Bebeklerin ağlamasının 8 nedeni ve onları sakinleştirmenin yolları

Bebeğiniz ağlıyorsa bu kesinlikle son dakika haberi değildir çünkü bu onlar için son derece normal bir davranıştır. Tıpkı yemek yemeleri ya da tuvaletlerini yapmaları kadar sıradandır. Hatta yemek ve tuvalet dışındaki en önemli aktivitelerinin ağlamak olduğunu bile söyleyebiliriz. Bir yanınız bebeğinizin ağlamasının normal olduğunu söylerken diğer taraftan bu konuyu düşünüp stres olabilirsiniz. Her yeni anne –hatta Instagram ya da Facebook’ta mükemmelmiş gibi davrananlar bile- bu konuda kendilerini kötü hisseder ve strese girebilirler.

Bu noktada anne ve babaların bilmesi gereken detay her bebeğin ağlamak için belirli nedenlerinin olduğudur. Ancak öncelikle ebeveynlerin sakin olmaları gerekiyor. Çünkü bebekleri sakinleştirmek için çözüm yollarınız da mevcut. İşte bebeklerin ağlama sebepleri ve onları sakinleştirme yolları:

Uyku sorunları

Maillerinize cevap vermek, yarının işlerini halletmek ve bebeğinizi birden çok kez beslemek için uyanık kaldığınız bir akşamı düşünün. Uykuya ihtiyacınız vardır ve gözyaşlarına boğulmaya hazırsınızdır. Bebeğiniz de öyle. Bazen uyku kolayca gelmez. Özellikle de bebeğiniz fazla yorgunsa, bir uyku saatini kaçırdıysa ya da uykuya dalamadıysa bu onun için çok zor bir durumdur. Uyku saati ağlamasının %100 çözümü yoktur. Sallamak, ‘şhhh’ sesi çıkarmak ya da makine sesi bebeğinizin daha kolay bir şekilde uykuya dalmasına yardımcı olacaktır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Biyomimetik teknoloji: Yaşamsal sorunları çözmek için doğayı taklit etmek

Bebeklerin ağlamasının 8 nedeni ve onları sakinleştirmenin yolları

Açlık

Eğer bebeğinizin verdiği küçük sinyallere alışmaya başladıysanız ve açlığını anlayabiliyorsanız ağlamadan önce onu beslemelisiniz. Ama bu durum büyük ölçüde tahmin işidir. Neyse ki açlık ağlamasını çözmek daha kolaydır. Bebeğinizi memenize ya da biberona yaklaştırmanız ağlama sorununu hızlıca çözecektir.

Reflü

Bazen “Neden bebeğim biri onun tırnaklarını söküyormuş gibi ağlıyor?” sorusunun açık bir cevabı yoktur. Yutağı mideye bağlayan valf zayıfsa ya da tamamen kapanmıyorsa midedeki asitler rahatsız edici bir hal alır. Eğer buna bağlı olarak reflüden şüpheleniyorsanız doktora danışmanız gerekiyor. Bu durumda asla kendi kafanıza göre karar vermemeniz gerekiyor. Eğer doktor bebeğinizde reflü olduğuna karar verirse çözümü de size anlatacaktır.

Kirli bez

Eğer bebeğinizin altında kirli bir bez duruyorsa bu onu ciddi anlamda rahatsız hissettirir ve bezinin değiştirilmesine ihtiyaç duyar. Hatta uykusunda olsa bile bu durum onun uyanmasına –dolayısıyla sizin uyanmanıza da- neden olur. Açlıkta olduğu gibi bu durumda da çözüm basittir: Bezi değiştirmek.

Bebeklerin ağlamasının 8 nedeni ve onları sakinleştirmenin yolları

Yalnızlık

Bebeğiniz beşiğinde yalnız başlarına yatarken kendilerini yalnız hissedebilir ve “Hey anne, sana yanımda ihtiyacım var. Şimdi!” demek gibi bir kabiliyetleri yoktur. Bebekler çoğu zaman uyur ama uyandıklarında yanlarında kimse yoksa dikkat çekmek için yapabilecekleri tek şey ağlamaktır. Eğer büyükanneniz size bebeğiniz ağladığında onu kucağınıza almanız gerektiğini söylüyorsa onu dinlemeyin. Yeni doğan bebeğinizi bu şekilde şımartmak yerine yanına sokulup ona bolca öpücük verebilirsiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  B12 vitamini nedir, eksikliğinin belirtileri ve etkileri nelerdir?
Yüksek sıcaklık

Havalar biraz serinlemeye başlayınca endişelenenlerden misiniz? Böylece bebeğinizin üzerine tayt, tişört, kazak, mont giydirip bir de battaniye örtüyor olabilirsiniz. Bebeğiniz birden ağlamaya mı başladı? Aa, çok şaşırtıcı! Ağlamasının sebebi çok sıcaklamasıdır. Bebekler sandığınız kadar üşümez, bu sebeple bebeğinizi üst üste giydirirken birkaç kez daha düşünün.

Aşırı uyarılma

Bebeğinizin başının üstünde müzikli ve dönen bir cihaz, sürekli çalışıp ses yapan bir makine, dolaptan gelen ışık ve bolca oyuncak varsa bunların hepsi çok fazla gelir ve bebeğiniz ağlamaya başlar. Bu sebeple bebeğinizin çevresinde nelerin olduğuna daha dikkatli bakın. Eğer çok fazla renk, ses, koku ya da dikkat dağıtan başka şeyler varsa bunların büyük bir kısmını ortadan kaldırarak bebeğinizi rahatlatabilirsiniz.

Bazen sadece ağlarlar

Bazen görünürde bir neden yoktur ama bebeğiniz alamaya başlar. Bezleri temiz, vücut sıcaklıkları normal ya da karınları tok olsa bile ısrarla ağlayan bir bebeğiniz varsa bir uzmana danışmanın vakti gelmiş demektir. Bu yüzden Google’a başvurmak yerine gerçek bir doktora gidin ve sorunla çözümün ne olduğunu öğrenin.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Çakralar ve anlamları: Bedendeki enerji noktalarının fiziksel ve ruhsal iyi oluş üzerindeki etkileri

 

Kaynak:
brit.co

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir