Kendinize dışarıdan bakın – İş hayatındaki ‘size’ rehberlik edecek yoga felsefesi kitapları

Şöyle bir düşünelim, birçoğunuz üniversiteden ve hatta liseden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldınız. Günler birbirini kovaladı, birçok hedefiniz gerçekleşti. Projeler, seyahatler, yetişmek zorunda olunan toplantılar ve tabii performans değerlendirmeleri… Zaman hızla geçti, dönüp baktığınızda emekli oluncaya kadar geçen süre yani ortalama 25 yılı böyle bir tempo ile geçiriyoruz. 25 yıl demek, ortalama bir insan ömrünün neredeyse üçte biri…

Peki biz bu yoğun tempo içerisinde durup düşünüyor muyuz hayatımızın üçte birini alan iş hayatımızda kendimize ait neleri geliştiriyoruz, nasıl değişiyoruz veya ilişkilerimiz hangi karakteristik özelliklerimize dayanıyor?

Şimdi hep birlikte hayal edelim; ofisinizde masanızda oturuyorsunuz, bir an için zamanın akışı dursa ve kendinize karşıdan baksanız, gördüğünüz kişiyi nasıl yorumlardınız? Karşınızda duran ve koltuğunda oturan “siz“’ yorgun mu, endişeli mu, mutlu mu, sabırlı mı, dengeli mi, zinde mi, öfkeli mi, sıkılmış mı, sıkışmış mı?

Varsayalım ki cevabınız “endişeli’’ olsun, bu durumda bir düşünün, “sizin” için endişenin kaynağının ne, sizi nasıl etkiliyor ve dengeye gelmeniz için neler yapmanız gerekiyor? İşte yoga felsefesi “birlik’’, “dengede olma’’, “tam ve bütün olma’’ anlayışı ile iş hayatınızda “kendinize’’ bakabilmenizi, tarafsızca cevaplara ulaşabilmenizi ve gelişiminiz için neler yapabileceğinizi bulmanıza yardımcı olur.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Görmezden gelmeyin: Doktora gitmenizi işaret eden 8 göz problemi

Yoga felsefesinin temelleri ile ilgili bilgiye ve eğitime size en yakın yoga merkezinden ulaşabilirsiniz. Fakat bir yoga merkezine gitmenin yanında bu yaz ofisinizden tatilinize kadar her yerde elinizden düşmeyecek kaynak önerilerim ise şöyle:

1. Osho-Yoga

Özellikle yoga felsefesi ve günümüz dünya arasındaki bağlantıyı soru-cevap şeklinde anlaşılır bir dille açıklayan elinizden bırakamayacağınız bir kaynak.

1

2. Osho-Meditasyon

Meditasyonun içeriğini, amacını ve sonuçlarını günlük hayatınızdan dersler çıkaracak şekilde açıklayan bir kaynak.

2

3. Ayça Gürelman – Evde Yoga

Temel yoga pozlarını ve yoga uygulamalarını evde tek başınıza da uygulayabileceğinizi, detaylı bir şekilde anlatan çok şey öğrenebileceğiniz bir kaynak.

3

4. Ayça Gürelman – Stres ve Yoga

Çağımızın hastalığı stresin bedende yarattığı etkiyi, bunu yoga uygulamaları ile nasıl değiştirebileceğinizi ve stresi günlük hayatınızda nasıl farklılaştırabileceğinizi anlatan çok yararlı bir kaynak.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Çakralar ve anlamları: Bedendeki enerji noktalarının fiziksel ve ruhsal iyi oluş üzerindeki etkileri

4

5. Esra Kocaosmanoğlu – Acemi Yoginin El Kitabı Yeni Başlayanlar İçin Yoga

Eğer yoga uygulamalarına yeni başlamış veya yoga felsefesi ile yeni tanışmışsanız, size hem günlük hayatınızda hem de kişisel gelişiminizde yararlı olabilecek bir kaynak.

5

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir