Düşünceleriniz sizin renginiz: Yoga ile yepyeni bir renk yaratmak için öneriler

Eğer bu yazıyı okuyor iseniz, bir dakika durun. Şimdi okumaya devam ederken beş dakika öncenizi düşünün. Aklınızdan geçenlere odaklanın, neler olabilir? Akşam eve kaçta yetişebileceğiniz, bu ayın kira ödemesinin geldiği, bu ay sonuna planladığınız tatiliniz, iş arkadaşınız ile az önceki toplantıda gerilmiş olduğunuz, çocuklarınız ile yeterince vakit geçirip geçirmediğinizin sorgulaması veya buna benzer onlarca ve hatta yüzlerce anlık düşünce…

Yoga

Sizin renginiz

Gelecek ile ilgili kaygılarınız, planlarınız, endişeleriniz, pişmanlıklarınız ve hatta korkularınız… Bu hislerin hepsini aslında renklere benzetebiliriz. Şimdi bir düşünün, siz hangi renktesiniz? Geçmişin pişmanlıkları ile bugünden şikayet eden siyah mı, yarınki endişeleri ile bugünün keyfini çıkarmaktan yoksun gri mi ya da bugünün kıymetini bilen ve başına ne gelirse gelsin yaşamdan ümidini kesmeyen sarı mı?

Aura renkleri

Yoga ve renkler

Yoga felsefesi, her anda denge içerisinde olmaya dayanır. Bu açıdan bakıldığında yoga tam, bütün, bir olma anı veya mertebesi olarak da bilinir. Yoga uygulamaları kişinin bu dengelilik halini anlamasına, geçmiş veya gelecekten sıyrılarak sadece bulunduğu an içine odaklanmasına yardımcı olmaya çalışır.
Şimdi siz de renginizi yorumlayın, ve yepyeni bir siz yaratmak için harekete geçin. Bu yolda yanınıza alabileceğiniz en güzel dönüştürücü yoga üzerine birkaç tavsiye:

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Spor, adımla mı dakikayla mı ölçülmeli?

1. Meditasyon ile dengelenin

Meditasyon en temel anlamda aklın sessizleştirilmesidir. Aklın sessizleşmesi ise an içerisinde kalmak, düşünceleri susturmak ve sadece denge halini benimsemek ile gerçekleşebilir. Hemen hemen tüm yoga merkezlerinde katılabileceğiniz meditasyon seansları ile kendinize en uygun meditasyon yöntemini belirleyebilir, bu uygulamaları takip ettikçe daha da derin bir denge seviyesine ulaşabilirsiniz.

2. Yoga duruşları ile dengelenin

Yoga duruşları bedenin özel bölgelerini hedefleyen duruşlardır. Fakat yoga duruşlarının temel amacı bir hareket yapıyor olmak değil, bu duruş esnasında nefesinizi, aklınızı ve bedeninizi anlayabilmektir. Tüm yoga merkezlerinde katılabileceğiniz yoga dersleri ile, duruşlar esnasında kendinizi gözlemleyebilir, beden farkındalığınızı artırırken, beden-nefes-akıl koordinasyonunuzun da gelişmesi ile denge halinizi bulabilirsiniz.

Yoga pozisyonları

3. Yoga felsefesi ile dengelenin

Yoga felsefesi, özellikle günümüzde ön plana çıkmış olan yoga duruşları ve meditatif uygulamalardan çok daha zengindir. Meditasyon ve duruş çalışmaları, bu felsefede buz dağının sadece görünen ve en çok bilinen kısmını oluşturmaktadır. Aslında, görülmeyen veya henüz aynı derece popüler olmamış kısım ise, genel yoga felsefesidir. Günümüzde pek çok kaynaktan erişebileceğiniz felsefe hakkında daha çok bilgi edindikçe denge, an içerisinde kalma, enerji ve evren hakkında çok daha fazla fikir sahibi olarak meditasyon ve yoga uygulamalarınızı daha da derinleştirebilirsiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Probiyotikler vücudumuzu nasıl etkiliyorlar?

Tavsiyeye değer kaynaklar

Bunun için tavsiye edeceğim birkaç kaynak ise şöyle; Purnam Yayınları; Fiilin Sırrı (Karma Yoga), Aklın Sırrı (Raja Yoga), Sevginin Sırrı (Bhakti Yoga), Bilginin Sırrı (Jnana Yoga) ve Aydınlanmanın Yogası.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir