Spor salonunda verimli çalışmanın yolları

Spor salonunda verimli çalışmanın yolları
Spor salonunda verimli çalışmanın yolları

Uzun çalışma saatleri ve günün  koşuşturmacası -veya bazen bahaneler-; spor salonlarına gitmeyi neredeyse imkansız hale getiriyor. Eğer vakit ayırmayı başardıysanız da, en yüksek verimi almalısınız.

İster tüm vücudunuzu, ister tek bir bölgeyi çalıştırın, ister yalnız ister arkadaşınızla olun; belli kurallara dikkat ettiğiniz ve hatalardan kaçındığınız sürece, çalışmalarınızın karşılığını alabilirsiniz. Uplifers olarak, spor salonlarında daha verimli çalışabilmenin yollarını sizler için bir araya getirdik.

1. Dikkat dağıtıcı etkenlerden korunun. Akıllı telefonlar, siz farkında olmadan çok zamanınızı alır. Telefon konuşmaları, mesajlar ya da sosyal medya aktivitelerini sonraya saklayın.

2. İş çıkış saatini tercih etmeyin. İş çıkış saatlerinde herkes spor salonlarına akın ettiğinden, malzemeler için sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz. Rahatça spor yapabilmek ve tüm gün üretken olabilmek için, kalabalık saatleri tercih etmeyin.

3. Nereye gideceğinizi bilin. Eğer spor salonlarına aşina değilseniz, çalışmaya başlamadan önce ortamı gözden geçirin. İhtiyacınız olan tüm malzemelerin nerede olduğunu öğrenin.

4. Bir uygulama indirin. Spor salonunda ne yapacağınızı pek bilmiyor musunuz? Yapacağınız egzersize göre, fitness, güç egzersizleri ya da koşuyla ilgili uygulamalardan yardım alın.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Haşimato tiroidin altında ne yatıyor: Nasıl beslenmeli?

5. Müzik dinleyin. Araştırmalar, spor yaparken müzik dinlemenin konsantrasyonu arttırdığı yönünde. Sizi sıkmayacak ve çalışma isteğinizi arttıracak bir müzik listesi hazırlayın.

6. Hedef koyun. Egzersizlere başlamadan önce, amacınızın ne olduğunu belirleyin. Vücudunuzun çalıştırmak istediğiniz bölgesine göre bir egzersiz programı hazırlayın.

7. Su için. Sadece susuzluğunuzu dindirmek için değil, yorgunluktan uzak durabilmek için de su için. Mataranızı doldurarak, tüm egzersiz boyunca enerjik kalın.

8.Yakıt ikmali yapın. Spor yaparken midenizin çok dolu olmaması gerektiği gibi, çok aç da olmamanız gerekiyor. Programınızın altından kalkabilmek için, egzersiz öncesi meyve gibi hafif şeyler yiyin. Beslenmenize dikkat edin.

9.Saati kontrol edin. Setler arasında vereceğiniz bir dakikalık aranın uzamadığından emin olun. Ancak dinlenmeyi ihmal etmeyin.

10. İkili setler yapın. Vakitten tasarruf edebilmek ve kaslarınızı daha çok çalıştırabilmek için, aynı kas grubunu çalıştıran egzersizleri arka arkaya yapın.

11. Yavaş yavaş arttırın. Gelişme kaydedebilmek için, özellikle ağırlık çalışırken, kontrollü değişikliklerle programınızı geliştirin.

12. Derslere katılın. Derslere katılmak, kontrollü başlangıç ve bitiş saatleri sunmasının yanı sıra, antrenörünüzün deneyimlerinden faydalanmanıza da yardımcı olur.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Bahar temizliği konusunda doğru bilinen yanlışlar

13. Arkadaş edinin. Birlikte çalıştığınız bir spor salonu arkadaşınızın olması, birbirinize olan sorumluluğunuz nedeniyle, programınızı aksatmanıza engel olacaktır.

14. Personal trainer’la çalışın. Programınızı aksatmadığınıza emin olabilmek ve motivasyonunuzun düşmesine engel olabilmek için, bir kişisel antrenörle çalışın.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir