Birkaç Basit Adımda Evinizi Basitten Lükse Taşıyın

Lüks, zenginlik ve paradan daha fazlasıdır. Detaylarda, planlamada ve akıllı tasarımın yanı sıra özenle seçilmiş fikirlerin bir araya gelmesinde yatar. Düşünceli bir dekor, mekanınıza kişiliğinizi yansıtan farklı bir tarz kazandırır.

Hayatta en çok ihtiyaç duyduğunuz şeyler her zaman bedavadır. Gözümüzü diktiğimiz şeyler ise gücümüzün yetmediği şeylerdir. Bu ifadeler oldukça basit görünse de anlamları derindir. Örneğin son üç yıldır eşinizle birlikte planladığınız Yunanistan seyahatini ele alalım. Bunu planlarken çok titiz davranmış olmalısınız çünkü bunu dört gözle bekliyordunuz. Bu seyahat, evlenmeden önce bile birkaç yıldır arzuladığınız şeyin doruk noktası olacaktır. Akrabalarınızdan ülke hakkında bir şeyler duyduğunuzdan ya da ülkenin plajları, güzelliği ve tarihi hakkında bir şeyler okuduğunuzdan beri oraya gitmek istiyorsunuz. Ancak oraya gitmek o zamandan beri uzak bir hayaldi. Her kuruş ve dolardan tasarruf etmek, masrafları kısmak, hayallerinizin gerçekleşmesini sağlamak için bir şeyler yapmak. Her ne kadar karşılanamaz gibi görünse de, tüm masraflara rağmen oraya seyahat etme hayalinizi gerçekleştireceksiniz.

Öte yandan, Hindistan’ın güzel bir çölü olan, karadan ulaşılabilen ve ulaşmak için fazla çaba gerektirmeyen Rann of Kutch’a bu geziyi yapın. Takip edilmesi gereken vizeler, titiz bir planlama ve hatta çok fazla harcama yok. Yine de ne kadar erişilebilir olsa da oraya gitmeye pek hevesli olmayabiliriz.

Ev iç tasarımı ile paralellik kurulduğunda da durum aynıdır. Erişilebilir olan asla denenmez ancak imrenilen şey umutsuzca istenir ancak ortaya çıkması zaman alır. Bir evin güzel görünmesini sağlamak, sezgisel olarak yapıldığında, görsel estetiği korurken aynı zamanda cebi de hafiflettiğinde kolaydır. Harcamalar görecelidir. Önemsiz bir şey için daha fazla harcama yapabilir ve alanınızı dönüştürecek bir mobilya parçası için neredeyse hiçbir şey harcamayabilirsiniz. Neyin işe yarayıp neyin yaramadığına karar vermenize yardımcı olmak için, aşağıda evinizi birkaç adımda basitten lükse taşıyacak beş basit modern lüks iç tasarım fikri yer almaktadır.

Estetikte Minimal Olun

Lüks iç tasarımın temel ilkesi sadeliktir. Bu ifade ne kadar şaşırtıcı görünse de, yakından bakıldığında gerçekten lüks mekanların sade ve ağırbaşlı estetiğiyle öne çıktığı görülür. Zengin ve hali vakti yerinde olanlara ait evlerin çoğu mekanlara odaklanır ve diğer dekorlar mekanın bütünlüğüne katkıda bulunur. Evinizin dağınıklığını gidermek, bu egzersize başlamak için iyi bir yerdir. Bir paralellik kurmak gerekirse, dikkat dağıtıcı unsurların az olduğu bir tatil beldesi, her türlü cazibe merkezine sahip bir tatil beldesinden daha cazip değil midir? Amaca yönelik bir az-çok yaklaşımına odaklandığınızda ve evinizi çirkin, yer kaplayan mobilya ve aksesuarlardan arındırdığınızda, evinize enerji ve hareket gelir. Belki de isteyebileceğiniz en iyi lüks iç tasarım ipuçlarından biri!

Luxury interior design that has simple and dignified aestheticsLuxury interior design that has simple and dignified aesthetics

Ayrıca, Daha Fazla Minimalist Oturma Odası Okuyun

Eyeing luxury home interiors on a budget?

Pencerelere Şıklık Katın

Evler kurulurken pencereler genellikle göz ardı edilir, sadece perdelerle süslenir ve unutulur. Seyahat ettiğimiz yerel mekanlar gibidirler, genellikle göz ardı edilirler ancak geriye dönüp baktığımızda bize hayatımızın en güzel zamanlarını yaşatırlar. Pencereleri görkemli kumaşlarla aydınlatmak ve iyi renkler ve aksesuarlarla süslemek bir odayı anında lüks hale getirebilir. Güneş ışığını filtrelemek ve perdelemek için koyu tonlarda daha ağır kumaşlar tercih edin. Tüm pencereyi kaplayacak şekilde tam boy dikildiğinden emin olun. Üzerlerine püsküller ya da danteller diktirebilir, şık çubuklara asabilir ya da zarif kıvrımlarla toplayabilirsiniz. Pencereler harika başyapıtlardır ve görünümleri evinizi diğerlerinden ayırabilir ve olağanüstü bir şekilde dönüştürebilir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Küçük Daireler için 9 Yaratıcı Kitap Depolama İpucu
Luxury home interior that has windows embellished with good colours and accessoriesLuxury home interior that has windows embellished with good colours and accessories

Daha Fazla Oku Pencere Dekorasyon Fikirleri

Akıllı Aydınlatma ile Zanaat

Tatilinizi planladığınızı ve kalmak için karanlık, düşünceli, karamsar bir yer seçtiğinizi hayal edin. Bu sizi önemli ölçüde etkilemez miydi? Aynı şeyi evinizdeki aydınlatmaya da uygulayın. Her evde vardır, ancak onu basitten şıklığa taşımak için farklı ne yapabilirsiniz! Eviniz için beş yıldızlı bir görünüm elde etmenin aydınlatma ile çok ilgisi vardır. Çok katmanlı aydınlatma mekanları büyülü hale getirebilir. Onları farklı seviyelerde katmanlayın. Oturma ve yemek odaları gibi stratejik yerlerde zarif avizelerden başlayın, süslü masa lambalarına yumuşak orta seviye aydınlatma ekleyin. Duvar çörekleri ve ince aydınlatma şemaları mekanın aurasını yükseltebilir.

Luxury house interior with wall scones and subtle lighting Luxury house interior with wall scones and subtle lighting

Ayrıca, Oturma Odası Aydınlatma Fikirleri Hakkında Okuyun

Yeşil ve Taze Bitkilerle Süsleyin

Yeşillik her alanı aydınlatabilir ve bir seyahat noktası seçerken her zaman ilk tercih budur, öyle değil mi? Geldiğiniz yerle aynı steril binalarla dolu bir yere gittiğinizi hayal edin. Benzer şekilde, bir evdeki yeşillik de mekana zahmetsizce tazelik, şıklık ve zenginlik katar. Lüks bir iç tasarım yaratmak için çok fazla para harcamak ya da çok fazla değişiklik yapmak gerekmez. Taze bir çiçek aranjmanı aydınlatır, görsel çekicilik katar ve büyüleyici bir aroma yayar. Evinizi büyüleyici çiçeklerle doldurmak için bol miktarda muhteşem sepet ve vazoya yatırım yapın. Sulu meyveler, eğrelti otları, barış lolipopları, aloe vera tropikal iklimlerde gelişir ve lüks ev iç tasarımı için mükemmel bir aksesuardır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Evinizi Süslemek İçin Çarpıcı Ugadi Dekorasyon Fikirleri!
Luxury home interior design with plenty of fresh and green plantsLuxury home interior design with plenty of fresh and green plants

Ayrıca, İç Mekan Asma Bitkileri Hakkında Okuyun

Kumaşlar Üzerine Katman

Kumaşlar ev alanlarına benzersiz bir doku katar. Doğru kumaşı genel dekorunuza dahil etmek, göz ardı edemeyeceğiniz modern bir lüks iç tasarım fikridir. Tıpkı ilave ikramların bir tatili renklendirmesi gibi, ilave kumaş katmanları da evinizi abartısız bir lüksle süsler. Kanepenizin üzerine sereceğiniz bir örtü, şeffaf keten perdeler ve zemini kaplayan sıcak bir halı, evinizi abartılı göstermeden kişiliğinizi ortaya çıkarır. Görünüşün yanı sıra kumaşlar bir evin ambiyansını da sıcak, rahat ve cana yakın hale getirir.

Luxury interior design ideas that includes the right fabric into overall decorLuxury interior design ideas that includes the right fabric into overall decor

Lüks ev iç tasarımı her zaman arzuladığınız bir şeyse, bunun cebinizde bir delik açma pahasına gerçekleşmesi gerekmez. Tıpkı harika bir Avrupa seyahatinin veya yerel olarak planlanmış bir seyahatin maliyetinin bir kısmının tadını çıkarmak gibi, önemli olan lüks katsayısını birkaç çentik yükseltmek için evinizden en iyi şekilde yararlanmaktır. Umarız lüks evler için bu iç mekan tasarımları sizi bu şık atılımı yapmaya teşvik eder!

Home interiors by DesignCafe: 18% OFF

Keşfedin, Hakkında Daha Fazla Bilgi

  • Lüks Yatak Odası İç Tasarım Fikirleri
  • Lüks Oturma Odası Tasarım Fikirleri

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir