6 maddede “laktozsuz süt” neden ve nasıl tüketilmeli?

Gözümüzü ilk açtığımız andan itibaren temel besin kaynaklarımızdan olan süt; vücut gelişimi için ihtiyaç duyduğumuz minerallerden vitaminlere, proteinlerden doymuş yağlara kadar pek çok besini içeriğinde bulunduruyor. Ne var ki, süt bazı bünyelerde ağrı, sancı, gaz ya da şişkinlik gibi  mide ve bağırsak problemlerine neden olabiliyor. Sindirim problemleri nedeniyle içmekte zorlanan kişilerin imdadına ise laktozsuz süt yetişiyor. Laktozsuz süt hakkında detaylı bilgi edinmeden önce klasik, bildiğimiz süt hakkında detaylı bir okuma yapmak ve sütün besin değerlerini öğrenmek isterseniz ‘Süt kaç kalori?‘ yazımıza göz atabilirsiniz.

Peki laktozsuz süt nedir, kimler içebilir, nasıl tüketilmelidir?  

İşte 6 maddede laktozsuz süt ile ilgili bilmeniz gereken her şey.

  1. Neden süt içmeliyiz?

7’den 70’e herkesin beslenme düzeninde yer alması gereken süt, 5000 yıldan fazladır insanlar tarafından tüketiliyor. Sütün faydaları sayılamayacak kadar çok olmakla birlikte;

  • Kemik gelişiminin olmazsa olmazı olan kalsiyumun en temel kaynağıdır.
  • Hücre ve doku oluşumunda etkilidir, kasları güçlendirir ve hücreleri onarımına yardımcı olur.
  • Saç ve tırnak dokusu oluşumunda rol alır.
  • Sütün içeriğindeki A vitamini, güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  • Yüksek ve sağlıklı protein içeriği ile süt, dengeli bir beslenmenin olmazsa olmazıdır.
  • İçeriğinde bulunan A, D, B12 ve B2 vitaminleri ile bağışıklık sistemini, kemikleri ve hafızayı güçlendirir.
  1. Süt içmek neden bazı kişilerde mide ağrısına neden olur?
İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Çocuğunuzun motivasyon eksikliği yaşamasının 3 muhtemel nedeni

Dünya nüfusunun yaklaşık %70’inde bulunan laktoz intoleransı, süt içtikten sonra mide ve bağırsak ağrısı, şişkinlik, gaz ve mide bulantısı gibi sorunlara sebep olan bir sağlık problemidir. Süt tüketiminden kaynaklanıyor gibi görünen bu problemlerin nedeni aslında laktozdur. Süt şekeri olarak bilinen laktoz, bağırsaklarda salgılanan laktaz enzimi ile parçalanır. 2 yaşından sonra vücutta laktaz salgısı azalırken, bu enzimin yetersiz üretimi laktozun parçalanamamasına ve dolayısıyla mide ve bağırsak problemlerine neden olur. 

  1. Laktoz intoleransı ile nasıl başa çıkabiliriz?

Laktoz intoleransı doğuştan olabileceği gibi sonradan da gelişebilir. Eğer siz de laktoz intoleransı nedeniyle mide ve bağırsak problemleri yaşıyorsanız, besin değeri oldukça yüksek olan temel besin kaynaklarından sütü hayatınızdan çıkarmak yerine, laktozsuz süt ve süt ürünlerini tercih edebilirsiniz.

  1. Laktozsuz süt nedir?

Laktozsuz süt, laktozu sindiremediği için sütün yararlarından faydalanamayan kişilerin de süt tüketebilmesi için üretilen bir süt çeşididir. Sütün içeriğindeki laktozun sindirimini laktaz ilavesi ile kolaylaştıran laktozsuz süt, besin değeri olarak diğer sütlerle aynı olmakla beraber, herhangi bir problem yaşamadan süt içebilmenizi sağlar.

  1. Kimler laktozsuz süt içebilir?
İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Yeşil kahve nedir, faydaları nelerdir?

Laktozsuz süt, özellikle laktoz intoleransına sahip kişilerin tercih etmesi için üretilmiş olmakla beraber; sağlıklı beslenmeye özen gösteren, şişkinlik ve gaz gibi şikayetler yaşamadan süt tüketmek isteyen herkes tarafından tercih edilebilir.

  1. Laktozsuz süt neden daha tatlıdır?

Laktozsuz sütün içeriğinde, laktoz, glikoz ve galaktoz olmak üzere  parçalanmış halde bulunduğundan, tadı diğer sütlere göre daha şekerliymiş hissiyatı yaratabilir. Laktozsuz süt bu özelliğiyle daha keyifli bir içim sunarken, şeker ihtiyacını ve dolayısıyla tüketimini azaltmaya da yardımcı olabilir.

Makrome baykuş modelleri ve yapılışı 43

Pınar Denge Laktozsuz Süt, laktozsuz özel formülü ile sütün kolay hazmedilmesini sağlar. Pınar Denge Laktozsuz Süt; sütteki laktozu sindiremeyen ve sütün besin değerlerinden faydalanamayan kişilerin rahatsız olmadan ve bağırsaklarında gaz oluşmadan süt içmelerini sağlar. Siz de süt içtikten sonra mide ve bağırsak problemleri yaşıyorsanız, sindirimi kolay Pınar Denge Laktozsuz Süt ile keyifle süt tüketebilirsiniz.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir