Duvara Desen Yapma Teknikleri

Bir odanın yada bir duvarın rengini değiştirmek için kirlenmesi, boyanın eskimesi gerekmez. Renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri konusunda daha önce bir paylaşımımız olmuştu. Evi aydınlık gösteren boya renkleri konusunda güzel bir yazı hazırlamıştık. Bazen, oda rengi değiştirmek için bir sebebe gerek yoktur. Karar verilir ve değişiklik uygulanır. Duvar boyama işini, duvara desen yapma teknikleri ile daha eğlenceli ve şık hale getirmek ister misiniz? Cevap evet ise devam edelim. Boyamaya geçemeden önce çizikler, delikler varsa onları kapatmalıyız. Duvardaki çizikler nasıl kapatılır inceleyebilirsiniz. Duvarlarınıza şablon uygulaması yapabilirsiniz. 20 duvar boyama şablonları ilginizi çekebilir.

Desenli Boya Nasıl Yapılır?

Duvar desenleri elde etek için bir çok yöntem var bunlardan bir kaçını paylaşmaya çalışalım. Video ve fotoğraflarda nasıl yapılacağı konusunda uygulamalar var. Duvara desen çıkartma konusunda belkide ilk akla gelen, kendinden desenli duvar boyaları, bu boyaları uygulamak için ustaya ihtiyacınız olabilir. Desenli boya kullanmak yerine, duvar desenleri kendin yap, derim. Desen ve renk seçimleri ile hayal gücünüzün eseri olan, sizi yansıtan işler çıkartmak bir çok kişiyi mutlu eder. Kim istemez ki güzel işler yapmayı.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Eski Tişörtten Kalp Yastık Yapımı

Bantla duvara desen yapma tekniği ile süngerle duvara baskı boya yapma tekniğini birleştirip, Duvarda değişik desen ve renk kolajları hazırlayabilirsiniz. Bantla duvara desen yapacaksanız, duvarı zımparalamanızı tavsiye ederim. Desenli boya rulosu kullanarak yapılan bazı işlerde duvara zımpara yapmanıza gerek yok. Duvarın bütün noktalara boyanın daha iyi tutunması için zımpara şart. Zımparalama işi için 120 kumluk zımpara kullanabilirsiniz, Zımpara, boya ile kapanmayacak çiziklere sebep oluyorsa, 180 yada 240 kumluk zımparalar kullanın. Bu zımparalar derin çizikler oluşturmayacaktır. ( Zımpara, üzerindeki numara arttıkça incelir. 240 kum zımpara 120 kum zımparadan incedir)

Duvara Desen Yapma Teknikleri 7Duvara Desen Yapma Teknikleri 7

Duvara Desen Yapma TeknikleriDuvara Desen Yapma Teknikleri

Duvara Desen Yapma Teknikleri 8Duvara Desen Yapma Teknikleri 8

Sprey boya ile kartondan yapacağınız şablonlar kullanarak simetrik, geometrik desenler elde edebilirsiniz. Sprey boyaya başlamadan önce deneme yapmanızı tavsiye ederim. Rulo ve fırça ile boya yapmaktan farklı gelebilir. Elinizi alıştırmak için denemeler yapın.

Duvara Desen Yapma Teknikleri 6Duvara Desen Yapma Teknikleri 6

Duvara Desen Yapma Teknikleri 5Duvara Desen Yapma Teknikleri 5

Duvara Desen Yapma Teknikleri 4Duvara Desen Yapma Teknikleri 4

Duvara desen yapma teknikleri arasında stencil şablonlarını da kullanabilirsiniz. Stencil konusunda daha önce ki paylaşımlarımızdan faydalanabilirsiniz.

Stencil şablonları kullanmak yerine kartondan kendiniz şablonlar oluşturabilirsiniz. Bu şablonlarla stencilden farklı olarak manzara ve doğa resimleri yapabilirsiniz. Ağaç yapraklarını kullanarak duvara yaprak desenleri çıkartabilirsiniz. Hatta ağaç bile yapabilirsiniz. Odanın bir köşesinde çıkar yad başka bir ağacı görmek isteyenler deneyebilir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Boncukla Kolye Yapımı

Duvara Desen Yapma Teknikleri 3Duvara Desen Yapma Teknikleri 3

Duvara Desen Yapma Teknikleri 2Duvara Desen Yapma Teknikleri 2

Duvara Desen Yapma Teknikleri 1Duvara Desen Yapma Teknikleri 1

Rulo ile desen oluşturmak için çeşitli ipleri kullanarak çizgili desenler elde edebilirsiniz. Balonlu naylon, nokta desenler elde etmeniz için çok uygun. File görüntüsü vermek için sünger ve file parçasını kullanabilirsiniz. Bulaşık süngeri ile taş tuğla deseni yapabilirsiniz.

Uyarılar

Sprey boya kullanırken maske ve gözlük kullanmayı ihmal etmeyin. Bir kaç çeşit zımpara bulundurun. Duvara desen çıkartma yaparken, rulo, sünger ve fırçaları bastırmadan yapın. Desen kalitesini ve şeklini bozabilir. Kolay gelsin.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir