Öğle saatleri, yoğun geçen sabah saatlerinden sonra karnımızın en çok acıktığı ve soluğu en yakın restoranda alarak sağlıksız ve bol kalorili yiyecekleri tükettiğimiz saatler. İş yerine yakın yerlerde sağlıklı beslenme fırsatı bulamayanlar için hazırladığımız listedeki sağlıklı tariflerin hepsi kısa sürede hazırlanabilecek, ofise taşınabilecek ve sizi akşama kadar tok tutabilecek öğünler.
Yemekten bir kaç saat sonra karnınız acıktığında tüketebileceğiniz atıştırmalıkları da eklediğimiz bu tariflerle öğle saatlerinde çok daha hafif ve sağlıklı beslenebilirsiniz.
İçindekiler
Yumurta, domates ve avokadolu sandviç: 385 Kalori
Yumurta, domates ve avokadolu sandviç, klasik sandviçlerden daha az yağ içerdiği ve vejetaryenlerin da rahatlıkla tüketebileceği bir öğün. Yalnızca öğle yemeğinde değil, günün her saatinde açlığınızı bastırmak için rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Malzemeler ve kalori dağılımı:
2 dilim tam tahıllı ekmek: 120 kalori,
Yağsız pişirilmiş 1 adet yumurta: 75 kalori,
1 çay kaşığı zeytinyağı: 40 kalori,
1 avakodunun ¼’ü: 60 kalori,
2 dilim domates: 10 kalori
Hazırlanışı: İnce dilimlenmiş avokadoları, pişmiş yumurtayı ve 2 dilim domatesi ekmeğin üzerine koyduktan sonra 1 çay kaşığı zeytinyağını da malzemelerin üzerine ekleyin. Afiyet olsun.
Atıştırmalık: 1 orta boy elma: 80 kalori
Çilekli ıspanak salatası: 382 Kalori
Çilek tatlı bir meyve olduğu için salatada kullanmakta tereddüt edebilirsiniz, ancak yüksek antioksidan kaynağı olan çilek, her çeşit salataya ekşi ve aromatik bir tat veriyor. Farklı lezzetler denemeyi sevenler için çilekli ıspanak salatası sağlıklı bir öğle yemeği alternatifi.
Malzemeler ve kalori dağılımı:
1 kase ıspanak: 7 kalori,
1 kase dilimlenmiş çilek: 50 kalori,
1 dilim mozzarella peyniri: 70 kalori,
2 yemek kaşığı ayıklanmış ay çiçeği çekirdeği: 110 kalori,
1 kase brokoli: 30 kalori,
1 yemek kaşığı zeytinyağı: 110 kalori,
1 yemek kaşığı balzamik sos: 5 kalori,
1 adet limonun suyu: 1 kaloriden daha az
Hazırlanışı: 1 kase ıspanağı elinizle küçük parçalara ayırın. Alternatif olarak bütün şekilde bebek ıspanak yapraklarını da kullanabilirsiniz. Ispanakların üzerine hafifçe haşladığınız brokolileri, dilimlenmiş çilekleri, dilimlenmiş mozarella peynirini ve en son çekirdekleri ekleyin. Malzemelerin üzerine zeytinyağını, balzamik sosu ve limon suyunu da ekledikten sonra salatanız servise hazır.
Atıştırmalık: 2 adet tam tahıllı uzun baget: 140 kalori
Yoğurtlu patates: 365 kalori
Yoğurt, zengin bir protein kaynağı olmasının yanı sıra doyurucu ve lezzetli olduğu için öğle yemeklerinizde rahatlıkla tüketebileceğiniz bir besin.
Malzemeler ve kalori dağılımı:
1 adet haşlanmış ya da fırınlanmış orta boy patates: 100 kalori,
3 dilim pişmiş hindi jambon: 130 kalori,
¼ kase yoğurt: 30 kalori,
Yarım yeşil soğan: 5 kalori
Hazırlanışı: Haşlamış ya da fırınlamış olduğunuz patatesi ikiye ayırın ve ortasını küçük bir kaşık yardımıyla hafifçe oyun. Yoğurdu patatesin ortasına yerleştirdikten sonra üstünü küçük parçalara ayırdığınız yeşil soğan ve jambon parçacıklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.
Atıştırmalık: 5 adet tam tahıllı, yağsız kraker: 100 kalori
Kaynak: Greatist