Kumaş Boyama Teknikleri

Batik boyama yapıyoruz. Kumaş boyama tekniklerinden bir çeşit. Batik boyama ile farklı desenlerin nasıl yapıldığından daha önce bahsetmiştik. Şimdi güzel bir teknik daha anlatacağız. Tişört boyamada, fular yapımında, emzirme bezi yapımında, nevresim boyamada, eşarp boyamada, çanta boyamada ve tüm kumaşlar üzerine kullanacağınız bir teknik. Bez ayakkabı boyayabilirsiniz. Bebeğinizin tişörtünü, zıbınını boyayabilirsiniz. Beyaz pamuklu kumaşları istediğiniz renklerde çeşitli desenlerle boyayıp birçok şekilde kullanabilirsiniz. Önceki yazılarımızdan nevresim boyamaya, zıbın – tişört boyamaya örnekler bulabilirsiniz. Ayakkabı boyamaya örnekler bulabilirsiniz. Mesela batik boyama nevresim takımı nasıl yapılır önceki yazılarımızdan bulup inceleyerek beyaz nevresimlerinizi boyayarak yenileyebilirsiniz. Batik boyamada damalı desen nasıl yapılır adım adım fotoğraflarla paylaşmıştık. Birçok yerde uygulayabilirsiniz. Ve boncuklarla yaptığımız shibori ne maki batik boyama tekniğini kullanabilirsiniz. Tişörtlerde özellikle. Şimdi de kumaş boyama desenlerinden yuvarlak desen nasıl oluşturduğumuzu anlatan kumaş boyama tekniklerinden bahsedeceğiz.

Kumaş Boyama Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda çok güzel boyalar çıktı. Direk fırça ile boyamak istediğiniz zemin üzerine boyayı sürüyorsunuz. Biz bugün toz kumaş boyası ile kumaş boyama tekniklerinden batik boyamadan bahsedeceğiz. Fular, emzirme önlüğü gibi aksesuarlar yapabilirsiniz.

  • Pamuklu kumaş
  • Makas
  •  10 cm den küçük yuvarlak kapak
  • F kelepçe
  • Eldiven
  • İndigo kumaş boyası ( üzerinde yazan talimatlara göre hazırlayabilirsiniz)
  • Eldiven
  • Karıştırma kabı – kova
  • Karıştırmak için çubuk
İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Ahşap Boncuk Avize Nasıl Yapılır?

Kumaş boyama teknikleriKumaş boyama teknikleri

Kumaş boyama teknikleri 30Kumaş boyama teknikleri 30

Önce boyayı hazırlayarak başlayalım.

Kumaş boyama teknikleri 30Kumaş boyama teknikleri 30

Daha sonra kumaşı vermek istediğiniz desene göre şekil aldıralım. Biz bugün yuvarlak desenler oluşturacağız. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Kumaşı hazırladıktan sonra boyanın içine daldıralım. Üzerinde yazan talimatlara göre kumaşı içinde bekletelim. Yeterince bekledikten sonra çıkartalım. Eğer indigo boya kullandıysanız başta yeşil görünecektir. Daha sonra oksitlendikçe kendi rengine dönecektir. Ilık suyla yıkayıp kurumasını bekleyelim. Ütüleyelim ve kullanmaya başlayalım.

Çok güzel görünüyor. Fular olarak hazırlanmış bir el yapımı  batik boyama.

Kaynak : https://crafts.tutsplus.com/tutorials/how-to-make-a-no-sew-shibori-infinity-scarf–cms-21827

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir