“Güneşin doğduğu topraklar” olarak bilinen Japonya, geleneksel tıbbi uygulamalarıyla son yıllarda wellness alanında gündemden düşmüyor. Bugün size Japonya’da yüzlerce yıldır kullanılan ancak son yıllarda tüm dünyaya yayılan “Japon su terapisi”nden bahsedeceğiz:
İlginizi çekebilir: Yağ tüketiminin beslenmedeki yeri hakkında son zamanlarda ortaya çıkan gerçekler
İçindekiler
Japon su terapisi nedir? Nasıl uygulanır?
Geleneksel Japon tıbbına göre su terapisi, diyabet, gastrit, astım, epilepsi, artrit, bronşit, tüberküloz, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, böbrek hastalıkları, hemoroid, solunum yolu enfeksiyonları ve hatta kansere bile çare olabilecek bir doğal tedavi yöntemi. Dünyada bilinen en eski detoks yöntemlerinden biri olan Japon su terapisinin hücrelerdeki bozulmaları ve dolayısıyla hastalıkları önlediği düşünülüyor.
Su terapisini sabah uyanır uyanmaz ilk iş uygulamanız gerekiyor. Uygulama ise son derece basit adımlardan oluşuyor:
- Henüz dişlerinizi bile fırçalamadan önce 640 ml su için. Suyun kireçsiz ve oda sıcaklığında olması öneriliyor.
- Dişlerinizi fırçalayın ve sonraki 45 dakika boyunca hiçbir şey yemeyin.
- Her zamanki gibi kahvaltınızı edin
- Kahvaltıyı bitirdiğiniz andan sonra 2 saat boyunca hiçbir şey yemeyin.
İlginizi çekebilir: Limonlu su içmek için 10 sağlıklı neden
Japon su terapisi ne sıklıkta uygulanmalı?
Geleneğe göre, bu terapinin uygulanma sıklığı hastalığın tipine göre değişiyor. Örneğin yüksek tansiyon hastasıysanız terapiyi 30 gün boyunca uygulamanız yeterliyken, kanser hastalarının 180 gün boyunca düzenli olarak uygulamaları gerekiyor. Eğer herhangi bir rahatsızlığınız yoksa da su terapisini, 640 ml’lik miktarı biraz düşürerek haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.
Benzer uygulamalar geleneksel Hint tıbbında da mevcut
Japon su terapisine benzer bir uygulama geleneksel Hint tıbbında da mevcut. Usha Paana Chikitsa adıyla bilinen bu terapinin Japon su terapisinden farkı, sabah aç karnına tam 1,5 litre su içmeyi öğütlemesi. Fakat bu uygulamada öngörülen su miktarı maalesef vücut için sakıncalı. Çünkü yetişkin bir insanın böbrekleri, 1 saat içinde maksimum 800 ila 1000 ml suyu süzebiliyor. Yani bu ayurvedik uygulama böbreklere kaldıramayacağı yükler bindiriyor. Aynı şekilde hücre hacimlerini de aşırı derece büyüten bu Ayurvedik uygulama neden olduğu riskler yüzünden, modern tıp tarafından kabul görmüyor.
İlginizi çekebilir: Su tüketimi hakkında doğru bilinen 4 hatalı inanış
Kaynak:
simplecapacity.com