Kış aylarında birçoğumuzun masraf kalemleri arasında ısınma giderleri en yüksek kalemi oluşturuyor. Ancak evinizde birkaç ufak ayarlama yaparak ısınma giderlerinizi düşürebilirsiniz. Uplifers olarak ısınma giderlerini azaltmak için uygulayabileceğiniz önerileri sıraladık:
İçindekiler
1. Güneş ısısından yararların
Güneş hem ısı hem de ışık kaynağı. Kışın her ne kadar güneş ısısından pek fazla yararlanamasak da gündüzleri perdeleri açmak, evinizin daha kolay ısınmasını sağlar. Akşamları da perdeleri kapatmak, ısı kaybının önüne geçer.
İlgili yazı: Soğuk havalara özel sıcak tutan hareketler
2. Sıkı giyinin
Doğalgaz faturasını azaltmanın en kolay yollarından biri de bu. Kombinizin derecesini yükseltmek yerine, kalın bir kazak, sıcak tutan çoraplar giyebilirsiniz. Kanepeye uzanırken üzerinize bir battaniye alın, kalının üzerine ince bir kilim daha örtün.
3. Geceleri termostat derecesini düşürün
Geceleri ısıtma sisteminizin termostat derecesini 10-15 derece düşürmek, ısınma harcamalarınızın yüzde 10 düşmesini sağlar. Böylelikle geceleri hem evinizi sıcak tutmuş hem de tasarruf etmiş olursunuz.
4. Sadece kullandığınız odaları ısıtın
Evinizde kullanmadığınız odalar varsa bu odaları ısıtarak boşuna enerji tüketmeyin. Bu aynı zamanda, sık kullandığınız odaların daha fazla ısınmasını da sağlar.
5. Evinizin havasını nemli tutun
Evinizin içindeki hava çok kuru hale gelebilir. Oysa nemli hava, sıcaklığın daha uzun süre muhafaza edilmesini sağlar. Bunun için özel olarak üretilmiş aletlerden satın alabilir veya kalorifer peteklerinin üzerine bir kap su veya ıslak havlu koyabilirsiniz.
İlgili yazı: Kış mevsiminde egzersiz motivasyonunuzu nasıl yüksek tutabiliriz?
6. Yalıtım yaptırın
Her gün yüzlerce liralık enerji, kötü yalıtım sistemleri yüzünden kayboluyor. Oysa bunun önüne geçmek sizin elinizde. Yaz aylarında evinizin yalıtım sistemini yenileterek, kışın yaşanan ısı kaybını önleyebilirsiniz.
7. Duştan sonra banyonun kapısını açık bırakın
Duş aldıktan sonra banyonun kapısını açık bırakın. Bu hem banyonuzun kolay kurumasına hem de banyonun içindeki sıcaklığın evin diğer bölümlerine yayılmasına yardımcı olur.
Kaynaklar:
Huffington Post
US News