Basit iğne oyası tekniklerini anlatan bir video hazırladık. İğne oyası nasıl öğrenilir? Temel teknikler yer alıyor. Başta iğne oyası zürafa yapımını öğreniyoruz. İğne oyasının olmazsa olmazı. Zürafaları çok çalışmalıyız. Ne kadar düzgün olursa zürafalar oyalarımız da o kadar güzel olur. Temeli baştan düzgün atmak gerekir. İğne oyalarını ben belediyelerin ücretsiz kurslarından öğrenmiştim. Yapması oldukça keyifli. İlk olarak teknikleri öğrendik. Daha sonra yazma kenarı kıvırmaya geçtik. 2 adet yazma oyası yaptık. Örnekleri iğne oyası kolay modellerden seçtik. Daha sonra iğne oyası havlu kenarı yaptık. En son iğne oyası namaz örtüsü işledik. Üzerine işleme yapabileceğimiz bir havlu seçtik. İğne oyası havlu kenarını yaptıktan sonra aynı renklerde kanaviçe etamin örneklerinden işledik. Kanaviçe havlu şablonlarını inceleyerek havlularınıza yapabilirsiniz.
İğne oyası modellerinden iğne oyası tekniklerini öğrendikten sonra kolay bir modeli yapabilirsiniz. Mesela saks mavi yazmaya iğne oyası modeli yapabileceğiniz modellerden. Yazma seçimini aynı renk veya farklı tek renklerden seçebilirsiniz. Ayrıca desenli yazmalara da yapabilirsiniz. O zaman diğer modelleri de kolayca yapabilmek için iğne oyası nasıl öğrenilir geçelim.
Yeni Başlayanlar İçin İğne Oyası Dersleri
Kursa gitmeden iğne oyası öğrenmek istiyorsanız hemen bu videoyu izlemeye başlayabilirsiniz. Temel birkaç tekniğin bir arada olduğu güzel bir video. Bu birkaç teknikle de birçok oyayı yapabilirsiniz.
4 tekniğin yapılışını birazdan öğreneceğiz. Zürafa, küçük bir dağ – kaya, pırpır ve testere dişi, kuyumcu kafesi yada çim tekniği olarak isimlendirilen ara örneğin yapılışını öğreneceğiz. Buyurun videoya. İğne oyası nasıl öğrenilir izliyoruz.