Sağlıklı kemikler için tüketmeniz gereken süper besinler

Sağlıklı bir vücudun en önemli formüllerinden biri beslenme şeklinizde yapacağınız düzenlemelerdir. Sağlıklı kemikler için yapacağınız şey de besinlerinizi seçerken biraz daha dikkatli olmanızdan geçer. İşte bunun için size yardımcı olacak ‘süper besinler’…

Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Kalsiyum denince ilk aklımıza gelen besin süt ve süt ürünleridir. Ancak bilinmelidir ki koyu yeşil yapraklı sebzelerin de kalsiyum içeriği oldukça yüksektir. Ispanak, marul, karalahana gibi sebzeler sağlıklı kemiklere sahip olmamıza yardımcıdırlar.

Tatlı patates

Sağlıklı kemikler için tüketmeniz gereken süper besinler

Kalsiyumdan sonra kemiklerimiz için en değerli mineraller; potasyum ve magnezyumdur. Bu mineralleri de en dengeli oranda içeren besinlerden birisi tatlı patatestir. Tüketim önerisi olarak biraz zeytinyağı ve sevdiğiniz baharatlar ile fırınlayabilirsiniz.

Greyfurt

C vitamini kemik kaybını önlemeye yardımcı bir vitamindir. Bir orta boy greyfurt ortalama 91 mg C vitamini içermekte ve günlük ihtiyacımız olan  vitamininin yarıdan fazlasını karşılamaktadır.

İncir

Sağlıklı kemikler için tüketmeniz gereken süper besinler

Hem tazesi hem de kurusu oldukça yoğun miktarda kalsiyum ve potasyum içeren incir, kemikler için ilaç niteliğindedir. Ancak zayıflamak isteyenler yüksek kalori içeriği nedeniyle dikkatli tüketmeli, tek seferde iki orta boyu geçmemelidir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Ormandaki buluşmanın ardından

Yağlı balıklar

Omega-3 ve D vitamini kemik sağlığı için oldukça önem taşımaktadır. Morina, somon gibi yağlı balıklar bu iki değerli bileşeni de içerdiğinden mutlaka tüketilmelidir.

Pişirme yöntemi olarak en sağlıklısı olan fırın ya da ızgara seçeneklerini tercih etmeyi unutmayınız!

Badem

Potasyum ve kalsiyum açısından yağlı tohumların öne çıkan türü bademdir. 2 yemek kaşığı badem yaklaşık 112 mg kalsiyum ve 240 mg potasyum içermektedir. Bu sayede kemik ve kas gelişimimiz için tüketmemiz gereken bir besindir. Sporcular için de ideal bir besin olduğunu ve kavrulmamış olarak tüketilmesi gerektiğini hatırlatalım.

 

İlginizi çekebilir: Sağlıklı beslenme ile riski azaltmak mümkün: Kanser savaşçısı 13 besin

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir