Eviniz İçin PVC Laminatlar

PVC laminatları evinizin iç mekanlarında nasıl kullanabileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz

Laminatlar sonsuz çeşit, tasarım ve fiyat aralığına sahiptir. Geleneksel laminat levhalar, reçine ile birbirine yapıştırılmış kağıt ve ahşap levhalardan yapılır. Şimdi, bunlar iyi kalite ve yüzey sundukları için harikadır ancak pahalı olabilirler.

PVC laminatlar geleneksel laminatlara harika bir alternatiftir. Plastik bir bileşikten yapılırlar. PVC laminatlar geleneksel laminatlara göre belirli avantajlara sahiptir ve çok fazla su veya nem olabilecek alanlarda kullanım için idealdir. Şimdi PVC Laminatlara daha ayrıntılı bir şekilde göz atalım.

PVC Laminatlar Nedir?

Dışarıdaki tüm fen öğrencileri PVC’nin Poli Vinil Klorür anlamına geldiğini bileceklerdir. İnsan yapımı plastik bir bileşiktir. PVC laminatlar, kağıt ve plastik reçinelerin yüksek sıcaklık ve basınçta katmanlanmasıyla yapılır. Son ürün, kalınlıkları 05 mm ila 4 mm arasında değişen dekoratif levhalardır. PVC laminatlar, kalite açısından geleneksel laminatlarla asla eşleşemeyeceği için genellikle geleneksel laminatlardan daha düşük olarak kabul edilirdi. Ancak yıllar geçtikçe PVC laminatlar, teknoloji ve üretimdeki gelişmeler PVC laminatların aynı seviyede olmasına ve bazen geleneksel laminatlardan daha iyi olmasına izin verdiği için büyük bir geri dönüş görüyor.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Bu İnanılmaz Havalı Dönüştürülebilir Mobilya Tasarımları ile Yerden Akıllıca Tasarruf Edin

PVC Laminatların Avantajları Nelerdir?

PVC Laminatlar 90 derece bükülebilme özellikleriyle ünlüdür. Bu özellik, kusursuz bir bitiş için panjurun kenarları üzerinde döndürülmelerini sağlar. Bu, PVC laminatlardan yapılmış panjurların kenar bandı gerektirmediği ve kurulum maliyetinden ve zamandan tasarruf sağladığı anlamına gelir. Bu, PVC laminatların en büyük avantajlarından biridir, çünkü çoğunlukla pahalı Duco boyalarla görülen pürüzsüz bir yüzeye maliyetin çok altında sahip olmanızı sağlar. PVC laminatların birçok tasarım varyasyonu, rengi ve dokusu vardır, bu da onları çalışmak için bir zevk haline getirir. Ayrıca mat, parlak ve metalik yüzeyler de mevcuttur. Ancak PVC laminatların açık ara en önemli avantajı son derece dayanıklı olmaları, suya ve ısıya karşı dirençli olmalarıdır. Bu da onları mutfaklar, banyolar veya kullanım alanları için en uygun hale getirir.

Pvc laminate design ideas for your bedroomPvc laminate design ideas for your bedroom
PVC laminatla kaplanmış panjurlu bir gardırop

PVC Laminatların Dezavantajları Nelerdir?

Artık plastikten yapılmış olmanın dezavantajları da var. PVC laminatlar çizilmeye eğilimlidir, ancak tanınmış bir markayı tercih etmek bu sorunu çözecektir. Ayrıca bir tüketici olarak panjurlarınızın kenarlarını kaplamak için konulan 90 derecelik kıvrımlara dikkat etmeniz gerekir. Bunlar montaj sırasında veya birkaç ay ila birkaç yıl sonra ince çatlaklar oluşturabilir. Bu genellikle PVC laminatları kullanmak için gerekli beceri veya eğitime sahip olmayan marangozlardan veya seçtiğiniz laminatın bükülemeyecek kadar ince olmasından kaynaklanır. Kataloglarında 90 derece kenar bükme reklamı yapan markalara dikkat edin. Ayrıca PVC laminatlar konusundaki anlayışlarını ölçmek için marangozunuzla konuşun. Alternatif olarak, farklı malzemeler ve yüzeylerle çalışmak için standart çalışma prosedürlerine sahip olduklarından tüm bu endişeleri giderebilecek tanınmış bir iç tasarım şirketine danışabilirsiniz. Ayrıca, zaman içinde kullanımla oluşabilecek hasarları karşılayacak 10 yıllık bir garanti sunarlar.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Evinizde Kalıcı Bir Stil İçin Fildişi Renk Kombinasyonlu 7 Duvar Dekorasyon Fikri
Disadvantages of pvc laminate are that they are prone to scratchesDisadvantages of pvc laminate are that they are prone to scratches
PVC laminat ile tamamlanmış nötr renk düzeninde bir TV ünitesi

PVC Laminat Mutfak Bakımı Nasıl Yapılır?

PVC laminat veya mutfağınızın bakımı oldukça basittir. Tek yapmanız gereken, PVC laminat modüler mutfağınızın yüzeyindeki kir, pislik, leke veya yağlardan kurtulmak için hafif bir ev temizlik solüsyonu ve ıslak bir bez kullanmaktır. Scotch Guard veya çelik yün gibi sert veya aşındırıcı temizlik bezleri kullanmamanız önemlidir, çünkü bunlar laminat üzerinde çizikler bırakabilir. Bu, ileride lekelenmeye neden olacaktır. Islak temizliği tamamladıktan sonra, parlak yüzeylerde kolayca ortaya çıkabilecek sabun kalıntılarını önlemek için yüzeyi yumuşak ve kuru bir bezle kurulayın. Bakım kolaylığınız büyük ölçüde seçtiğiniz PVC laminat kaplama türüne bağlı olacaktır. Parlak bir yüzeyin temizlenmesi kolay olacak ancak kolayca çizilebilecektir, diğer yandan mat bir yüzeyin temizlenmesi zor olacak ancak çizilmelere karşı dirençli olacaktır.

Lets plan your home interiors together, speak to designers now

PVC laminatlar, bütçenizi sarsmadan bir mutfak tasarlamanın veya tasarruf ettiğiniz parayı aksesuarlara harcamanın harika bir yoludur. Mutfak deneyiminize daha fazla değer katacaklardır. PVC laminatların sunduğu fiyatlandırma ve dayanıklılık başka hiçbir yüzeyle kıyaslanamayacağı için kiralık alanlar için de mükemmel bir seçenektir. Tanınmış bir markanın (satış sonrası hizmetleri ve garantisiyle birlikte) doğru malzeme ve yüzey seçimine sahip iyi tasarlanmış bir mutfak, yıllarca hayallerinizdeki mutfakta yemek pişirmenin keyfini çıkarmanızı sağlayacaktır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Kardeşçe Sevgi: Eviniz İçin 5 Raksha Bandhan Dekorasyon Fikri

Keşfedin, Hakkında Daha Fazla Bilgi

  • Gardırop Laminat Tasarımları
  • PVC Mutfak Dolapları

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir