“Üçünçü göz” olarak adlandırılan beyin epifizinin işlevini artıracak 6 ek besin

Beyin epifizi, beyinde yer alan endokrin bir bez, ruhun kumanda merkezi olarak adlandırılabilir.  “Üçüncü Göz” de denilen bu küçük bez, beynimizin yarattığı gerçeklik boyutlarına adeta bir geçit rolü oynuyor ve daha yüksek bir bilinç düzeyine ulaşma sürecinde görev alıyor.

Beyin epifizi

Ruhsal potansiyelini tamamen harekete geçirmek ve epifizin gücünden istifade etmek isteyen her birey, ilk olarak detoks ve düzgün beslenme yoluyla bezin işlevini güçlendirmelidir.

Araştırmacılara göre, haşere ilaçları ve kimyasal içeren yiyeceklerden oluşan yetersiz beslenme alışkanlıkları ve sudaki flor gibi çevresel toksinlerden dolayı çoğumuzun beyin epifizi ve vücudu gitgide daha fazla toksine ve nano-organizmaya maruz kalıyor. Bu organizmalar ise bağışıklık sistemimizden korunmak için etraflarında kalsiyum kabukları oluşturuyor; bu yüzden beyin epifizi kireçleniyor, vücudun birçok bölgesinde kalsiyum fosfat kristalleri birikiyor. Yoga ve meditasyon yapmak ya da ayahuska gibi tıbbi bitkilerin yardımı, bu bezin olağan dışı özelliklerinden faydalanma konusunda bu duruma son veremiyor.

Uplifers olarak; beyin epifizinin işlevini artıracak, epifizi kireçlenmeden kurtaracak, kişisel ve ruhani gelişiminiz için çıktığınız yolculukta sizi destekleyecek 6 ek gıdayı araştırdık ve sizler için sıraladık:

Keklik otu yağı ve tespih ağacı (neem) özü

Hem keklik otu yağı hem de tespih ağacı (neem) özü, beyin epifizi içerisindeki kireçlenmeyi yok etmeye yardımcı olarak arınma sürecine katkı sağlar; endokrin sistem başta olmak üzere vücuttaki sistemleri temizler. Uzun vadede her iki ek gıda da nanobakterilerin yol açtığı yeni kalsiyum kabuklarına karşı doğal bir antibiyotik görevi görecektir.

Ham kakao

İçerdiği yüksek antioksidan sayesinde; en saf haliyle ham veya organik kakao beyin epifizinin toksinlerinden arınmasını sağlar. Kakao “üçüncü göz”ün de uyarılmasına yardımcı olacaktır.

Ham kakao

Klorofil bakımından zengin sağlıklı yiyecekler

Spirulina yosunu, klorella, buğday çimi ve mavi-yeşil alg gibi gıda takviyeleri klorofil bakımından zengin yiyeceklere örnektir. Küçük bir porsiyonda saklı daha zengin besin içerikleri sayesinde, lif içeren yeşillikleri tükettiğinizdekine benzer yararlar sağlar. Bu tür gıdalar, toksinlerden arındırıcı güçlü özellikleri ile beyin epifizinin kireçlerden arınmasına yardımcı olur.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Stres hormonu kaosu: Kortizol dengesizliği nedir?

Buğday çimi

Ham elma sirkesi

Doğal bir detoks arındırıcı olan ham elma sirkesi, malik asit özelliği sayesinde beyin epifizinin kireçlerden arınmasında yardımcı olur. Malik asit, meyvelere ekşi tat veren organik bir bileşendir. Ek gıda olarak alındığında sindirim sistemini desteklemekle beraber, vücudun toksinlerinden arınmasına katkı sağla. Elma sirkesinin, sağlığa birçok faydası vardır. Aldığınız sirke markasının ham sirke içerdiğinden ve ürünün cam bir şişede bulunduğundan emin olmalısınız.

İyot

Su sistemimizdeki florlamadan dolayı çoğumuz sodyum florüre maruz kalmışızdır. Bu durum da beyin epifizinin kireçlenmesine yol açar. Su yosunu gibi bitkilerde doğal olarak meydana gelen iyot, idrar ile sodyum florürün vücuttan atılmasında etkili bir şekilde rol oynar.

Sebzeler

Vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu mineral olmasına karşın, ne yazık ki beslenme alışkanlıklarımız bizi bu hayati mineralden yoksun bırakıyor. İyot içeren takviyeler alırken kalsiyum eksikliğinden kaçınmak için lahana, brokoli, badem, portakal, keten tohumu, susam tohumu, dereotu, kekik ve diğer kurutulmuş bitkiler gibi birçok organik gıdayı içeren bir beslenme tarzı önerilir. İyota takviye olarak, GDO’lu olmayan organik lesitin ek gıdaların da alınması tavsiye edilir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  İyi hissetmek için değil, doymak için yemek: Duygusal yeme bozukluğundan kurtulmak için 5 öneri

Bor/ boraks

Vücuttan florürü atmak için kullanılabilecek iyi bir diğer takviye de bor mineralidir. Çiğ, buharda haşlanmış olarak, pişmiş bir şekilde veya toz takviye olarak tüketilebilen şeker pancarında bor minerali doğal halde bulunur. Kuru erik gibi diğer yiyeceklerde de bor minerali mevcuttur. Boraks ise bor minerali bakımından eşi bulunmaz bir kaynaktır ve çoğu meyve-sebzede bulunabilir.

Kaynak

Open Mind

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir