Çakralarımızı yakından tanıyalım 7: Tepe çakrası

Tepe çakrası omurga hattı boyunca uzanan çakra sisteminin son çakrasıdır. Bedende epifiz bezini temsil eder. Adından da anlaşıldığı gibi bedenin tepesinde yer alır yani başımızın üzerinde. Burası artık Lotus’un tamamen açıldığı en ilahiye ulaştığı yerdir, bu sebeple 1000 petalli Lotus diye de anılır. Sanskrit dilindeki anlamı ‘sonsuzluk’tur. Rengi ‘mor’dur.

Çakranın konuları inançlar ile ilgilidir. İlahi düzene, yaratıma, yaratıcıya olan inançlarım neler?İlahiyle olan bağlantım nasıl? Aslında her türlü inançlarımla ilgili bakış açılarım önemli bu çakra için ama en temelindeki, ilahi ile olan inançlarımla ilgili. Yetiştiğim, büyüdüğüm evde inanç konusunda özgür bırakıldıysam, bir zorlama olmadıysa bu bağlantıyı rahatlıkla kurabiliyorum. Zorlama, dayatma ve zorunlu bırakılma yaşadıysam eğer kendi otantikliğim ile kuramadığım bağ burada baskı yaratabiliyor. En temel olan bu bağlantıyı kuramadıysam hayatla ilgili tüm konularda bağlantı kurmakta zorlanıyorum.

Bu noktada en temel soru şu: Tutunduğum inançlar, benimsediğim inançlar, bana hizmet ediyor mu? Bu soruya vereceğim her dürüst cevap, farkına varmama yardımcı olacak. Her soruda, verdiğim her cevapta kendime yakınlaşacağım. Kendimle kuracağım her yeni ve benim için faydalı olan bağlantı, bütünle, yaratımla ve ilahiyle olan bağlantımı da yakınlaştıracaktır. Çakranın dengeye gelmesi için de yararlı olacaktır. Tepe çakranın dengede çalışması, bütün çakraların dengeye gelmesi için de fayda sağlayacaktır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Rahat bir yolculuk geçirmek isteyenlere: Yol tutması ile başa çıkmanın yolları

Tepe çakranın dengede çalışmadığını düşünüyorsanız, bu tavsiyelerden biri veya birkaçı iyi gelebilir:

  • Varoluş ile ilgili düşüncelerime bakabilirim.
  • İlahiyle bağlantımın nasıl olduğuyla ilgili paylaşım yapabilirim.
  • Zorlandığım bir konuyla ilgili yazı yazabilirim.
  • Şiir okuyabilirim.
  • Edebiyat ile ilgilenebilirim.

Tepe çakra için birkaç olumlama:

  • “Şimdiki anda yaşıyorum.”
  • “Şu anda ve buradayım.”
  • “Evrenin bilgeliğine güveniyorum.

Tepe çakrası için Yogi Bhajan Wahe Guru!! diyor. Anlamı ise sonsuz bilgeliğe selam olsun demektir. Tam olarak dengede bir tepe çakrası için kullanılır.

İlginizi çekebilir: Çakralarımızı yakından tanıyalım 6: Alın çakrası

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir