4 farklı modelde iğne oyası tohum yapmayı öğreneceğiz. Yaptığımız iğne oyalarında beğendiğimiz ve uygun olan motifi yapabiliriz. İğne oyası tohum yapımında genelde iğne oyası rokoko düğüm kullanıyor. Büyük, küçük çiçeklerde ip sarma sayısı ayarlanarak tohumlar yapılıyor. İğne oyalarını yaparken isterseniz tığ oyalarını birleştirerek de tohumlar yapabilirsiniz. Tıpkı küpe çiçeğinde olduğu gibi. Tıpkı 2. videoda olduğu gibi. Küpeli tohumu yapımını tespih süslemelerinde falan kullanabilirsiniz. Tığ oyalarında veya mekik oyalarında yaptığınız çiçeklerde veya süslemelerde kullanabilirsiniz. İğne oyası modellerinde çiçeklerde tohumlar çok güzel duruyor. Özellikle iğne oyası namaz örtüsü modellerinde. Büyük çiçekler yaptığımızda ortasına koyduğumuz düğümler modeli tamamlıyor.
Mesela iğne oyası ayçiçeği yapılışında kullandığımız tohum modelini farklı çiçeklerde de kullanabilirsiniz. Üç boyutlu iğne oyası yapımında küpeli tohumuna benzer bir model kullanıyoruz. Sizde yaptığınız çiçeklerde veya farklı örneklerde iğne oyası tohum yapımı örneklerini kullanabiliriz.
İğne Oyası Tohum Çeşitleri Nasıl Yapılır?
4 farklı modelde tohum yapılışı hazırladık. Büyük küçük hiç fark etmez birçok modelinizde kullanabilirsiniz. Rokoko düğümden topçuk düğüme kadar 4 farklı model yapılışı var. Sizde yaptığınız iğne oyalarına beğendiğiniz tohum örneklerini kullanabilirsiniz. Önce ilk modelimizin yapılışı ile başlayalım. Bittiğinde aşağıdaki gibi duracak. Oldukça kullanışlı birçok modelle uyumlu bir tohum.
Sırada 2. modelimiz var. 3 boyutlu, ağır iğne oyalarında, tespih – fular süslemelerinde kullanabilirsiniz. Bittiğinde aşağıdaki gibi duracak.
3. model tohum yapımına geçiyoruz. İğne oyası papatya modellerinde kullanabiliriz.
4. modelde birçok çiçekte kullanacağımız bir örnek var. Yeni başlayanların da yapabileceği bir tohum şekli. Tüm modellerimizi izledik. Artık 4 farklı modelde tohum yapmayı biliyoruz. Çiçeklerimizde ve diğer örneklerimizde kullanabiliriz.