2023 Yılında Oturma Odalarını Belirleyecek 7 Trend

Oturma odanıza şık bir güncelleme yapmanın zamanı geldi, çünkü 2023 oturma odası trendleri eklektik ve büyüleyici bir yaşam alanı vaat ediyor.

Her yıl iç tasarım trendlerinin, mekanların akıllı, şık ve sofistike görünmesini sağlamak için geliştiğini görüyoruz. Aynı zamanda bu trendler, kişiliğimize sadık kalırken evimizin kullanışlılığını artırmayı amaçlıyor. Diğer odalar her yıl çok yoğun bir güncelleme görmese de, oturma odaları son zamanlarda kesinlikle bazı ilginç trendlerin öne çıktığını gördü. Ve bu yıl da farklı değil! Bu 2023 oturma odası trendleri evinizi diğerlerinden farklı kılacak. Bize inanmıyor musunuz? 2023’te sahip olunması gerekenler listenizde yer alacak en iyi oturma odası trendlerini öğrenmek için okumaya devam edin.

living room trend 2023

2023 Oturma Odası Trendleri Parlak Bir Renk Paletine İşaret Ediyor

Thane Deneyim Merkezimizin Stüdyo Yöneticisi ve usta iç mimar Tasneem Arsiwala, 2023 yılında Hindistan’daki oturma odalarında çok sayıda cesur renk göreceğimizi öngörüyor. Geçtiğimiz yıl toprak tonları ve nötr renkler ön plandayken, bu yıl krom sarısı, pas kırmızısı, mavimsi gri ve gri maviler gibi canlı renklere geçiş yapma zamanı. Canlı bir renk paletiyle çok fazla deneme yapmak istemeyenler için, DesignCafe’deki en iyi iç mimarımız ve MGDC Bangalore Deneyim Merkezimizdeki Stüdyo Başkanı Jessica Fernandis, pastel veya nötr renkli bir oturma odasına parlak bir renk patlaması eklemeyi öneriyor. Bu, açık renkli bir oturma odasına canlı renklerde dekor, aksesuar, minder veya halı gibi unsurlar eklenerek yapılabilir.

Living room trends that points towards a bright colour palette
Oturma odaları 2023’te parlak ve cesur olacak

Açık Düzen 2023’ün En Büyük Oturma Odası Trendi

Evleri olduğundan daha geniş gösterme arayışında, artık daha büyük bir ev satın almak için bankayı kırmayı gerektirmeyen mükemmel bir çözümümüz var. İç mimarlar, daha büyük bir alan yanılsaması yaratmak için açık düzenlere geçilmesini öneriyor. Yaşam alanını mutfaktan ya da yemek alanından ayıran duvarlara hiç gerek yok. Tasneem, gerektiğinde oturma odasını ayırmak için kullanılabilecek bölmelere sahip yarı açık düzenlerin tercih edilmesini öneriyor. Jessica’ya göre, yivli cam paneller ve oymalı ahşap jali gibi şeffaf malzemeler bu tür bölmeler oluşturmak için en iyi seçim olacaktır. Aşağıdaki resimde, ahşap kirişli bir bölmeye ve oturma odasını mutfak-yemek alanından ayıran karmaşık beyaz bir jali kapıya sahip bir oturma odası yer alıyor.

Living room trends with traditional touchLiving room trends with traditional touch
Eklektik bir his için oymalı ahşap mobilyalar
Want a living room that oozes luxury

Hint Oturma Odaları 2023’te Geleneksel Bir Dokunuşa Sahip Olacak

Evet, doğru okudunuz! Bize kırsaldaki evlerimizi hatırlatan eski tarz güzel tasarımlara geri dönüyoruz. Modern bir dokunuşa sahip vintage mobilyalar herkesin radarında! Farklı geleneksel desenlere sahip kavisli mobilyalar, oturma odaları için en son iç tasarım trendlerinden biri. Döşemeler ve divan çarşafları bile geleneksel motifler içerecek. Geleneksel jhoolalar artık oturma odalarındaki kanepelerle eşleştirilecek. Jessica’ya göre 2023’te sürdürülebilirlik önemli bir odak noktası olacak. Bu nedenle ahşap mobilyalar popüler bir seçim olacak. Benzer şekilde, kamış ve hasır asma lambalar gibi sürdürülebilir dekor parçaları da büyük ölçüde benimsenecek.

Living room trends with traditional touchLiving room trends with traditional touch
Eklektik bir his için oymalı ahşap mobilyalar

Doğadan İlham Alan Baskılar Geri Dönüyor

Biyofilik baskılar 2022’de büyük bir trenddi çünkü herkes evlerinde açık havadan bir parça istiyordu. Bu, 2023 yılında da devam edecek olan güncel bir oturma odası tasarım trendi. Oturma odaları için en son renk trendleri parlak renklerin bir sıçramasını dikte ederken, duvar kağıtları renkli ve canlı çiçek baskıları içerecek. Oturma odası için trend duvar kağıdı tasarımları söz konusu olduğunda, DesignCafe’in Yardımcı Topluluk Yöneticisi ve usta mimar Nikita Chotrani, minimal dokulara sahip duvar kağıtlarına işaret ediyor. Buradaki fikir, hafiflik hissi veren unsurları tanıtmaktır, bu nedenle dokuların ağır ve bunaltıcı olması gerekmez.

Living room trends inspired by natureLiving room trends inspired by nature
Oturma odasında narin çiçek desenli bir duvar kağıdı

Özlü WFH Köşesi Sabit Kalmaya Devam Ediyor

2020’de pandeminin evden çalışma modelini zorunlu kılmasıyla birlikte ev tipi iş istasyonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Şu anda bile çoğu profesyonel hibrit çalışma modeline geçerken, evinizde özel bir çalışma alanına sahip olmak bir zorunluluk. Dolayısıyla, evlerde iş istasyonu için özel bir oda göremesek de, oturma odalarında evden rahat bir çalışma deneyimi için bir çalışma masası bulunacak. Bu masa, oturma odanızın iyi aydınlatılmış bir köşesinde kompakt bir masa da olabilir! Aşağıdaki resimde yer alan oturma odasına, benzersiz bir kayar kapı mekanizmasına sahip akıllı bir iş istasyonu-cum-TV-ünitesi yerleştirdik. Evden çalışmadığınız veya iş istasyonunu kullanmadığınız zamanlarda, oturma odanıza temiz ve dağınıklıktan uzak bir görünüm kazandırmak için kolayca gizlenebilir.

A compact workstation for the living room cornerA compact workstation for the living room corner
Özlü WFH köşesine sahip oturma odası trendleri
Enhance your living room's interior design with our solutions!

Çok Fonksiyonlu ve Katlanabilir Oturma Odası Mobilyalarında Son Trendler

Geniş ve ferah oturma odaları herkes için erişilebilir olmayan bir lüks. Buna bir de mobilya ihtiyaçlarımızın zamanla azalmadığı gerçeğini ekleyin. Dolayısıyla, 2023 oturma odası trendleri, gelişmiş işlevselliğe sahip çok yönlü mobilyalara işaret ediyor. Örneğin, kapısı açılarak kahvaltı masasına dönüşen çanak çömlek üniteleri veya ihtiyaca göre kolayca genişletilip daraltılabilen ve kullanılmadığında zemin alanını artıran murphy yataklı kanepe gibi. Aşağıdaki resimde yer alan oturma odasına, içinde gizli saklama alanı sunan bir TV ünitesi ekledik. Aynı zamanda 2023’te katlanabilir trend oturma odası mobilyalarına mükemmel bir örnektir. Bu modüler TV ünitesi sadece oturma odanızın şık görünmesini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda depolama alanını da iki katına çıkarıyor.

Modern modular solutions offer extra storage spaceModern modular solutions offer extra storage space
Çok işlevli mobilyalara sahip oturma odası trendleri

Son Oturma Odası Mobilya Trendleri Şık Depolama Çözümlerine Işık Tutuyor

Çok işlevli mobilyaların artan popülaritesine paralel olarak, bir diğer önemli oturma odası tasarım trendi de minimal mobilyalara sadık kalmaktır. Bu, oturma odasında ayrıntılı çanak çömlek üniteleri olmadığı anlamına geliyor. Bunlar mutfak vitrininin bir parçası haline geliyor. Oturma odasına girecek mobilyalar, temiz ve minimalist bir görünüm sağlamak için şık ve kompakt olacak. Bu, 2023’te oturma odalarını daha yönetilebilir ve sorunsuz hale getirecek. Harika değil mi? Tüm bar koleksiyonunuzu kapının arkasına ve uzun çekmece rafına gizleyen bu harika kitaplık tasarımına göz atın. Şık, zarif, akıllı ve yerden tasarruflu!

Living room trends having sleek storage solutionsLiving room trends having sleek storage solutions
Oturma odasında havadar bir ortam için minimum mobilya

2023’te Dikkat Edilmesi Gereken Modern Oturma Odası Trendleri

  • Oturma odası duvarları için metal duvar sanatı
  • Oturma odası köşelerinde büyük bitkiler ve saksılar
  • Yaşam alanına karakter katmak için çok sayıda duvar çerçevesi
  • Oturma odası duvarlarında klasik pervaz
  • Avrupa tarzı duvar kaplaması

Bu da bizi 2023 için yeni oturma odası trendlerinin sonuna getiriyor. Bu kapsamlı bir liste olmasa da, oturma odası için trend duvar renklerinden en son oturma odası mobilya trendlerine ve oturma odası için trend duvar kağıdına kadar her şeyi özetliyor. Bu trendlerden hangilerinin eviniz için uygun olacağını anlamak için bir uzmandan yardım almak istiyorsanız, bugün yetenekli tasarımcılarımızla ücretsiz bir danışma randevusu alın!

2023’ün daha fazla iç tasarım trendini keşfetmek için diğer bloglarımıza göz atın:

  • 2023’ün iç tasarım trendleri
  • 2023 için Renk Trendleri

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir