Bugünkü konumuz iğne oyası ütülemenin püf noktaları. En güzel iğne oyalarını yaptık. Sıra geldi ütülemeye. İğne oyası nasıl ütülenir sorusunu çok alıyoruz. Bugün bu konuya değinelim dedik. İğne oyası modellerini yaptıktan sonra yazma, havlu, namaz örtüsü, fular, tespih ne yaparsak yapalım bu şekilde ütüleme yapabiliriz. İğne oyası tespih modellerinde ağır çiçekleri çok kullanıyoruz. Çiçekleri yaptıktan sonra ütüleme yapabilir sonrasında tespihe geçirebilirsiniz. İğne oyası havlu yapılışında kullanabilirsiniz. İğne oyası yazma modellerini, iğne oyası havlu yapılışını bitirdikten sonra ütülüme kısmını es geçmemeliyiz. İğne oyalarını gösteren ütüdür. O yüzden çok özenli bir şekilde ütülememizi yapmalıyız. Özellikle satış yapıyorsak.
Ben kursta iğne oyası öğrendiğimde çok özenerek yapmıştım modellerimi. Yeni, acemide olsam en güzelini yapmaya çalıştım. Yaptığım oyalar içime sinmişti. Yeni olmama rağmen çok güzel olmuşlardı. Kurs sonu sergilemeye çıkacağı zaman ütülüme yapan arkadaş çok kötü ütüleme yaptığı için yazma ve havlularım mahvoldu. Kendim yapmadığım için açıkçası pişman oldum. İğne oyası öğrenmek isteyenler, iğne oyası nasıl yapılır yeni başlayanlar için örnekleri, teknikleri, püf noktalarını, özellikle iğne oyası ütüleme tekniklerini öğrenip yazma, havlu yapmaya başlayabilirsiniz.
Yazmalara Ütü Nasıl Yapılır?
Tığ oyası, mekik oyası veya iğne oyası yaptığımızda yazmalara hangi oyayı yaparsak yapalım, havlulara hangi oyaları yaparsak yapalım az sonra paylaşacağımız teknikte olduğu gibi ütüleme yapabilirsiniz. Beyaz sabun, beyaz tülbent, su, leğen, ütü ve tabiki yaptığımız oya lazım olacak bu süreçte. İğne oyası nasıl ütülenir dedik ama diğer oyalarda da aynı tekniği kullanarak kalıp gibi duran oyalar yapabilirsiniz.
Eğer iğne oyası nasıl sert durur diyorsanız buyurun videoya. İyi seyirler.