Geleceğiniz için en büyük yatırım: Bugün harekete geçin!

Bütün gün masa başında çalışmaktan bedeninizin katılaştığını hissediyor, bel ve boyun ağrıları yaşıyor hatta bundan dolayı zaman zaman kendinizi suçlu hissediyor ancak harekete geçecek motivasyonu bulamıyor musunuz?

Artık bu sorunu aşmak istiyorsanız, aradığınız çözümü bu yazımda bulacaksınız. Üstelik sandığınız kadar zor değil. Yazının sonunda size bir de sürprizim var.

Hareketsizliğin, sağlığımız üzerinde çok sayıda olumsuz etkisi var….

Bilimsel araştırmalar, uzun saatler masa başında oturmanın sağlığımız üzerinde çok sayıda olumsuz etkileri olduğunu söylüyor. Bitmeyen boyun ve sırt ağrıları, şeker ve kalp hastalıkları, kaygı bozuklukları, depresyonlar… Hepsi hareketsizlikten doğuyor. Aslında, çoğumuz da bu etkilerin farkındayız. Hatta, düzenli hareket edemediğimiz için kendimizi suçlu bile hissediyoruz. Yine de harekete geçmekte zorlanıyor veya başlasak da bir süre sonra devam ettiremeyip bırakıyoruz.

Halbuki, harekete geçmek, suçluluk duygusu ve ağrılarla yaşamaktan çok daha kolaydır. Çoğumuz hareket etmenin zor olduğunu düşünür. Asıl problem harekete geçmekte zorlanmaktır.

Harekete geçmek neden zordur?

Genç yaşlarda bedenimiz güçlü olduğu için hareketsizliğin nispeten hafif olan olumsuz etkilerini görmezden gelmek daha kolaydır. İşin özü, o yıllarda bedenimizin hep sağlıklı, genç ve canlı olacağını düşünürüz. Ancak, beden zamanla esnekliğini ve canlılığını yitirir. İlerleyen yaşlarda, sağlıklı ve zinde kalmak için desteğimize ihtiyaç duyar.

Bir diğer başlıca sebep de nereden başlanacağının bilinmiyor olmasıdır. Dans derslerinden, yoga pratiklerine, koşu gruplarına kadar çok sayıda farklı hareket seçeneği var. Hatalı bir seçim yapmak istemediğiniz için, ya da bir çok farklı alternatifi denemek için yeterli zaman ve kaynağımız olmadığından başlamayı çok istesek de sürekli öteleriz. Arkadaşlarımız ve en yakınımızdaki kişilerin hareketsiz olması da hareket etme ihtiyacımızı ertelememizi kolaylaştırır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Moringanın erkekler için 4 faydası ve yan etkileri

Bazen de ana sebep, sizin için doğru eğitmen ile henüz karşılaşmamış olmanızdır.

<em>fotoğraf Ömer sedat yenidoğan<em>

Bugün kazanacağınız hareket disiplini, bedeninizin sağlığı için yapacağınız en büyük yatırım olacaktır.

İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan rahatsızlıkların önemli nedenlerinden biri gençlik dönemindeki hareketsizliktir. Rahatsızlık, bedenin doğasında ortaya çıkan bir değişimdir ve hiç bir değişim 1 günde gerçekleşmez. Zaman içinde yavaş yavaş oluşur. Harekete geçmek için mecbur kalacağınız noktaya kadar beklemeyin. Bugünlerde edineceğiniz hareket disiplini bedeninizin sağlığı için yapacağınız en büyük yatırım olacaktır.

Her gün kendiniz ve aileniz için daha güzel bir gelecek yaratmak için çalışıyorsunuz. O gün geldiğinde tadını çıkartmak için zinde ve sağlıklı olmak isteyeceksiniz! Bunun için bir an önce düzenli hareket alışkanlığı kazanmalısınız.

Hareket, ayrıca bedeninizin canlılığının tadını çıkartmak demektir. Kendinizi bu zevkten mahrum bırakmayın.

Üstelik sandığınız kadar zor da değil…

Düzenli hareket etmek için aşmanız gereken en büyük zorluğu alışkanlık kazanma döneminde yaşarsınız. Yeni bir şeye başlamak ve sürdürmek emek, sabır ve ilgi ister. Bu süreçte, tek başınıza olduğunuzda herhangi bir şeyi alışkanlığa dönüştürmek daha zor gelir. Halbuki, sizinle benzer hedeflerde keyifli bir grupla birlikte hareket ettiğinizde hiç de sandığınız gibi zor olmadığını fark edeceksiniz. Alışkanlık kazanmanın en kolay ve etkili yollarından biri ortak ilgi grubunuzla sosyalleşirken öğrenmektir.

Nereden başlamalıyım?

Dans derslerinden, pilates sınıflarına, yoga pratiklerine, koşu gruplarına kadar çok sayıda farklı hareket seçeneği var. Bu kadar seçenek içinde nereden başlayacağınızı bilememekte öyle haklısınız ki… Tüm bu hareket disiplinleri farklı farklı ihtiyaçlardan doğmuştur. Dans dersleri, Feldenkrais gibi yöntemler bedeninizin uzaydaki yerini kavramanıza yardımcı olurken; yin yoga, yoga terapi gibi bazı özel yoga uygulamaları iç dünyanızı keşfetmenizde etkilidir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Doğum ve doğum sonrasında doula desteği almak üzerine merak edilenler

Önerim, başlamak için öncelikle doğru eğitmeni seçmeniz olacaktır. Doğru eğitmen, bildiklerini aktaran değil size kendinizi keşif alanı yaratan kişidir.

Hemen şimdi başlamak ister misiniz?

Size güzel bir haberim var! Tam da bu ihtiyaçtan yola çıkarak yeni başlayanlar için 4 haftalık çok keyifli bir program hazırladım. Detayları aşağıda bulabilirsiniz. Katılmak isterseniz sorularınız ve kayıt için bana [email protected] adresimden ulaşabilirsiniz.

<em>fotoğraf Ömer sedat yenidoğan<em>

Yeni Başlayanlar için Yoga: 4 Haftalık Program

Yoga, fiziksel bir egzersizden çok fazlasıdır. Bir yoga dersi, doğru duruş, nefes teknikleri, derin gevşeme ve meditasyon unsurlarını birlikte barındırır. Bilimsel araştırmalar, bu unsurların sağlık üzerinde muazzam olumlu etkileri olduğunu söylüyor.

Hareket etmeye başlamak ve hareketi yaşamınızda sürdürülebilir bir hale getirmek için ihtiyacınız olan her şeyi bu programda bulacaksınız.

Üstelik sadece bilgi veren bir çalışma da değil… yogayı birlikte sohbet ederek tanıyacak, temel yoga hareketlerini analiz ederek öğreneceksiniz. Ayrıca, yaşamınızı kolaylaştıracak bilgi ve araçlarla tanışacak ve yeni arkadaşlar edineceksiniz. Bütün bunların yanında bol bol gülecek ve birlikte pratik yapmanın keyfini çıkaracağız!

Bütün gün sizin için durmadan çalışan güzel bedeniniz sizce de biraz şımartılmayı hak etmiyor mu?

Bir de hediyem var… Hemen kayıt olan ilk 5 kişiye %20 indirim. (Program ücreti zaten çok makul ama heyecanımı hissedip bana ortak olan birkaç arkadaşıma özel bir hediye vermek istedim.)

3 Ekim’de başlıyoruz!

Program Takvimi

(Toplam 4 hafta, her buluşma pratikle birlikte 2,5 saat)

1.Hafta: Yoganın Temelleri
Yoga nedir? Neden yoga yapmalıyız?
Yoga nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?
12 Temel yoga hareketi nedir? Nasıl yapılır?
Güneşe selam akışı nasıl yapılır?
Birlikte pratik (Canlı) (Yoga, nefes ve meditasyon)

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Şimdi kamp zamanı: Çocuklar için yaz okulları

2.Hafta: Herkes Meditasyon Yapabilir!
Meditasyon nedir? Ne değildir?
Konsantrasyonunuzu meditasyonla nasıl arttırırsınız?
Uygulamalı meditasyon pratiği
Birlikte pratik (Canlı) (Yoga, nefes ve meditasyon)

3.Hafta: Nefes Hayattır
Nefesinizle tanışıyor musunuz?
Nefes pratiği nedir? Neden önemlidir?
Stres nedir? Stresle nasıl başa çıkarsınız?
Uygulamalı nefes çalışması
Birlikte pratik (Canlı) (Yoga, nefes ve meditasyon)

4.Hafta: Rutinlerin Gücü!
Pratiği nasıl alışkanlığa dönüştürürsünüz?
Rutinlerin önemi: Gerçekten etkin ve sürdürülebilir bir rutin nasıl oluşturulur?
Yaşam kalitenizi iyileştirecek 5 faydalı alışkanlık
Sabah ve akşam rutininin faydaları nedir? Nasıl oluşturulur?
Kendi rutinlerimizi oluşturuyoruz
Birlikte pratik (Canlı) (Yoga, nefes ve meditasyon)

<em>fotoğraf Ömer sedat yenidoğan<em>

Hakkımda daha detaylı bilgi için: www.digdemgirici.com

Programa katılmak, sorularınız varsa sormak ve kayıt için lütfen [email protected] adresime e-mail atın. 

Sizden Gelenler:

“Yoga, bedenimi ve bedenimin sınırlarını tanımamı sağlamakta birlikte zihnimde de yeni alanlar açmamı sağlıyor; yogayı pratik ettikçe, nefes çalışmaları ve meditasyon ile beraber kendi manevi gelişimime katkı sağladığını ve şifa verici bir unsur olduğunu hissediyorum. Her zaman aklımın bir köşesinde olan, bana fayda sağlayacağını düşündüğüm yoga pratiğine Diğdem ile sıfırdan başladım; öyle ki kendisine başlamadan önce sorduğum ilk soru “ayakkabılarımızla mı yapıyoruz” olmuştu. Diğdem’le çalışırken bana kendimi olduğum gibi hissettirmesi ve bu rahatlıkta pratik yapmam benim için en önemli unsurlardan bir tanesi. Diğdem’in eğitmenliğindeki pozitif tavrı, kişinin özgüvenini pekiştirmesinde yardımcı olan tutumu, derslerin başında günün konusu ile başlayan, yapılacak bir sonraki pratiğe merak uyandıran yaratıcılığı, bilgisi ve sabrı benim ilgimi çeken, bana katkı sağlayan ögelerden. Yogayı kendini tanıma yolunda adımlar atmak isteyen herkese öneririm. Eğitmen olarak Diğdem ile birlikte çalışmanızı kesinlikle öneririm.”

Can – Mimar (Online Yoga Dersi Katılımcısı, 2020)

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir