaşamın faydaları

Sosyal olarak aktif kalmak ve ilişkilerde bulunmak için bilinçli bir çaba gösteren yaşlıların sosyalleşmenin sağlık avantajlarından yararlandıkları bilinmektedir. Araştırmalar, sosyal olarak aktif yaşlıların ortak bu beş şeye sahip olduğunu göstermiştir:

Artan fiziksel sağlık

İlişkilerde bulunan yaşlılar daha aktif olma eğilimindedirler, sosyal aktiviteleri ile fiziksel sağlıklarını iyileştirirler. Ek olarak, akranlarına yetişmek için fiziksel sağlığı korumak için daha motivedirler.

Güçlü bir bağışıklık sistemi

Araştırmalar, sosyal olarak aktif yaşlıların bağışıklık sistemlerini güçlendirdiğini, soğuk algınlığı, kızarıklık ve diğer hastalıklarla daha kolay savaştıklarını gösteriyor. Ayrıca başkalarıyla yemek yemek genellikle daha sağlıklı seçenekler seçilmesine de yol açar.

Hayata daha olumlu bir bakış açısı

Başkalarıyla bağlantıda kalmak, dünyaya daha bağlı hissetmemizi sağlıyor ve ait olma duygumuzu artırıyor. Başkalarıyla bağlantı kurmakla meşgul olan yaşlılar ruh hallerini ve hayata genel bakışlarını geliştirirler.

Geliştirilmiş zihinsel aktiviteler

Beynimizi aktif ve meşgul tutmak zihnimizi keskinleştirebilir ve bilişsel gerileme riskini azaltabilir. Sohbetlerden ve akranlarla arkadaşça tartışmalardan hoşlanan yaşlılar da akıllarını ve anılarını aktif ve meşgul kılar.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Kış depresyonuna teslim olmamak için pozitif ve mutlu öneriler

Daha uzun, daha mutlu hayatlar

Aktif bir sosyal hayata sahip olarak, yaşlılar ömrünü uzatabilir. Neler yaşadıklarını anlayan diğer arkadaşlar, birbirine destek olurlar. Bu arkadaşlıklar daha derin ve potansiyel olarak daha tatmin edici bağlantılara izin vermiş olur.

İlginizi çekebilir: Ruh halinizden hormonlar sorumlu olabilir: Hangi hormon, ne yapar?

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir