Spiritüel alanda çalışmaya başlayan çoğu kişi belli fazlardan geçiyor.
Bu fazlar herkes için aynı anda, aynı hızda ya da aynı sırada olmak zorunda değil. Kimileri tüm aşamaları sonuna dek yaşarken, diğerleri belli alanlarda savaşlarını daha yoğun veriyor. Biraz da kişisel yolculuğa, cesarete ve risk alabilmeye bağlı tüm bu süreç.
Ben de kendi adıma birçok aşamadan geçtim. En heyecanlı ve belki de en macera dolu olan dengeyi hedefleme fazı oldu.
Hayat 4 boyutlu bir oyun. Biz insanlar olarak tüm duyguların, olayların, durumların ortasında, tüm algılarımıza zaman matrisini de ekleyerek, algılardan bir hayat gerçekliği yaratıyoruz kendimize. Aslında algılarımız ve dışında kalan tüm ihtimaller aynı anda içimizde, dışımızda, her yerde gerçekleşiyor.
Bize düşen algımızı olabildiğince geniş ve farkındalıklı tutup, hayatı verimli, üretken ve keyifli şekilde yaşamamızı sağlayacak 4 boyutlu kombinasyonları seçmek.
Her olay ve duygu durumunda bir ucu seçip savrulmak kolay olan. Daha zor, maceralı ama meyvesi bol olan ise, her şeyin aynı anda var olduğunu sonuna kadar hissetmek ve dengeyi bulmaya niyet etmek, farkındalığımızı ve algı yönetimimizi buna yöneltmek.
Çünkü insan dengeye gelince hayatta tüm kuşlar aynı anda ötüyor sanki. Güneş bir anda güneşler olup, ışıklarını saçıyor. Tüm evren kalbinde atıyor insanın.
İlgili yazı: Akıl ve ruh sağlığının doğal şifası: Klasik yoga uygulamaları
Dengeye niyet eden herkesin hayatına denge, bir şekilde geliyor. Bu yazımda sizin için dengeyi deneyimlemenizi kolaylaştıracak yoga pozlarını seçtim:
İçindekiler
Garudasana – Kartal Pozu:
Kalçayı, omuzları ve sırtı esneten, konsantrasyonu geliştiren çok güçlü bir pozdur. Aynı zamanda ayak bileklerini güçlendirir.
Hasta Uttanasana – Arkaya Eğilerek Ayakta Uzanma Pozu:
Boyun ve sırt kaslarını rahatlatıp, omuzlar güçlendirir. Tiroid bezini çalıştırır ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Akciğerleri genişletip, kalp çakrasını açar.
Parivrtta Utkatasana – Bükülmüş Sandalye Pozu:
Bel bölgesini güçlendirerek omurgaya esneklik kazandırır. Böbrekler ve sindirim organlarının arasında yer alan iç organları güçlendirir. Bükülme etkisiyle toksinlerin atılmasına ve detoksa yardımcı olur. Duruş ayrıca; bacak ve kalça kaslarını güçlendirip, denge, mukavemet ve güven duygusunun gelişmesine yardımcı olur.
Vrksasana – Ağaç Pozu:
Kalçaları, bilekleri, omurgayı güçlendirip, kasıkları ve iç bacakları esnetir. Aynı zamanda omuz ve göğüs kaslarını rahatlatır.
Chandrasana – Ay Pozu:
Bu duruş, dolaşım ve iskelet sistemi sorunlarını gidermeye yardımcı olur. Sindirimi düzenleyip, iç organlara kan dolaşımını hızlandırarak kilo kontrolüne yardımcı olur ve bağırsak hareketini artırır. Karın, kalça ve bel bölgesinin incelmesine yardımcı olur. Stres seviyesinin düşmesini sağlar.