Yeni İğne Oyası Yazma Örneği Yapılışı

Türkiye’de yüzyıllardır süre gelen el sanatlarından biri iğne oyalarıdır. İp ve iğne kullanılarak yapılan çok zarif bir sanat. Yazma, havlu, namaz örtüsü, bohça gibi çeşitli kumaşların kenarlarına yapılıyor. İğne oyası yazma örnekleri de oldukça çeşitlidir. Basit birkaç iğne oyası teknikleri var. Bu teknikleri kullanarak çeşit çeşit oyalar tasarlıyoruz. İğne oyası teknikleri nelerdir daha önce paylaşmıştık. Yazmalara veya diğer kumaşların kenarlarına klasik her yılda her zamanda yapılacak oyaları veya modern iğne oyalarını kullanabilirsiniz. Püsküllü iğne oyaları, boncuklu iğne oyaları, çiçekli iğne oyaları, iğne oyaları file işigibi birçok farklı teknikle yapılan iğne oyası çeşitleri mevcut. Şimdi biraz onlardan bahsedelim. Daha sonra yeni modelin yapılışına geçeriz.

Bu paragrafta daha önce yaptığımız iğne oyası örneklerinden bahsedeceğiz. Mesela namaz örtülerinde ve havlu kenarlarında çok kullanılan motifli iğne oyaları var. Yapılışına japon gülü iğne oyası yapılışından ulaşabilirsiniz. Daha kolay modeller yapmak isterseniz kolay iğne oyası yapımı yazma modelini kullanabilirsiniz. Çıtı pıtı çiçekli iğne oyası yapılışı da çok hoşunuza gidecek modeller arasında. Gelelim şimdi yazmalarımızın kenarına çok yakışacak yeni iğne oyası örnekleri yazma örneği yapılışını öğrenmeye.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Tek Renk Yazma İğne Oyaları

Yeni İğne oyası yazma Örneği yapılışıYeni İğne oyası yazma Örneği yapılışı

Yeni İğne oyası yazma Örneği yapılışı 1Yeni İğne oyası yazma Örneği yapılışı 1

Yeni İğne Oyası Yazma Kenarı

İğne oyası yapmak oldukça keyifli. El becerisi gerektiren el sanatlarından. İğne oyası öğrenmek istiyorsanız sizlerle paylaştığımız videoları takip edebilirsiniz. Belediyenin ücretsiz kurslarına katılabilirsiniz. Yine iğne oyası yapılışını anlatan kitaplarda mevcut. Onları da takip edebilirsiniz.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir