Merdivenler İçin Bu Ahşap Korkuluk Tasarımlarıyla Evinize Kişilik Kazandırın

Merdivenler için ahşap korkuluk tasarımları, genel görünümünü tamamen dönüştürme ve bir sonraki seviyeye taşıma gücüne sahiptir. İlham verici ahşap merdiven korkuluk fikirleri arıyorsanız doğru yerdesiniz!

Bir merdiven sistemi, bir evdeki iki veya daha fazla seviyeyi (katı) birbirine bağlar. Evinizde bir merdiven inşa etmeyi planlıyorsanız, bunun için ‘mükemmel’ tırabzanı belirlemeden önce çeşitli faktörler üzerinde düşünmeniz gerekecektir.

Detaylara indiğinizde bu oldukça zor bir iş olabilir. Öyleyse, önce temelleri açıklığa kavuşturalım, olur mu?

Merdiven Korkuluklarının Faydaları

  • Ev sahiplerine (özellikle yaşlılar, engelliler ve çocuklar) merdivenlerden inip çıkarken ekstra güvenlik ve destek sağlarlar, böylece kötü düşmeler önlenebilir. En güvenli merdiven türü, sahanlığı ve dönüşü olan merdivendir
  • Tüm evin tonunu belirler ve güzel bir fotoğraf çerçevesi içindeki bir fotoğrafa benzer şekilde merdiven tasarımına tam bir hayat verirler
  • Merdiven iskeletine sağlamlık ve denge sağlarlar, böylece daha ağır/hantal yükler çok daha kolay taşınabilir
  • Akrofobisi (yükseklik korkusu) olan kişilere gönül rahatlığı sağlarlar

Merdiven Korkulukları İçin En Popüler Seçim Ahşap

Ahşap, merdiven korkulukları için en popüler malzemelerden biri olarak kabul edilir. Özelleştirilebilir (şekillendirilebilir ve her şeye takılabilir) ve evinizin iç mekanlarının görünümünü güzelleştirmek için diğer malzemelerle birlikte kullanılabilir (okuyun: çok yönlü).

Ahşap korkuluklar, uygun şekilde bakıldıkları takdirde son derece dayanıklı ve güçlüdür. Ayrıca, merdivenin bir kısmı hasar görürse kolayca tedarik edilebilir ve değiştirilebilirler. Diğer korkuluk malzemeleri karşısında görsel olarak nasıl bir ağırlığa sahip olduklarını görelim:

  • Paslanmaz Çelik, Cam, Akrilik – Genel görünüm modern, şık ve zariftir
  • Ahşap – Genel görünüm sıcak ve rahattır
  • Ferforje – Genel görünüm geleneksel ve rustiktir

Evdeki Merdivenleri Planlarken ve Tasarlarken Akılda Tutulması Gerekenler

  • Bütçe – Merdiven projesine başlamadan önce proje için bir bütçe hazırlayın. Bu, merdiveninizin malzemesini, boyutunu ve şeklini buna göre belirlemenize yardımcı olacaktır. Merdiven korkuluğunun maliyeti de merdiven tasarımının karmaşıklığına bağlı olarak değişecektir (daha karmaşık -> daha pahalı)
  • Alan – Evinizde bir merdiven inşa etmek için sahip olduğunuz alan miktarını (dikey ve yatay) analiz edin. Odanın düzeni, hangi tarz merdiven tasarımının dahil edilebileceğine karar verecektir (küçük alan -> spiral merdiven, büyük alan -> düz merdiven). Merdivenlerin alt ve üst kısımlarındaki baş mesafesini de hesaba katın.
  • Vastu Shastra – Vastu Shastra’ya güçlü bir şekilde inanıyorsanız, hayatınızda olumlu sonuçlar elde etmek için merdiven için bu sekiz Vastu ipucunu dahil edin
  • Merdiven Parçaları Hakkında Temel Bilgiler – İç mimar/diğer ilgili taraflarla iyi araştırılmış ve verimli bir tartışma yapabilmek için merdiven parçaları ve türleri hakkında temel bilgilere sahip olduğunuzdan emin olun. Örneğin, tırabzanlar (miller), tırabzanlar (trabzanlar), korkuluklar, basamaklar vb. diğerlerinin yanı sıra bir merdivenin parçalarından bazılarıdır.
İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Kilden Dekoratif Ayna Nasıl Yapılır?
Elementary knowledge on staircase parts Elementary knowledge on staircase parts
  • Yük Taşıma Kapasitesi ve Boyut Ölçümleri – Bunlar merdivenin sağlamlığı ve dayanıklılığının en önemli ölçütlerinden bazılarıdır. Aile üyelerinizin tam güvenliğini sağlamak için merdiven korkuluklarının uygun yükseklik ve genişlikte olması gerekir, bu nedenle bütçenizi biraz aşsanız bile bu kısımdan asla ödün vermeyin.

Merdiven korkulukları, merdivenler zemin yüzeyinden en az 30 inç (4 veya daha fazla basamak) yükseldiğinde bir gereklilik haline gelecektir. Kolay kullanım için duvardan en az 1,5 inçlik bir el boşluğu gereklidir. Merdivenin tırabzanları da en az 90-100 kg ağırlığı destekleyebilmelidir.

Modular interiors by DesignCafe: 20% OFF

Şimdi, evinizi etkileyici bir sanat eserine dönüştürebilecek en muhteşem ahşap korkuluk tasarımlarını inceleyelim.

Klasik Çift Raylı Ahşap Merdiven

Bu klasik çift korkuluklu ahşap merdiven, sadeliği ve sağlam yapısıyla gerçekten göz dolduruyor. Parmaklıklar merdiven sistemine şıklık katarken, iki farklı yükseklikteki tırabzanlar kullanımda daha fazla esneklik sağlıyor. Yukarıdaki endüstriyel asma ışıklar ahşabın tonunu vurguluyor ve mekana sıcaklık katıyor.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Şık ve Güçlü: Eviniz İçin Son Çelik Merdiven Tasarım Fikirleri
Classic indoor wood stair railing design with industrial hanging lightsClassic indoor wood stair railing design with industrial hanging lights

Çit Tarzı Korkuluklu Ahşap Merdiven

Evinize yazlık tarzı bir hava katmak istiyorsanız, bu çit tarzı korkuluklu ahşap merdiveni tercih edebilirsiniz. Hafif parlak bir dokunuşa sahip. Turuncumsu kahverengi ahşap güzel görünürken, yeşil bitkiler ve dekoratif asma ışıklar iç mekanın tüm görünümünü birbirine bağlamaya yardımcı oluyor.

Fence style wood stair railingFence style wood stair railing

Cam, Çelik ve Ahşap Sarmal Merdiven Korkuluğu

Bu çelik, cam ve ahşap merdiven, koridorun iç mekanlarına modern ama yüzyıl ortası bir hava katıyor. Cam, geleneksel korkulukları değiştirmek için ilk tercihiniz olmayabilir, ancak size belirli bir derecede sofistike bir açıklık sağlar. Bu ahşap cam korkuluk tasarımı aynı zamanda cennete giden bir merdivene benzer şekilde rüya gibi görünüyor.

Wooden stair railing with glass and steel lend a modern yet mid century vibeWooden stair railing with glass and steel lend a modern yet mid century vibe

Ahşap Basamaklı ve Küpeşteli Endüstriyel Metal Merdiven

Bu modern ahşap merdiven korkuluğu, endüstriyel metal merdiven iskeletinin cesur ve zıt görünümüne anında belirli bir yumuşaklık kazandırıyor. Yemek odasının beyaz temalı iç mekanına karşı görsel olarak öne çıkıyor ve asılı endüstriyel ışıklarla mükemmel bir uyum sağlıyor.

Metal staircase railing with wooden treads and handrailMetal staircase railing with wooden treads and handrail

Rustik Ahşap Tavandan Zemine Panel Tarzı Korkuluk

Merdivenlerde güvenliğinizi sağlamak için geleneksel tasarımlı korkuluklara ihtiyacınız olduğunu kim söyledi? Kısa mesafelerde tavandan tabana dar ahşap paneller yerleştirmek de harika bir alternatif olabilir. Bu modern fuayede sıradan görünümlü beton basamakları rustik ve çağdaş bir sanat eserine dönüştürüyorlar. Odanın dekoruna uyum sağlarken aynı zamanda görsel bir drama da katıyor.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Batıya Bakan Ev Vastu: Eve İyi Hisler ve Refah Getirecek İpuçları
Ceiling to floor panel style indoor wood stair railing designsCeiling to floor panel style indoor wood stair railing designs

Spiral Merdiven Ahşap ve Çelik Korkuluk

Ahşap ve çelikten yapılmış bu spiral merdiven korkuluğu tasarımı kesinlikle şık ve gösterişli görünüyor. Ahşap tırabzanın konforu, parlak görünümlü çelik millerle tamamlanıyor. Merdivenin tamamı rustik kireçtaşı tuğla duvarlara karşı büyüleyici görünüyor ve yüzen ahşap tahta merdivenlerle de iyi bir uyum sağlıyor.

Steel and wooden railing pillar designs in a spiral shapeSteel and wooden railing pillar designs in a spiral shape
End to end modular home interiors for indian homes

Çelik ve Ahşap Çubuk Tarzı Korkuluk

Bu giriş koridorunun sade güzelliği, çelik ve ahşap çubuk tarzı merdiven korkuluğu ile daha da artıyor. Paslanmaz çelik miller, her iki taraftaki ahşap tırabzanlarla zarif bir şekilde sarılmış ve tüm merdiven sistemine çok ihtiyaç duyulan desteği sağlıyor. Ayrıca ahşap zeminle de uyum sağlayarak bu alanın göz kamaştırıcı görünmesini sağlıyor.

Modern wood stair railing in minimalistic designModern wood stair railing in minimalistic design

Torna Ahşap Mil Merdiven

Eviniz için tamamen geleneksel bir görünüm mü arıyorsunuz? Cevabınız evet ise, bu açık kahverengi tornalanmış ahşap iğ merdiven sizin için mükemmel bir seçimdir. Eski dünya ve yumuşak bir havası var ve etrafındaki benzer gölgeli mobilyaları tamamlıyor. Çatı katı tarzı pencerelerin karşısındaki yeşil saksı bitkileri, mekana ekstra bir pozitiflik unsuru katıyor.

Staircase wooden handrail design in light brown turned wood spindleStaircase wooden handrail design in light brown turned wood spindle

Umarım bu blog, eviniz için mükemmel merdiven korkuluk sistemini tasarlamanız için size yeterince ilham vermiştir. Bu yüzden vakit kaybetmeyin ve hemen işe koyulun. Dönüşüm yolculuğunuzu görmek için sabırsızlanıyoruz.

Keşfedin, Hakkında Daha Fazla Bilgi

  • Modern Ahşap Merdiven Tasarım Fikirleri
  • Çelik Merdiven Tasarımı
  • Merdiven İç Tasarım Fikirleri

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir