Akıllardaki soru: Yalnızca Hindistan cevizi yağı ile kilo vermek mümkün mü?

Günümüzde cildinizi yumuşak ve sağlıklı tutmaktan kan şekeri seviyenizi düşürmeye kadar, hindistan cevizi yağı sayısız sağlık iddiasıyla ilişkilendirilir. Kilo kaybı da, hindistan cevizi yağı alımına bağlı faydalar arasındadır. Bu nedenle, kilo vermek isteyen pek çok insan bu tropik yağı kahve ve smoothie’ler de dahil olmak üzere yemeklerine, atıştırmalıklarına ve içeceklerine eklemektedir.

Bununla birlikte, kilo kaybı için sihirli bir değnek  olarak tanıtılan çoğu içerik maddesi gibi, hindistan cevizi yağı da mucizevi bir kilo kaybı çözümü olmayabilir. Hindistan cevizi yağının sağlıklı bir yağ olduğuna dair hiçbir şüphe olmasa da, bu popüler ürünün birçok insanın iddia ettiği gibi kilo vermek için etkili olup olmadığı açık değildir.

İçindekiler

Hindistan cevizi yağı ve MCT yağı

Bu yağın kilo kaybına fayda sağlaması; temel olarak açlığın azaltılabileceği iddiasına ve ayrıca hindistan cevizinin orta zincirli trigliseritler (MCT’ler) adı verilen özel yağlar içermesine dayanıyor.

MCT’ler, zeytinyağı ve fındık yağı gibi gıdalarda bulunan uzun zincirli trigliseritlerden (LCT) farklı şekilde metabolize edilir. MCT’ler kaprik, kaprilik, kaproik asidi içerir. LCT’lerin aksine, MCT’lerin %95’i hızla ve doğrudan kan akışına – özellikle karaciğerin portal damarı – emilir ve hemen yakıt için kullanılır. MCT’lerin, yağ olarak depolanması LCT’lerden daha az olasıdır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Deniz ve toprak lezzetlerinin mucizevi buluşması: Mantarlı deniz börülcesi

MCT’ler doğal olarak hindistancevizi yağı içindeki yağın yaklaşık% 50’sini oluştursa da, bunlar ayrıca izole edilebilir ve bağımsız bir ürün haline getirilebilir, yani hindistancevizi yağı ve MCT yağı aynı şeyler değildir.

Hindistan cevizi yağı% 47,5 lorik asit ve% 8’den az kaprik, kaprilik ve kaproik asitlerden oluşur. Çoğu zaman laurik asidi bir MCT olarak sınıflandırırken, emilim ve metabolizma açısından LCT gibi davranır. Spesifik olarak, diğer MCT’lerin % 95’i ile karşılaştırıldığında sadece % 25-30 oranında lorik asit portal ven tarafından emilir, bu nedenle sağlık üzerinde aynı etkileri yoktur. Bu nedenle bir MCT olarak sınıflandırılması tartışmalıdır .

Hindistan cevizi yağı doygunluk hissini artırabilir

Hindistan cevizi yağı doygunluk hissini artırabilir ve iştah düzenlemesini sağlar.

Araştırmalar, hindistan cevizi yağı gibi yağ bakımından zengin yiyeceklerin öğünlere eklenmesinin mide hacmini artırabileceğini ve düşük yağlı öğünlerden daha fazla doygunluk hissine neden olduğunu göstermiştir .

Bazı araştırmalar ayrıca doymuş yağ bakımından zengin yiyeceklerin tüketilmesinin, tekli doymamış yağlar açısından zengin yiyecekleri yemekten daha fazla doygunluğa neden olabileceğini göstermiştir. Bununla birlikte, diğer çalışmalar, doygunluk hissinin yağ asidi seviyelerinden etkilenmediği sonucuna varmıştır .

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Alkol tüketiminde ölçü ve zamanın önemi: Alkol aldığımızda vücudumuzda neler oluyor?

Sonuç olarak söylemek gerekirse; hindistan cevizi yağı, kilo vermeyi arttırıcı sihirli bir madde değildir ve yağ kaybını teşvik etme potansiyeli hakkında daha fazla araştırma yapılması gerekir ancak doygunluk hissi sağladığı bir gerçektir. Bununla birlikte, kilo kaybını arttırmasa da, dengeli bir beslenmenin parçası olarak tüketilebilecek ve başka amaçlar için kullanılabilecek sağlıklı bir yağdır.

Ayrıca  tüm yağlar gibi, hindistan cevizi yağının kalori bakımından yüksek olduğunu not etmek önemlidir. İstediğiniz kilonuza ulaşmaya çalışırken, kalori alımınızı kontrol altında tutarken, hindistan cevizi yağını yiyeceklerinizin tadını geliştirmek için küçük miktarlarda kullanın.

Genel olarak, fazla kilo vermek için tek bileşenlere güvenmek yerine, bütün, besleyici madde açısından zengin gıdalar tüketerek ve porsiyon kontrolü uygulayarak, diyetinizin genel kalitesine odaklanmak daha faydalı olacaktır.

 

İlginizi çekebilir: Akdeniz’in mis kokulu bitkisi biberiye: Neye faydalıdır, ne kadar tüketmek gerekir?

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir