Sofralar rengarenk: Baharı karşılayan şifalı besinler

Her değişen mevsim ile birlikte giydiğimiz kıyafetler, katıldığımız faaliyetler ve hatta yediğimiz yiyecekler de değişiyor. Yaşadığımız dünya bize her hava koşulunda sağlıklı ve kaliteli bir hayat yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz şeyleri verir; ve mevsimsel olarak mevcut bulunan süper yiyecekleri yediğimizde mevsimlerin değiştiğini ve doğadan yararlandığımızı çok daha iyi fark ediyoruz .

Bazı yiyecekler ülkenin ve dünyanın diğer bölgelerinden ithal edilmek zorunda olmasına rağmen, organik ve yerel olarak yetiştirilen meyve ve sebzeler çok daha doğru tercihler olacaktır. Havalar ısınmaya başladığında ilkbaharda tüketebileceğimiz en iyi süper yiyeceklerden bazılarını sizlere sunmak istiyorum.

Enginar

Enginar için en yoğun sezon ilkbahar aylarıdır ancak bütün yıl boyunca kullanılabilir. Enginar birçok şekilde yenebilir ve C Vitamini, K Vitamini, Folat, magnezyum, potasyum ve lif açısından oldukça fazla sağlık yararı sunar.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, bütün yıl boyunca mevcut olmasına rağmen bahar ayları boyunca doruğa çıkan başka bir sebzedir. Bu sebze kükürt bakımından zengindir, tansiyonu düşürebilen ılımlı miktarda potasyum içerir ve folik asit için önerilen günlük miktarın yarısından fazlasını bir porsiyonunda içerebilir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Hayatta kalmak ve yola devam etmek üzerine

Greyfurt

Greyfurt uzun süre tezgahlarda bulunsa da haziran ayından itibaren greyfurt, ekim ayına kadar 4 aylık bir süre bize veda eder.
Greyfurt, bol miktarda C vitamini sunarken, en düşük fruktoz içeren meyvelerinden biridir ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olabilir, kanserin yanı sıra cilt sağlığı ve kilo kaybına yardımcı olabilir. En çok ilaç etkileşimi olan meyve olduğu için dikkatli tüketilmesi gerekir.

Yeşil soğan

Mutfak dünyası, yeşil soğan ve taze soğan arasındaki ilişki konusunda hala uyum içinde değil, aynı ya da biraz farklı olup olmadıklarına bakılmaksızın, ilkbaharda en yoğun sezonunu yaşarlar. Yeşil soğan, kuru soğanı yetiştirme zamanları gelmeden hasat edilir, çok düşük kalorili bir sebzedir ve çok miktarda A ve K vitamini sunar. Yemeklerde, salatalarda ve omletlerin içinde oldukça mükemmel bir lezzet verir.

Sağlıklı otlar

Bitkilerin çoğu manavlarda bulunabilir ve yıl boyunca iç mekanlarda, seralarda yetişebilir, ancak doğal yaşam döngüleri ilkbaharda büyümeyle başlar. Bazı sıcak hava bitkileri fesleğen, kişniş, kekik, maydanoz, biberiye ve adaçayı bu mevsimde yetişir.
Her bir bitki farklı sağlık yararları sunar ve farklı şekillerde kullanılabilir. Örneğin, fesleğen bir antioksidan, bağışıklık artırıcı ve ağrı düşürücüdür. Kekik şişkinliği azaltmak, sindirimi geliştirmek ve antibakteriyel özellikleri sağlamak açısından yardımcı olabilir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Yıldız Meyvesi Kaç Kalori?

Kivi

Soğuk havalarda gelişen birkaç meyveden biridir, ilkbahar mevsimi kivinin olgunlaşmasını tamamlar. Kuşkusuz ki kivi, olması gerektiği kadar önemi fark edilmemiş, sessiz bir süper besindir. Sadece bir kivi günlük C vitamini değerini ve önerilen günlük K vitamini değerinin yaklaşık yarısını sunar. Kivi göz sağlığını, cilt sağlığını, solunum sağlığını, kemik sağlığını destekler ve büyük bir antioksidan kaynağıdır.

Yeşil yapraklı sebzeler

Neden markette “bahar karışımı” dediklerini merak ettiniz mi? Ispanak, roka ve marul gibi yeşillikler, ilkbahar ve yaz mevsiminde yetişmeye başlar. Bu nişastalı olmayan sebzeler, mikrobiyomdaki sağlıklı bağırsak bakterilerini beslerken folat, B vitaminleri ve magnezyum gibi besinlere de sahiptir.

Çilek

Dünyanın neresinde büyüdüklerine bağlı olarak, çilekler ilkbahar veya yaz aylarında en yoğun mevsimine başlar. Bu düşük glikoz içeren meyve kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor sağlar aynı zamanda kan şekerini düzenler ve ara öğünlerde lif içeriği dolayısıyla tokluk sağlar.

İlginizi çekebilir: Modunuzu yükseltmeye sofradan başlayın: Mutluluk veren 13 besin

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir