Şiş örgü teknikleriyle devam ediyoruz. Şişle örgüye nasıl başlanır, düz örgü nasıl yapılır, ters örgü nasıl örülür tekniklerini öğrendik. Sırada örgü bitirme var. Düz örgü örerken de ters örgü örerken de aynı teknikle bitirebiliriz. Tek fark düz örgüde ilmekleri düz örerek bitiriyoruz. Terste ise ters örüp aynı şekilde bitiriyoruz. Şiş örgünün temel başlangıç tekniklerini öğrendiğimize göre artık kolay örgü modellerini rahatlıkla örebiliriz. Dümdüz bebek örgüleri, battaniyeler veya kendimize hırkalar, şapkalar, yelekler örüp üzerini dilediğimiz gibi süsleyebiliriz. Süslemek için kanaviçe etamin örnekleri, el nakışı modelleri, eski danteller, örgü aplike modellerini kullanabiliriz. Dantelleri örgülerimizin üzerine dikebiliriz. Tığ oyalarını da örgülerimizi süslemek için kullanabiliriz. Pirinç örgü örneğini, haraşo modelini örebiliriz. İkili pirinç örneğini örebiliriz. Kesme gerektirmeyen, ajur gerektirmeyen düz ve ters örgü ile örülecek örneklerin hepsini örebiliriz. Şiş örgü bitirme nasıl yapılır detaylara geçelim.
Şiş Örgü Bitirme Teknikleri
Klasik bir yöntemden bahsedeceğiz. Şiş örgüler genelde bu yöntemle bitiriliyor. 2 ilmeği düz veya ters olarak örüyoruz. Daha sonra ilk ördüğümüz ilmeği 2. ördüğümüz ilmeğin üzerinden geçiriyoruz. İlk olarak anlattığımız tekniği resimlerden görelim.
Sonra ipimizi kopartarak düğüm atıp bitiriyoruz.
Yeleklerde, hırkalarda, pantolonlarda, eteklerde. Kısaca şişle ördüğümüz tüm örgülerde az önce öğrendiğimiz bitirme tekniğini kullanabilirsiniz. Şimdi videolu bir şekilde şiş örgü bitirme nasıl yapılır öğrenelim.
Kaynak: https://knitting.com/knit_bind_off/
https://sarahmaker.com/knitting-cast-off/#:~:text=To%20bind%20off%20knitwise%2C%20you,ve%20bound%20off%20all%20stitches.