İş hayatının yoğunluğuna uyum sağlayacak sağlıklı beslenme rehberi

Herkesin başına gelmiştir; tüm günün yorgunluğu, trafik, işte günlük yapılacaklarla boğuşurken aklımızdan ‘Akşam ne yesem?’ diye geçiririz. Eve dönünce ise mutfak adeta tam takır kuru bakır vaziyettedir. Bu noktada ise kendimizi dışarıdan pizza söyleyerek ya da abur cubur yiyerek tıkarız. Yoğun hayatlarımız nedeniyle malesef besleyici, sağlıklı besinler tüketemiyor ve sağlıklı bir hayat için kendimize koyduğumuz hedeflerimize ulaşamıyoruz.

İlgili yazı: Sağlıklı beslenme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Her ne kadar günlük hayat temposunda sağlıklı beslenmek zor olsa da, aslında imkansız değil. İşte yoğun programınıza uyacak 5 sağlıklı beslenme önerisi:

1. Öğünlerinizi planlayın

Çok fazla detaya inmeniz gerekmiyor. Yalnızca bir kağıt ve bir kalem alıp pazartesi gününden pazar gününe kadar yiyeceğiniz şeyleri planlayın. Planlama, süpermarket alışverişinizi ve yemek hazırlık evresini oldukça kolaylaştıracaktır. Yemek planınızı buzdolabınıza asarak, düzenli olarak gelecek günlerde ne yiyeceğinizi de görebilirsiniz. Örneğin; çarşamba günü makarna yapmayı planlıyorsanız, buzdolabında yer alan plan sayesinde her şeyi aklınızda tutmak zorunda kalmayıp, salı akşamı alışverişe çıkarak makarna,sos gibi ürünleri kolaylıkla alabilirsiniz. Acele acele hazırladığınız alışveriş listesiyle süpermarkete giderek bir şeyler almak yerine, bütün hafta sizi idare edecek şeyleri satın alabilirsiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Çocuklar ve yalan söyleme davranışı: Çocuğunuz yalan söylediğinde üzülmeyin

2. Pişirdiğiniz yemekleri birden fazla öğünde tüketebilirsiniz

Yemek pişirme
<strong><span>pişirdiğiniz ana yemeği birkaç öğüne bölerek tüketebilirsiniz <span><strong>

Pazartesi akşamı pişirdiğiniz ana yemeği, sonraki öğünlerde farklı tarifler deneyerek tüketebilirsiniz. Örneğin; pazartesi akşamı tavuk pişirdiniz. Kalan tavuklarla bir sonraki gün için tavuklu salata hazırlayarak işe götürebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde birçok öğün yiyeceğiniz yemeği garanti altına alıp, aynı zamanda mutfağı temizlemek için daha az zaman harcayabilirsiniz.

3. Yemekleri derin dondurucuda saklayın

Eğer derin dondurucunuzun yalnızca dondurma saklamak için var olduğuna inanıyorsanız, bir kez daha düşünmelisiniz. Farklı yemekler pişirerek derin dondurucuya atabilir ve daha sonra yemek üzere orada saklayabilirsiniz. Bu şekilde tekrar yemek pişirme zahmetine de girmezsiniz. Tek yapmanız gereken yemeği derin dondurucuya koyarak yemeye hazır hale getirmek olacaktır.

4. Güne sağlıklı içeceklerle başlayın 

Smoothie

Hayır, çikolata, vanilya veya çilek aromalı bazı hazır içeceklerden bahsetmiyoruz. Sağlıklı shake’ler ve smoothie’ler her zaman daha iyi bir seçenektir. Ayrıca hazırlaması da oldukça pratiktir. Sabahları ihtiyacınız olan enerjiye shake ve smoothie’lerle ulaşabilirsiniz. Ayrıca smoothie’lerinizi damak zevkinize uygun şekilde de hazırlayabilirsiniz. Protein tozu, taze meyve ve sebzeler, kuruyemiş ve yoğurt bile kullanabilirsiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Emzirme ile ilgili en yaygın mitler ve gerçekleri

5. Yemeğinizi geceden hazırlayın

İş arkadaşınızla birlikte sağlıksız yemekler yapan yerlere gitmeyin! Eğer yemeğinizi iş yerinde yiyorsanız, bir sonraki gün için evinizden yemek götürebilirsiniz. Evden yemek götüremiyorsanız bile yanınıza sağlıklı atıştırmalıklar, kuru meyveler ve kuruyemiş alarak işe götürebilirsiniz.

Kaynak:

lifehack.org

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir