Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım: Mide meridyenine iyi gelecek egzersizler

“Bir çikolata seçin. Daha önce denemediğiniz ya da yakın zamanda yemediğiniz bir tür olsun. Bitter, aromalı, organik, ithal ya da başka türlü bir çikolata olabilir. Önemli olan normalde yemediğiniz ya da nadiren yediğiniz bir tür olması. Yapacağınız şu:

  • Pakedi açın ve KOKUSUNU İÇİNİZE ÇEKİN, ta ciğerlerinize kadar.
  • Bir parçasını koparıp inceleyin. Her bir girinti ve çıkıntısına bakarak GÖRÜNÜMÜNÜ İYİCE İNCELEYİN.
  • Ağzınıza atın. Mümkünse dilinizin üstünde tutup kendiliğinden erimesini sağlayın. Çikolatanın üç yüzden fazla farklı tadı vardır. BU TATLARI ALIP ALMADIĞINIZA BAKIN.
  • Bunu yaparken dikkatinizin dağıldığını hissederseniz buna neyin yol açtığına bakın ve dikkatinizi yeniden bulunduğunuz ana verin.
  • Çikolata tamamen eridikten sonra ÇOK YAVAŞ BİR ŞEKİLDE YUTKUNUN. Bırakın boğazınızdan geçsin.
  • Bir sonraki parça ile aynı işlemleri tekrarlayın.
  • Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Her zamankinden farklı mı? Çikolatadan her zamanki yeme şeklinizdekinden farklı bir tat aldınız mı?
Mide meridyeni

Mide meridyenine tatlı iyi gelir, tatlı yiyelim tatlı konuşalım.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Şehirden kaçış: Her şeyi bırakıp uzaklara gitmek nelere çözüm, nelere değil?

Mide meridyeni gözbebeğimizin hemen altından başlar (görme duyusu), burnumuzun yanlarından devam eder (koklama duyusu), ağzımızın yan kenarlarından geçerek (tatma duyusu), çenemiz etrafında ilerler, kulağımızın önünden (işitme duyusu) alnımıza gelir, sonra boğazımızdan geçer, ön bedenimizde aşağıya doğru devam eder. Hem sağ hem sol bedenimiz olmak üzere orta hattın yanlarından ardından bacaklarımızda ilerler, dizlerimizi geçer, ayak ikinci parmağımıza gelir.

Mide meridyeni gözbebeğinin altından başlar, bedenimizin ön orta hattında devam eder, dizlerimizi geçer, ayak ikinci parmağımıza gelir.

Yemek yemek birçok duyumuza hitap eder.

Makrome Çıngırak modelleri 9
<em>mide meridyeni gözbebeğinin altından başlar bedenimizin ön orta hattında devam eder dizlerimizi geçer ayak ikinci parmağımıza gelir <em>
Mide organı

Midemiz bedenimizin solunda dalak ve pankreasa yakın komşulukta sindirim sisteminin en geniş bölümüdür. İçi 1,5 litre sıvı tutabildiği gibi, 4 litreye kadar sıvıda depolanabilir.

Olağanüstü bir organ olan midemiz ve ürettiği asit (hidroklorik asit), bir volkanik lav gibi içine gelen her şeyi eritiyor. Ülseri olanlar mide asidinin canlarını ne kadar yaktığını çok iyi bilirler.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Okul döneminde çocukların beslenme çantalarını hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler

Midemiz, sağ tarafında karaciğer, sol tarafında dalak, üst tarafında diyafram, altında kalın bağırsak, arka bölümünde ise pankreasla kuşatılmıştır.

Midenin sözlük anlamı

Mide kelimesi (stomach), duygusal, fiziksel ya da zihinsel herhangi bir şeyi tolere etmek, hazmetmek, sineye çekmek, katlanmak, sindirmek, heves anlamına da gelir.

Mide meridyeni için egzersizler

Ata binme pozisyonunda squat:

Videoda görüldüğü gibi;

Nefes alıp vermeye devam ederken, bacaklarımızı kalça genişliğimizden daha fazla açarak, ayak parmak uçları yanları gösterecek şekilde omurgamızın dikliğini devam ettirerek, ellerimiz belimizden sarılmış olarak aşağıya doğru çömelme hareketini uygulayabiliriz (8-12 tekrar).

Yeni ay şeklinde esneme:

Videoda görüldüğü gibi;

Nefes alıp vermeye devam ederken, bacaklarımızı kalça genişliğimizden daha fazla açarak, ayaklarımızın pozisyonunu bozmadan, ilk önce sola bedenimizi döndürüp, sol ayak parmaklarımız önümüze bakar şekilde, sağ ayak başparmak yan tarafı bedenimizle dik açı yapacak şekilde ellerimizi birleştirip yavaş yavaş yukarı kaldırıp, yavaşça başımızı ve ön gövdemizi arkaya doğru esnetme hareketi yapabiliriz. Burada 2-3 nefes kaldıktan sonra yine yavaşça ilk pozisyonumuza gelip hareketi sağa doğru tekrarlayabiliriz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Havuzdan çıktıktan sonra gözlerinizin kızarmasının sebebi klor değil idrar!

Şeker bayramımız kutlu olsun.

İlginizi çekebilir: Bir nefes sıhhat: Bedenimizde akciğer meridyeni

Yazarın diğer yazıları için tıklayın.

Kaynaklar:

Williams M and Penman D. Mindfulness.

www.chiro.org

Dom DT. The Luo Collaterals.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir