İğne oyası modellerinden zarif bir örnek anlatımı ile devam ediyoruz. İğne oya nasıl yapılır yeni başlayanlar için kolay modellerden bahsetmiştik. İğne oyası tekniklerinden bahsetmiştik. Bugün çok şık bir oyadan bahsedeceğiz. İğne oyası yazma modellerinde, iğne oyası havlu modellerinde, iğne oyası namaz örtüsü modellerinde kullanacağınız bir örnek. Hatta iğne oyası fular modellerinde de kullanılır. Çok hoş bir örnek. İğne oyası modellerinde yaprakları çiçeklerle veya tek başına kullanıyoruz.
Birazdan paylaşacağımız model tek başına kullanılacak bir örnek. Çiçeklerle de buluşturarak oyayı yapabilirsiniz. İğne oyası yaprak yapımı tek renk yazmalarda, beyaz renk namaz örtülerinde muhteşem duracak. Hatta uygun yere boncuk ekleyebiliriz. Yapraklı iğne oyası yapılışında göbek kısmına veya son turda boncuklar kullanılabilir. İğne oyası tohum yapımı göbek kısmına eklenebilir. İğne oyası gala çiçeğine benzetilebilir model. Çok güzel çok hoş ve birçok farklı şekilde kullanılabilecek bir model. İğne oyası yaprak modeli yazma yapılışı için yazmalarımızı, iğnemizi, iplerimizi hazırlayıp yapılışına geçelim.
İçindekiler
İğne Oyası Yaprak Yapımı
Tek renk veya desenli yazmalarda harika duracak bir örnek. Yapraklı yazmaya iğne oyası modelleri arıyorsanız birazdan paylaşacağımız modeli hemen yapmaya başlayabilirsiniz. Yazma ile uyumlu renklerle süper duracak bir oya. Suni ipek iplerle, naylon iplerle yapabilirsiniz. Ben hiç suni ipek ile oyayı denemedim. Naylon ip kullanıyorum. Aslında denemek lazım. Küçük bir örnek bezine. Eğer beğenirsek yazmaya veya diğer kumaşlara uygulayabiliriz. Beğenmezsek normal iple devam ederiz oyalarımıza.
Şimdi tüm detayları ile iğne oyası yaprak modeli yazma yapılışına geçelim. İyi seyirler.