Sadece formda kalmak için değil aynı zamanda sağlıklı olmak için de sağlıklı beslenme ve spor hayatlarımızın merkezinde yer almalı. Spor ve beslenme alışkanlıkları her geçen gün değişirken şimdilerde sağlık için footbalance’tan GTOS terapiye kadar pek çok yöntem vazgeçilmezlerimiz arasına girdi.
İstanbul’da Beykoz’da doğanın içinde, profesyonel olarak GTOS terapi, manuel terapi, beslenme ve diyet, medikal fitness, footbalance hizmetleri alabileceğiniz; atletik performansınızı geliştirebileceğiniz, Muay Thai, Kick Box ve pilates dersleri alabileceğiniz bir yer var: Doit.
GTOS (Golgi Tendon Organs) terapi nedir?
GTOS, yani golgi tendon organları, kas lifleri ve tendonlar arasındaki bağ dokuda yer alan duyu organlarıdır.
GTOS protokolleri, kas-iskelet sistemi ağrılarını, ağrı ve spazma bağlı hareket kısıtlılıklarını, fonksiyonel yetersizliklere neden olan ağrı-spazm-ağrı kısır döngüsünü hızlı bir şekilde çözmeye yönelik, deri altına girmeksizin cilt üzerinden mekanik uyarılar ile etki yaratan manuel bir terapi yaklaşımıdır. GTOS terapide, ışın, iğne ve ilaç kullanılmaz. GTOS terapi etkililiği birçok klinik çalışmayla kanıtlanmıştır. Bel ve boyun fıtığı terapisinde de kullanılmaktadır.
GTOS terapi sonrası kişiye özel planlanan günlük yaşam biyomekanik kuralları ve egzersiz programı için de danışmanlık verilmektedir.
Footbalance nedir?
Ayaklarımız tüm vücudumuz için zemin görevi görmektedir. Toplam nüfusun %75’inden fazlası ayaklar dışa dönük yürüme (pronasyon) veya ayaklar içe dönük yürüme (supinasyon) ile ayak dizilim bozukluklarına bağlı ağrılardan şikayetçidir. Ayakta başlayan bu yanlış dizilim bozuklukları; sırt bölgesinde kas-eklem ağrıları, kalça, diz, ayak bileği ağrılarına da yol açabilmektedir.
Footbalance, tıp uzmanları tarafından onaylı, bilgisayar destekli, %100 kişinin kendi ayağına özel olarak şekillendirilen, doğal ayak desteği ve dizilimi sağlayan, ayak sağlığını destekleyen ortopedik ayakkabı iç tabanlığı sistemidir.
Doit Academy
Doit’de aynı zamanda Akademi bölümünde fonksiyonel antrenman ve sakatlık önleyici egzersizler için eğitim programları da bulunmaktadır. Bunlar arasında egzersizde ilerleyici yaklaşımlar, fonksiyonel antrenman prensipleri, anti hareket egzersiz prensipleri, mobilizasyon ve stabilizasyon, self myofascial release, resistance band egzersizleri, metabolik antrenman planlama gibi eğitimler yer almaktadır.
İlginizi çekebilir: Fibromiyaljide egzersizin önemi: İşleyen kaslar ışıldar, işleyen kaslar paslanmaz