Küçük yatak odaları için şık ve işlevsel dekorasyon fikirleri

Küçük bir yatak odasına sığmaya çalışmak bazen zor olabilir. Kıyafetler, mobilyalar, uyanır uyanmaz yanınızda görmek istediğiniz dekoratif objeler, aksesuarlar, kitaplar derken yatak odanız ferah bir alan olmaktan çıkıp bir depoya dönüşme tehlikesi altında olabilir. Eğer siz de küçük yatak odanızı hem eşyalarınızın sığdığı hem de dekorasyonuyla içinizi açan bir alana dönüştürmek istiyorsanız işte size şık ve işlevsel dekorasyon fikirleri:

1. Sade ve işlevsel mobilyalar sizin kurtarıcınız olabilir.

Eğer ufak bir yatak odanız varsa, odanızın içindeki en hacimli eşyalar olan mobilyalar konusunda sadelik ve işlevsellikten yana olmalısınız. Zaten küçük olan alanınızı büyük, hantal ve ağır mobilyalarla doldurmamalısınız. Ancak bundan kaçınırken küçük küçük birden fazla mobilya da olmamalı. Mobilya seçiminde işlevsel, sıcak ve karakter sahibi mobilyalardan yana tercihinizi kullanmalısınız. Kısacası, mobilya seçiminde “ekonomik” davranmalısınız. Söz konusu dolap bile olsa ufak ve işlevsel seçimler yapmalısınız.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Eviniz İçin Modern Jali Kapı Tasarımları

2. Perdelerle oynayabilirsiniz.

Yatak odanızın daha havadar olmasını istiyorsanız, tül ve perdeler burada devreye giriyor. Zevkinize göre seçeceğiniz açık renkli, uçuşan tüller ve perdeleri mümkün olduğunca en yükseğe asın. Böylelikle odanızın daha yüksek tavanlı olduğu algısı yaratabilirsiniz.

3. Duvarları daha iyi kullanabilirsiniz.

Yatak odanızın duvarlarını daha işlevsel kullanarak mekandaki alanı artırabilirsiniz. Örneğin ayna, askı gibi eşyaları duvara asabilirsiniz. Bunun yanı sıra başucunuzda komodin ve üzerinde abajur bulundurmak yerine başucunuza aplik asabilirsiniz. Böylelikle aydınlatmayı da duvarda kullanmış olursunuz. Komodininizin üzeri boş kalacağı için bu alanı kitap, bilgisayar, başucu sürahisi koymak için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

4. Yatak başı veya ayakucu kanepesinden vazgeçebilirsiniz.

Eğer küçük yatak odanızı daha ferah göstermek istiyorsanız, yatağınızın etrafındaki eşyalardan mümkün olduğunca kurtulmalısınız. Odanızdaki her bir eşyanın, bir amaca hizmet etmesi gerektiğine odaklanmalısınız. Yatak başınızı veya ayakucu kanepenizi kaldırabilirsiniz. Eğer bunları kaldırdığınızda yatağınızın çevresinin çok boş veya zayıf kaldığını hissediyorsanız, yatağınızın arkasındaki duvara güzel bir tablo veya fotoğraf asabilirsiniz. O duvarı farklı bir renkte boyayabilirsiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Ledli Duvar Dekoru Fikirleri

5. Halı konusunda cömert olabilirsiniz.

Yatak odanıza halı veya kilim seçerken boyutunun küçük olması gerekmiyor. Aksine, ufak bir odadaki halı ne kadar büyükse, zeminin o kadar geniş olduğu algısı yaratır. Seçeceğiniz halı, odanın kenarlarında 15-20 cm boşluk kalacak kadar genişliğe sahip olabilir.

6. Her bir köşeyi değerlendirebilirsiniz.

Küçük bir yatak odasının şık ve işlevsel bir dekorasyona sahip olmasını istiyorsanız, her bir köşeyi, en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Kapı arkası, yatak altı, dolap arkası gibi alanları en iyi şekilde kullanmalısınız. Sepetler, şık kutular bu konuda çok işinize yarayabilir. Dolap üstüne eşya yerleştirmektense kaçınmalısınız çünkü dolap üstüne yerleştireceğiniz eşyalar, odanızı daha küçük ve sıkışık gösterebilir.

7. Bitkilere yer verebilirsiniz.

Yatak odanızın biraz daha ferah görünmesini istiyorsanız mekana uygun seçeceğiniz bitkilerle bunu sağlayabilirsiniz. Özellikle dikey ve uzun bitkiler yatak odanızı hem şık hem de canlı gösterir.

8. Renklerin uyumuna özen gösterebilirsiniz.

Yatak odanız için seçeceğiniz renkler çok önemlidir. Açık veya koyu fark etmez, istediğiniz her rengi seçebilirsiniz ancak seçeceğiniz renklerin birbirleriyle uyumlu olmalarına dikkat etmeniz, mekanı daha geniş göstermenize yardımcı olabilir. Örneğin dolaplarla duvarların renginin aynı olması, yatak odanızın daha geniş görünmesini sağlar.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Eski CD’den Kuşlu Duvar Süsü Yapılışı

İlginizi çekebilir: İyi uyku için huzurlu bir yatak odası: Yatak odası dekorasyonu için 9 ipucu

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir