Uzak Doğu’dan gelen şifa: Mucizevi bitki “moringa”

Moringa, adını son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz son derece şifalı bir bitki. Son dönemin wellness trendleri arasında yerini alan ve her geçen gün popülerliğini arttıran bu bitki aslında Hindistan, Pakistan ve Nepal’de yetişen ve yine bu ülkelerde nesillerdir şifa amacıyla kullanılan bir ağaç türü. Her ne kadar bu ağacın çiçekleri, meyvesi ve tohumları yenebilir olsa da, moringa yaygın olarak yapraklarından elde edilen toz kullanılarak tüketiliyor. Bu tozdan elde edilen moringa çayının kalp hastalıkları, kansızlık, karaciğer hastalıkları, cilt ve sindirim sorunları ve solunum yollarına iyi geldiğini biliyoruz. Bu mucizevi bitkiyle ilgili daha fazlasını ve bir de detoks smoothie tarifini yazının devamında bulabilirsiniz:

Karaciğeri korur

Moringa ağacının çiçekleri ve yapraklarındaki polifenol isimli bazı bileşenler, karaciğeri toksinlerden arındırır ve onun zarar görmesini engeller. Ayrıca moringa ağacının yağı da karaciğerdeki enzimlerin normal seviyelerde kalmasına yardımcı olur. Karaciğerin kanı temizlemek, şeker ve yağ metabolizmalarını düzenlemek gibi görevleri olduğu düşünüldüğünde, bu enzimlerin önemini daha iyi anlayabiliriz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Performans artırıcıların aşırı kullanımı erkeklerde beslenme bozukluğuna neden oluyor

İlginizi çekebilir: Karaciğer detoksu nasıl yapılır?

<span><em>ağacın yapraklarından elde edilen moringa tozu sıcak suyla karıştırılarak çay şeklinde tüketilebilmektedir <em><span>
Mikrop ve bakterilerle savaşır

Enfeksiyonlara neden olan bakterilerle mücadele eden moringa, özellikle ciltteki mantar hastalığına ve kan, idrar yolları ile sindirim sistemini kötü etkileyen bakteri türlerine karşı etkilidir. Moringanın ayrıca gastrit, kolonda oluşan ülser ve kabızlık gibi sindirim sorunlarına da iyi geldiği kanıtlanmıştır.

Diyabet semptomlarını azaltır

Moringa yaprağının tozu, kan şekeri ile kolesterolü düşürmeye yardımcı olup hücreleri olası zararlara karşı korur. Ayrıca vücuttaki enfeksiyonları da azalttığı için diyabet gibi kronik hastalıkların belirtilerini tedavi etmede oldukça yardımcıdır. Moringanın iyileşme sürecinde etkin rol oynadığı diğer kronik hastalıklarsa solunum yolları, kalp-damar hastalıkları ve obezite olarak bilinmektedir.

Beyni güçlendirir

Antioksidan özelliği sayesinde beynin sağlığını ve bilişsel işlevlerini destekleyen moringanın, aynı zamanda Alzheimer’s hastalığı üzerindeki etkileri de test edilmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır. E ve C vitaminlerini içeren bu bitki, yıpranmış sinirleri onarırken beyin işlevlerini geliştirmekte ve bu yolla hafızayı güçlendirip bireyi depresyon ve psikoz gibi hastalıklardan da korumaktadır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Peynir, kemik sağlığımıza neden iyi gelir?
Moringa bitkisi nasıl kullanılır?

Hazır halde bulunan moringa tozunu sıcak suyla karıştırıp çay şeklinde içebilir ya da smoothie’lerinize ekleyebilirsiniz. Yumuşak bir tadı olan bu tozun bağırsakları çalıştıran bir etkisi olduğu için günde bir çay kaşığından fazla tüketmemenizi öneririz. Aşağıda moringa tozuyla hazırlayabileceğiniz bir smoothie tarifini bulabilirsiniz:

Malzemeler:

  • 5-6 yaprak ıspanak
  • 1 salatalık
  • 1 misket limonun suyu
  • 1 yeşil elma
  • 1 kivi 
  • 1 çay kaşığı moringa tozu

Yapılışı: Tüm malzemelerinizi homojen bir karışım elde edene kadar mutfak robotunda karıştırın. Ve smoothineniz hazır. Afiyet olsun. 

Moringa çayıyla ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

See What Happens To Your Body When You Drink Moringa Everyday


Watch this video on YouTube

Kaynak:
mindbodygreen.com
moringapowder.com

 

İlginizi çekebilir: Canlandırıcı ve ferahlatıcı soğuk çay demleme teknikleri

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir