Nişanla Düğün Arası Ne Kadar Olmalı?

Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu yazıya tıkladıysanız sözlü veya nişanlı olduğunuz varsayımında bulunabiliriz. Şimdi sizden gözlerinizi kapatıp ilişkinizin evrelerini en başından itibaren gözden geçirmenizi rica ediyoruz. Flört evresi, çıkmaya başladığınız gün, sevgili olduğunuz süreç ve harika bir evlilik teklifine kocaman evet dediğiniz zaman… Tüm bu süreçleri hatırladıktan sonra gelelim bugüne: Nişanlılık evresi… Genellikle kız isteme merasiminin ardından ilişkilerin dinamiğinde birtakım değişiklikler olmaktadır. Sevgili olunan evrenin başıboş ve aşk dolu hali biraz daha evcimen ve aile arasında geçen zamana evrilmektedir. Bu süreci daha keyifli ve sevgi dolu bir hale dönüştürmeniz ise elbette ki mümkün. Bu bağlamda nişanla düğün arası ne kadar olmalı, nişanlılık için ideal süre ortalama ne kadar olmalıdır sorularının yanıtları merak ediyor olmanız gayet normal. Tahmin edebileceğiniz üzere bu soruların yanıtlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Nişanla Düğün Arasında Ne Kadar Süre Olmalı?

İdeal Nişanlılık ve Sözlü Kalma Süresi

Öncelikle yeni bir yuva kuracak çiftin birbirini tanımaları ve ailelerin kaynaşmaları için harika bir süreç olan sözlülük veya nişanlılık süresinin ideali var mıdır buna değinelim. Bu sorunun cevabı kişilere ve kültürlere göre değişkenlik gösterse de Türk toplumunun aile yapısı, örf ve adetlerine bakıldığında; genel olarak nişanlı ve sözlü kalmanın ideal bir süresi olduğunu söyleyebiliriz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Evlilik Teklifine Ne Zaman Cevap Verilir?

Çok özel bir durum yok ise (askerden dönmesi beklenen bir nişanlı, ayrı şehirlerde yaşayan çiftlerden birinin tayininin beklenmesi, yurtdışında eğitim gören bir nişanlı gibi…) düğün hazırlıkları için gerekli sürenin ortalama bir yıl olduğunu belirtebiliriz. Sözlü veya nişanlı kalma süresinin ideali için de bu süre geçerlidir. Ailelerin birbirini tanıması, birer birer düğün hazırlıklarının tamamlanması için ortalama bir yıl nişanlı kalınabilir.

Nişan ile Düğün Arası Çok Uzarsa

Sözlü ve nişanlı kalma süresine dair ortalama bir süreyi ifade ederken neleri göz önünde bulundurduğumuzdan bahsedelim… Eğer her iki taraf da düğün için hazırsa kısa süren bir nişanlılığın ardından evlenmek sorun teşkil etmeyecektir ancak nişanlılık süresinin özellikle 1,5–2 yılı aştığı durumlarda sorunlar baş gösterebilir.

Düğün hazırlıkları evresinde bazen artan stres faktörü nedeniyle hem nişanlı çiftler arasında hem de üçüncü kişiler arasında tartışmalar ya da sorunlar yaşanabilmektedir. Bunun en temel nedeni ise evlenecek çift dışındaki kişilerin düğün hazırlıklarını fazlaca sahiplenmeleridir .(Gelinlik alışverişi yaparken, kayınvalidenizin istediği gelinliği seçmediğiniz için kendisinin triplerine maruz kalabilirsiniz).Bu gibi durumlarda sakin kalıp politik davranmanızı, nişanlılık sürecini fazla uzun tutmamanızı öneririz. Çünkü süre ne kadar uzarsa o kadar fazla sorun yaşama ihtimaliniz artabilir. Elbette ki evlendikten sonra da sorunlar yaşanacaktır ancak bu sorunları aynı evde yaşayacağınız müstakbel eşinizle aşmak daha kolaydır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Düğün Tarihi Nasıl Belirlenir?

Ayrıca bitmeyen adetler, merasimler ve seremonileri aşıp bir an önce pembe panjurlu evinizin panjurlarını dış dünyaya kapatarak; sadece müstakbel eşiniz ve sizin olacağınız tatlı ve huzurlu yuvanızda geçireceğiniz günlerin bir an önce gelmesini de isteyebilirsiniz.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

  • Ben aranın çok tutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Ama yangından mal kaçırır gibi arka arkaya olması da saçma.

  • uzun bir süredir nişanlıyız fakat düğün için bir türlü tarihi belirleyemedik sürekli bir olay çıkıyor ve bizim düğününün yaklaşık tarihi erteleniyor böyle giderse nişan da bitecek gibi…

  • Eskiden annelerimizin zamanlarında nişan ve düğün arası süre oldukça fazlaymış 4-5 yıl bekleyen varmış nasıl bekleyebildiklerine hayret ediyorum. Malesef günümüzde bu mümkün olmamakta ve 6 aydan fazla süre geçmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir