5 Neoklasik İç Tasarım Fikri ile Evinize Şık Bir Makyaj Yapın

Bu Neoklasik iç tasarım fikirleriyle evinize zevkli klasik iç mekanlar getirin

Sessiz renk şemalarını, zarif mobilya parçalarını ve temiz tasarım çizgilerini seviyorsanız, neoklasik iç tasarımın hayranısınız demektir. Adından da anlaşılacağı üzere Neoklasik, klasik ve arkaik iç mekan stillerinin modern duyarlılıklarla yorumlanmasıdır. Neoklasik tasarım tarzı, 18. ve 19. yüzyıllarda Avrupa’da ve Amerika’nın bazı bölgelerinde bir trend olarak ortaya çıkmıştır. O dönemde neoklasik tarzda iç mekânlar, o dönemde baskın olan gösterişli iç mekânlar yerine basit ama izlenimci tasarımları tercih eden zengin sınıf arasında popülerdi.

O zamandan beri, arkaik neoklasik iç mekan tasarımı hiçbir zaman modası geçmedi. Elbette tasarımcıların modern ve çağdaş yorumlarıyla zamansızlığını defalarca kanıtladı. Bugün, neoklasik dekorasyon stili, şaşırtıcı bir şekilde modern çağ insanları için hala geçerli olan en sofistike iç tasarım temalarından biri olmaya devam ediyor.

Peki, neoklasik iç mekanları sektörde hala geçerli kılan nedir? Bunun başlıca nedenleri şunlardır:

– Neoklasik iç mekanlar, çağdaş tasarımlara benzer bir sadelik hissi uyandırır

– Neoklasik iç tasarım, yeni çağın doğal tasarım temalarıyla oldukça alakalı olan taş ve mermer gibi birçok doğal malzemenin kullanımını sergiler

– Neoklasik iç mekanlar, modern çağ ev sahipleri tarafından sevilen rahat ve konforlu bir ambiyansı yansıtıyor

Böylece, bu eski tarz tasarım düşüncesinin modern iç mekanların özünü nasıl barındırdığını ve onu en çok aranan iç tasarım temalarından biri haline getirdiğini görebilirsiniz. Eviniz için neoklasik bir iç tasarım yaptırmayı düşünüyorsanız, modern zamanlarda eskimeyen iç mekanlara ulaşmanıza yardımcı olacak stilin bazı çarpıcı özelliklerini burada bulabilirsiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Eviniz için 12 Muhteşem Duvar Vitrini Dekorasyonu / Tasarımı

İçindekiler

1. Neoklasik İç Mekanlar Tamamen Sessiz Renklerle İlgili

Neoklasik iç mekan tasarımlarını gördüğünüz her yerde, tasarım temasının sessiz ve sakinleştirici renk paletlerinin bir koleksiyonunu merkeze aldığını fark edeceksiniz. Krem, gri, mavi, sarı ve yeşil genellikle evler için tercih edilen neoklasik iç mekan renkleridir. Tasarım teması için hafif metalik renkler de kullanabilirsiniz. Neoklasik iç mekanlarda siyah, kırmızı, altın ve gümüş gibi vurgu renkleri de kullanılır. Bej harika bir neoklasik iç mekan rengidir. Neoklasik iç mekan temalarına sahip oteller için bej rengini popüler bir renk seçimi olarak göreceksiniz. Saf bir neoklasik iç mekan tasarımını sürdürmenin en iyi yolu, zahmetsizlik sergilemek için sade renklerin sessiz formlarını seçmektir. Neoklasik oturma odanızda vurgulu duvar tasarımları tercih ediyorsanız, çiçek sanatı ile duvarlara bir dokunuş da ekleyebilirsiniz.

Neoclassical interior are all about muted colours which is all about understated luxuryNeoclassical interior are all about muted colours which is all about understated luxury
Sessiz renkler neoklasik iç mekan tasarımını tanımlar

2. Neoklasik İç Tasarım Sade ve Simetrik Mobilya Özellikleri

Neoklasik iç mekan tasarımı ile o dönemin diğer çağdaş tasarımları arasındaki temel fark, mobilya parçalarının sadeliğidir. Muadili tasarım temalarının aksine, neoklasik bir iç mekan temiz ve simetrik mobilya tasarımlarını hayata geçirmiştir. Oyma ayaklı kanepeler ve süslü sandalyeler gibi o zamanın popüler dekoratif ve ağır mobilya tasarımlarından sapmıştır. Neoklasik mobilya tasarımları modern çağın minimalist tasarımlarına çok benzer. Silahlı döşemeli kanepeler, Fransız sandalyeler, koyu ahşap alçak sehpalar, klasik döşemeli yatak başlıkları ve dikdörtgen ahşap yataklar gibi birçok zarif ve geometrik mobilya parçası göreceksiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Tasarımın Temelleri: Bir Mekanı Tasarlamanın 5 Temel İlkesi

Antik Yunan ve Roma, neoklasik iç tasarım unsurlarına büyük ölçüde ilham veriyor. Bu nedenle iç tasarım teması, temiz ve düz tasarım çizgileri ile temel geometrik şekilleri gösterir. Mobilya ayakları düzgün simetrik tasarımlarla düzdür. Neoklasik mobilyalar genellikle yüksek kaliteli döşemelere sahip ahşap veya metalden yapılır.

Neoclassical interior design ideas for your homeNeoclassical interior design ideas for your home
Modern mobilyalı neoklasik iç mekanlar

3. Neoklasik İç Mekanlar Çok Fazla Doğal Malzeme Sergiler

Ahşaptan taşa, neoklasik iç mekan tasarımlarında çok sayıda doğal malzeme göreceksiniz. Mobilyalar için koyu ve açık renkli sert ahşap ve zaman zaman metalik sandalyeler tercih edebilirsiniz. Mermer beyaz zeminler ve taş masalar bu tasarım temasında gerçekten yaygındır. Neoklasik tema, taş ve mermer gibi doğal yapı malzemeleri kullanmasına rağmen, tasarımlarında çok zarif bir cömertlik sergiler. Bu nedenle, neoklasizmin cilalı ve parlak tasarım hassasiyetlerini korumak için çok sayıda beyaz mermer ve orta tonlu sert ahşap mobilyalar tercih edebilirsiniz. Dekoratif unsur malzemeleri açısından, neoklasik tasarımlar çok sayıda porselen, ormolu ve gümüş sergiler. Neoklasik tasarımlarda, vintage tarzı koltuklar ve ayna çerçeveleri gibi mobilya parçalarında da çok sayıda açık metalik çalışma görürsünüz.

Neoclassical interior designs that comprises lot of natural materialsNeoclassical interior designs that comprises lot of natural materials
Beyaz mermer tezgahlı neoklasik mutfak

4. Neoklasik İç Mekanlarda Lüks Dekoratif Unsurlar Kullanılır

Neoklasik iç tasarım, detaylı tasarımlarla gelen zarif cömertlikle ilgilidir. Dekoratif ve vintage tarzda olmasına rağmen, neoklasik tasarımlarda gösterişli temalar kullanılmaz. Bu nedenle, eviniz için neoklasik bir tasarım teması izliyorsanız, mekanı ağır vintage süslemelerle boğmadığınızdan emin olun. Gösterişli ancak gürültülü olmayan, seçici antika motifler kullanmaya çalışın. Neoklasik iç mekanlarda, çiçek desenlerinin en yaygın olduğu çok sayıda dekoratif motif görürsünüz. Çiçek desenli duvar kağıdı tasarımları, oryantal desenli kilimler, kanepelerde, yatak örtülerinde ve yatak başlıklarında çiçekli döşemeler kullanabilirsiniz. Neoklasik tasarımların, ilk ortaya çıktığı klasik dönemi ortaya çıkaran birçok Türk tarzı vazo, testi ve heykel içerdiğini de fark edeceksiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Bu CNC Kesim Tasarım Fikirleri ile Evinizin İç Mekanlarını Büyüleyin

Resim çerçeveleri ve büyük aynalar gibi altın bakır dekoratif unsurları da tercih edebilirsiniz. Altın veya bronz vintage metal avizeler, oturma odası tavanları için önemli bir neoklasik iç mekan tasarımıdır.

Neoclassical interior designs that comprises luxurious decorative elementsNeoclassical interior designs that comprises luxurious decorative elements
Neoklasik iç mekanlarda gösterişli aksesuarlar bulunur

5. Duvar Pervazları Neoklasik İç Tasarımın Temel Unsurlarından Biridir

Tüm neoklasik iç mekan tasarımlarının dekoratif duvar ve tavan pervazları sergilediğini fark etmiş olmalısınız. Yaygın bir tasarım, tavandan duvara geçişi işaretleyen güzel çiçekli pervazlardır. Bunlar taç pervazlar olarak bilinir ve neoklasik iç mekanlarda çok yaygındır. Bu iç tasarım teması aynı zamanda pencere ve kapı kanatları olarak çok sayıda zarif pervaz içerir. Bu pervazlar, tasarımları ayırt etmek için genellikle beyaz bir renk şemasına sahiptir. Bununla birlikte, diğer açık renk seçenekleriyle de gidebilirsiniz. Pervazlar ayrıca dolaplar, merdivenler ve yataklar gibi neoklasik mobilyalarda da görülür.

Neoclassical interior designs that exhibit ceiling mouldingsNeoclassical interior designs that exhibit ceiling mouldings
Duvar ve tavan pervazları olmazsa olmaz bir unsurdur
Lets plan your home interiors together, speak to designers now

Unutmayın, neoklasik iç mekanlar muhteşem duyarlılıklar getirir ancak rahat ve sakin bir tasarım temasına sahiptir. Bu nedenle, tasarım temasının zarif inceliğini yansıtmak için doğru renk şemalarını ve uygun mobilya tasarımlarını tercih edin. Neoklasik evinizi tasarlamak için profesyonel yardıma ihtiyacınız varsa, bugün bize yazın!

Neoklasik iç tasarım fikirleri hakkında okumaktan keyif aldıysanız, modern klasik iç tasarım fikirlerini de keşfedin.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir