Sağlıklı ve zinde bir hayata geri dönebilmeniz için 9 adım

Her pazartesi sabahı, en iyi niyetimizle diyete başlarız ama ofiste veya okulda geçen uzun ve yorucu bir günün akşamı eve yiyecek sipariş etmek kolay gelir. Bu arada sırada oluyorsa, kabul edilebilir ama alışkanlık haline gelirse, sağlığımız için tehlikeli olabilir.

Halbuki sağlıklı seçimler yapmak sanıldığı gibi zor değildir, işte size basit ve uygulanabilir öneriler:

1. Esnek olun

Daha sağlıklı bir yaşama adım atmak için; yaşam tarzınıza uyan, mantıklı bir planla başlayın, giderek zorlaştırın. Genellikle yapılan hata, birdenbire sıkı bir programla başlamaktır, acele etmeyin, kendinize biraz zaman tanıyın.

Haftaya yiyecek ve egzersiz günlüğü ile başlayın, böylece gelişiminizi görebilirsiniz.

2. Amaca odaklanın

Kendinize ulaşılabilir ve ölçülebilir hedefler koyun, bu sizi plana bağlı tutacak ve ilerlemenize yardımcı olacaktır. Hedeflerinizi çok yüksek tutmayın ki, gerçekleştiremediğinizde başarısızlık hissetmeyin.

Hedefler spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve zamana dayalı olmalıdır. İlerlemeyi takip etmek ve motive olmak için akıllı telefon uygulamaları gibi araçlar kullanabilirsiniz.

3. Yürüyüş yapın

Masanızdan kalkın ve hareket edin.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Bir spor aşığından: “Merakımın peşini bırakmamaya kararlıyım”

Düzenli fiziksel aktivitenin sağlığınız üzerinde çok olumlu etkisi vardır; kan şekerini dengeler, kan basıncını düşürür, kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır, kolesterolü düşürür, stresi azaltır, kas ve kemikleri güçlendirir, kalori yakar.

4. Cildinize bakın

Cilt bakımı tüm vücut sağlığının önemli bir parçasıdır, ama çoğumuz ihmal ederiz. Cildinizi şımartacak uzun bir bakım için vaktiniz olmayabilir, ama basit bir bakımla yaşlanma sürecini geciktirebilir ve gelecekteki problemleri önleyebilirsiniz.

Yüzünüzü temizleyin, nemlendirin, ve güneş koruma kremi kullanın. Sonuçlar aynada görünecektir!

Yasam 2

5. Telefon ve bilgisayardan uzaklaşın ve küçük şeylerden mutlu olun

Ekranlar dünyasında yaşıyoruz. Akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve diğer teknolojik aletler hayatımızın önemli bir parçası olsa da, arada dijital bir detoks gerekiyor. Hayatınızda, ekranlardan uzakta, kendinize, çocuklarınıza ve sevdiklerinize zaman ayırın.

Zihin ve bedeniniz size teşekkür edecektir.

6. Spor yapın

Bir arkadaşınızla, ailenizin bir üyesiyle veya iş ortağınızla spor yapmak ve takım olmanın bir sürü faydası vardır: Birbirinize güvenebilir, hedefleri paylaşabilir, birlikte aktif olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Tek başınaysanız spor salonuna gitmekten kolayca vazgeçebilirsiniz, ama salonda biri sizi bekliyorsa vazgeçmek daha zordur.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Küçük kahramanların büyük mücadelesine destek: Prematüre bebeklere özel Türkiye’nin en küçük bebek bezi

Gelişiminizi sosyal medya aracılığıyla arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşabilirsiniz. Onların teşviki motive olmanıza yardımcı olabilir!

7. Uykuya odaklanın

Sağlık için uyku hayati önem taşır. Yatma saatinizi belirleyin, hazırlık yapın, günün karmaşasını geride bırakın ve gecenin sessizliğine geçin. Işıkları ve ekranlarınızı kapatın, çocuklarınızı yatırın, rahatlatıcı bir bitki çayı için ve bir kitap okuyun…

8. Sağlıklı alışveriş

Niyet her şeydir. Önümüzdeki hafta beslenmenizi planlayın, böylece uygun bir besin dengesi elde ettiğinizden emin olun. vücudunuzun ihtiyaç duyduğu meyve, sebze, protein, tahıl ve süt ve süt ürünleri miktarını öğrenin, bunun için internette mükemmel kaynaklar var.

Alışverişe aç çıkmayın. Alışverişten önce sağlıklı bir atıştırma yapmak, sadece açlığı azaltmakla kalmaz, aynı zamanda daha mantıklı alışveriş etmenizi sağlar.

9. Su için 

Bol miktarda su içmek yalnızca vücudunuzu çalıştırmakla kalmaz, böbrek ve bağırsak işlevini geliştirir, cildinizi nemlendirir ve hastalıkları önlemeye yardımcı olur.

Illinois Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma, günde 2 ila 3 bardak fazla su içmenin, 200’den fazla kalorinin yakılmasını sağladığını göstermiştir.

Yasam

Kaynak:

huffingtonpost.com

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir