Yaz aylarında sıcak nedeniyle uyuyamayanlar için pratik ve çevre dostu çözüm önerileri

Yaz deyince akla ilk gelen şeyler açık havada yapılan piknikler, gün boyunca plajda geçirilen eğlenceli dakikalar, partiler ve buz gibi içeceklerdir. Her ne kadar birçoğumuz için yaz mevsimi kış aylarına göre daha eğlenceli ve tercih edilebilir olsa da, sıcak hava ve aşırı nem yaz mevsiminin tüm canlılığını gölgede bırakabilecek kadar bunaltıcı boyutlara ulaşabiliyor.

Yaz uykusu

Gündüz saatlerini havuzda, denizde ya da klimalı ortamlarda geçirerek bunaltıcı sıcakların etkisinden kurtulmaya çalışsak da, akşam saatlerinde uyutmayacak derecedeki sıcaklarla başa çıkabilmek çok daha zahmetli bir iş.

Yatak odasında klima kullanarak sıcak havanın bunaltıcılığından kurtulmak mümkün ancak hem klimanın zararlı etkileri hem de gece boyunca tüketeceği enerji nedeniyle daha uzun süreli ve etkili çözümlere başvurmak isteyebilirsiniz.

Uplifers olarak yaz aylarında deliksiz ve konforlu bir uyku uyumak için uygulayabileceğiniz pratik ve çevre dostu çözümleri sizler için derledik;

İçindekiler

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Kilo kontrolü ve zayıflamak için yapılması gereken egzersizler
Pamuklu kumaşları tercih edin

Severek kullandığınız saten, ipek ve polyester yatak örtülerinizi havalar soğumaya başladığında tekrar kullanabilirsiniz, ancak sıcak yaz gecelerinde daha rahat uyuyabilmek için mutlaka açık renkli, ince ve hava geçiren pamuklu kumaşları tercih etmelisiniz.

Buzdolabını farklı amaçlar için kullanın

Yatmadan bir kaç dakika önce nevresim ve çarşafınızı plastik bir poşete koyarak buzluğa koyun. Tüm gece kalıcı bir serinlik sağlamayacak olsa da, daha rahat uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.

Sıcak su torbası

Kış aylarında ısınmak için kullanılan sıcak su torbaları, yaz aylarında soğuk suyla da kullanılabilir. Daha uzun süreli serinlik istiyorsanız, suyla doldurduğunuz su torbasını bir kaç saat buzlukta bekletin ve gece yatarken yanınıza alın.

Pamuklu pijamaları tercih edin

Yaz aylarında gece uyurken birçoğumuz mümkün olabildiğince az kıyafetle uyumaya, hatta iç çamaşırlarıyla uyuyarak vücudumuzu serin tutmaya çalışırız. Ancak çıplak yatmak, sizi serin tutmak yerine tam tersi bir etki yaratabilir. Terinizi emebilecek özellikteki pamuklu kumaştan yapılmış bir şort ve t-shirt, vücudunuzu kuru tutmanıza ve daha rahat uyumanıza yardımcı olur.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Susamdan gelen şifa: Tahinin faydaları
Buz küpleriyle evinizin havasını değiştirin

Buz küpleriyle doldurduğunuz kaseyi vantilatörün önüne yerleştirin. Eriyen buzlardan çıkan soğuk hava, vantilatör yardımıyla odanıza dağılacak ve klima etkisi yaratacak.

Eklem bölgelerinizi serin tutun

Eczanelerde ve medikal malzeme satan mağazalarda bulabileceğiniz jel torbaları buzlukta soğuttuktan sonra bileklerinize, boynunuza, dizlerinize ve dirseklerinize koyun. Bu şekilde vücudunuzda şok etkisi yaratmadan, tüm vücudunuzu serin tutabilirsiniz.

Mümkün olabildiğince yalnız uyuyun

Daha rahat ve konforlu bir uyku için sevgilinize sarılarak uyumaya yaz aylarında ara vermeniz gerekiyor. Sarılmak vücut ısınızı arttırdığı için daha fazla terlemenize neden olur ve nefes almanızı zorlaştırır.

Hafif yiyeceklerle beslenin

Yaz aylarında aşırı baharatlı, sıcak ve ağır yiyeceklerle beslenmek sindirim sisteminizin daha fazla çalışmasına ve vücudunuzda daha fazla ısı üretilmesine neden olur. Bu nedenle oda sıcaklığındaki, sindirimi kolay olan, hafif besinlerle beslenmeye çalışın. Et gibi sindirimi zor besinler yerine meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterin.

Bol sıvı tüketin

Yatmadan hemen önce mutlaka büyük bir bardak su için. Özellikle yaz aylarında, terleme nedeniyle vücut uyku sırasında daha fazla sıvı kaybeder. Bu nedenle gece kaybedeceğiniz sıvı miktarını metabolizmanıza göre belirleyerek yatmadan önce bol sıvı tüketmeye dikkat edin.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Yemeklerinize lezzet ve sağlık katacak taze otlar
Yatmadan önce duş alın

Yatmadan önce ılık bir duş almak hem vücut ısınızın düşmesini hem de vücudunuzda biriken terin atılmasına yardımcı olarak daha rahat uyumanızı sağlar.

 

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir