Sağlığa açılan yeni bir pencere: Alternatif tedavi yöntemleri

İster sırt ağrısı olsun, ister uykusuzluk, herkesin hayatında ne yazık ki küçük ya da büyük sağlık problemleri bulunuyor. Peki ilaç almadan önce rahatsızlığınıza iyi gelecek alternatif tedavi yöntemlerine başvurmayı hiç düşündünüz mü? Eğer henüz başvurmadıysanız, bu yazımız tam size göre. İşte sağlığınıza ve iyiliğinize katkıda bulunacak alternatif tedavi yöntemleri:

1. Meditasyon
Meditasyon
<span><strong>meditasyon alternatif tedavi yöntemi dendiğinde olumlu etkileriyle ve herkes tarafından bilinmesiyle ilk sıralarda gelmektedir <strong><span>

Elbette listenin en başında, artık olumlu etkileri herkesçe kabul edilen meditasyon yer alıyor. Stresten uzaklaşmak konusunda en etkili uygulamalardan biri olan meditasyon, anda kalmanıza ve farkındalığınıza da katkıda bulunuyor.

Yapılan araştırmalar, meditasyon yapmanın stresi azalttığını ve anksiyeteye iyi geldiğini kanıtlar nitelikte. Kronik ağrının ve birçok rahatsızlığın kaynağının stres olduğunu düşünürsek, meditasyonun ne kadar faydalı bir uygulama olduğunu kolaylıkla anlayabiliriz. Tüm bunların yanında meditasyon, beyinde bulunan ve merkezi sinir sisteminin başlıca bileşenlerinden biri olan gri maddeyi arttırıyor.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  En yakın arkadaşınla doğmak: İkizler toplumun geri kalanından daha uzun yaşıyorlar

Eğer daha önce meditasyon yapmadıysanız; herhangi bir yoga/meditasyon merkezine gidebilir ya da evinizde Youtube’a girip, başlangıç seviyesinde meditasyon videolarını izleyerek kendiniz uygulayabilirsiniz.

Meditasyon; beyninizi eğiterek düşüncelerinizi organize etmenize ve en önemlisi de rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

2. Aromaterapi

Yapılan bir araştırmada; katılımcıların %95’i haftanın en az birkaç günü uyumak için yatağa gittikten sonra telefon, tablet gibi elektronik aletlerle ilgilendiklerini dile getiriyorlar. Ne yazık ki, uyumadan önce bu aygıtlarla ilgilenmek kaliteli bir uyku uyumanıza olumsuz etki ediyor.

Siz de bu yüzden ya da herhangi başka bir sebepten dolayı uykusuzluk problemi yaşıyorsanız, aromaterapi bu konuda size yardımcı olabilir. Küçük koku molekülleri; sinirlerinizi yatıştırıp, düşüncelerinizin sakinleşmesine de yardımcı oluyor. Bergamot, ylang ylang ve lavanta gibi kokular özellikle etkili. Bu yağları suyla karıştırarak yastığınıza birkaç sprey sıkabilirsiniz. 

İlgili yazı: Aromaterapi hakkında bilmediğiniz 5 şey

Aromaterapi
<strong><span>aromaterapi uykusuzluğa iyi gelir sinirlerinizi ve düşüncelerinizi yatıştırır <span><strong>
3. Akupunktur

Geleneksel Çin Tıbbı’na göre, bedenimizin akışından sorumlu 12 meridyen bulunuyor. Meridyenlerin üzerindeki tıkanıklık veya kopukluk, üzerinde bulunduğu organda hastalıklara neden olmaktadır. Akupunktur iğneleri; bu kopuklukların ve tıkanıklıkların açılmasına ve enerjinin bedeninizde özgürce akmasına yardımcı olur. Ayrıca akupunkturun sırt ve boyun ağrılarına iyi geldiği de dile getirilmektedir. Eğer siyatikten muzdaripseniz, bu durum pelvis kaslarının arkasında bulunan ve ayaklarınıza dek uzanan sinirlerin sıkıştığı anlamına gelir. Akupunktur bunu kontrol altına almanıza ve ağrıyı kontrol altına almanıza yardımcı olur, artrit tedavisinde de kullanılır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Bilişsel gerilemeyi anlamak: Yaşlandıkça beyin nasıl değişir?
4. Balneoterapi

Hidroterapi olarak da bilinen balneoterapi, termal ve mineralli suların şişkinlik, anksiyete ve artrit gibi rahatsızlıkları tedavi edebileceği fikrine dayanır. Suyun yardımıyla iyileşme; zamanda kaslarınızın yumuşamasına, şişkinlik ve enflamasyonu gidermeye de yardımcı olur. Mineral ve sıcak banyoların uygulandığı bu tedavi yönteminde vücudunuz, sodyum, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi faydalı mineralleri de almaktadır.  

5. Osteopati

Hastalıklarda kas-iskelet sistemi etkinliği üzerinde duran osteopati, ağrı ve fonksiyonel bozuklukları ortadan kaldırmak amacıyla uygulanmaktadır.

Bu kasları esnetme uygulaması; kaslarınızdaki gerilimi azaltır, kan akışının dokulara gitmesine katkıda bulunur ve genel sağlığınızı geliştirir. Araştırmalar gösteriyor ki, osteopati bel ağrısına, migrene ve baş ağrısına iyi geliyor.

Kaynak:

Lifehack.com

Psychologytoday.com

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir