Küçük Daireler İçin 8 Yer Tasarrufu Fikri

İster bir apartman dairesinde ister bir stüdyoda yaşıyor olun, küçük evler için yer tasarrufu sağlayan akıllı tasarım fikirleri gününüzü kurtarabilir.

Popüler bilim kurgu dizisi Doctor Who’da Tardis, içi dışından çok daha büyük olan bir uzay ve zaman makinesidir. Küçük dairenizin Tardis’in özelliklerini taklit etmesini ve içeride sihirli bir şekilde genişlemesini istemez miydiniz? Yine de henüz cesaretinizi kaybetmeyin. Küçük daireler için ipuçlarımız, püf noktalarımız ve yerden tasarruf sağlayan fikirlerimizle, akıllara durgunluk veren ve mantığa meydan okuyan Tardis’in kendi versiyonunu yaratabilirsiniz. Yatak odaları, oturma odaları, mutfaklar, yemek odaları, depolama ve gardıroplar, birçok odanız ve mobilyanız için bazı akıllı fikirlerimiz var. Arkanıza yaslanın ve sihrin ortaya çıkışını izleyin!

Küçük Yatak Odaları İçin Yer Kazandıran Fikirler

Küçük bir yatak odası, dekor hayallerinizi küçültmeniz gerektiği anlamına gelmez – yatak odanızı dekore ederken büyük oynamaktan korkmayın. Cesur renkler iyi kullanılırsa yatak odanızı genişletebilir ve daha büyük görünmesini sağlayabilir. Büyük boy yerine orta boy bir yatak yerleştirin ve çarpıcı bir yatak başlığı ile yatağı süslemek için biraz savurganlık yapın. Yatağınızı nereye yerleştirdiğiniz de fark yaratır – büyük bir pencerenin yanına konumlandırmak tüm ışığı yakalayacak ve odanın daha geniş görünmesini sağlayacaktır.

Çift görev yapan mobilyalar kullanın – giyinme aynası olarak kullanılan gardırop kapakları ve oturma ya da çalışma alanı oluşturmak için katlanabilen yataklar. Depolama konusunda yaratıcı olun ve mevcut her inçten faydalanmak için yatakların içine çekmeceler veya kutular yerleştirin. Yatağınızın yanındaki aplikler için yan sehpa ışıklarından vazgeçin ve yatmadan önce kitap okumak için doğru havayı yaratın. Son olarak, ayna kullanımını benimseyin – stratejik olarak yerleştirilmiş aynalar yatak odanızı açacaktır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Kilden Dekoratif Ayna Nasıl Yapılır?
Space saving ideas for small bedrooms in small apartments by using custom headboard make a big statement in small rooms
Koyu renkler ve özel yatak başlığı bu küçük yatak odasında büyük bir etki yaratıyor
10 Small Space Saving Interior Design Ideas for Small Apartments | Make Your 1BHK Look Like 3BHK

Mutfak için Yer Tasarrufu Fikirleri

Büyük mutfak hedefleriniz ama küçük bir mutfağınız varsa akıllı raflar sizin dostunuzdur. Öncelikle, raflar inşa etmek için mevcut tüm alanı kullanın. Buzdolabınızın, ocağınızın üzerindeki boşluk, duvarlarınızla buzdolabınız arasındaki dar alan, dolap kapaklarının içi, bunların hepsi akıllıca değerlendirilebilir. Açık raflar veya cam kapaklı dolaplar mutfağınıza açıklık hissi verecektir. Bir mutfak adası yerleşik depolama alanına sahip olabilir, daha fazla insanı oturtmak için uzatılabilir ve ek bir tezgah görevi görebilir. Sandalyeler içine yerleştirilebilir ve gizli raflar dışarı çekilebilir. Son olarak, küçük mutfağınızda alan yanılsaması yaratmak için nötr renkler ve ince aydınlatma kullanın.

Kitchen space saving ideas kitchen island will give you extra storageKitchen space saving ideas kitchen island will give you extra storage
İyi tasarlanmış bir mutfak adası size ekstra saklama alanı oturma alanı sağlayacak ve başka bir tezgah olarak ikiye katlanacaktır

Yerden Tasarruf Sağlayan Yemek Masası

Birden fazla kişiyi ağırlayabilen uzatılabilir yemek masalarından kullanılmadığında katlanabilenlere kadar, yerden tasarruf sağlayan düzinelerce yemek masası tasarımı vardır. Açılır kanatlı masalar, akşam yemeğinde misafirleriniz olduğunda eklenebilen ekstra yapraklara sahiptir – bu ekstra yapraklar ihtiyacınız olmadığında ‘açılır’. Masalar, etraflarında boş alan bırakacak şekilde sandalyeleri ve koltukları barındıracak şekilde de tasarlanabilir. Kayarak içeri giren sandalyelere sahip yuvarlak bir yemek masası kompakt ve akıllıca bir çözümdür. İçine oturulabilen banklı masalar da öyle. Masanızın şekli de fark yaratır; yuvarlak bir masa, yer israfına neden olan keskin köşelerin olmamasını sağlar.

Space saving dining table tabletop and chairs will make the dining space look spaciousSpace saving dining table tabletop and chairs will make the dining space look spacious
Masa ve sandalyelerinizdeki açık renkler yemek alanının ferah ve havadar görünmesini sağlayacaktır

Yerden Tasarruf Sağlayan Sehpa

Hiçbir şey bir oturma odasını bir sehpa kadar bir araya getiremez ve akıllı ama pratik fikirlerimizle yakında kendi oturma odanızın efendisi ya da sahibesi olacaksınız. İç içe geçen sehpalar, oturma odasında yer tasarrufu sağlayan popüler bir cihazdır. Adından da anlaşılacağı üzere, küçük sehpalar büyük sehpaların içine yerleştirilebilir ve gerektiğinde dışarı çekilebilir. Origami yapma havasında mısınız? Sehpalarınızla pratik yapın. Masanızı, parçaları katlanabilecek ya da kibrit kutusu tarzında çekilerek açılabilecek şekilde tasarlayın. Ya da üst kısmın bir masa yüzeyi oluşturacak şekilde kalkması için kollar koyabilirsiniz. Sehpanızı kutu depolama için veya ekstra oturma yeri olarak, osmanlı tarzında da kullanabilirsiniz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Evinizin İç Mekanlarını Süsleyecek 8 Terrazzo Parke Karo Tasarımı
Space saving coffee table design your table to be so that parts of it fold away or can be pulled openSpace saving coffee table design your table to be so that parts of it fold away or can be pulled open
Sehpanızın içine yedek koltuklar yerleştirerek her inçten en iyi şekilde yararlanın
Space saving home interiors for clutter-free living!

Yerden Tasarruf Sağlayan Gardırop

Sınırlı ve sıkışık alanlar, bazı akıllı tasarım seçimleriyle gardıroplar için rahatlıkla kullanılabilir. Köşe gardıroplar ve eğimli gardıroplar, merdiven altlarındaki ve eğimli çatıların altındaki garip alanlara uyacak şekilde özel olarak tasarlanabilir. Sürgülü kapılar, sallanan kapı lüksüne sahip olmayan dar alanlar için bir nimettir. Kapıların aynalı ve lake yüzeyleri arka ışığı yansıtır ve yatak odanızı büyük gösterir. Üstelik kim demiş gardıroplar illa ki kapaklı olmalı diye? Açık ve ferah bir görünüm için kapaklardan tamamen vazgeçin. Yer tasarrufu sağlayan gardıroplar için son ipucumuz, giysilerinizi ve diğer eşyalarınızı düzenli tutmak için saklama kutuları ve sepetler kullanmaktır. İyi depolama çözümleriyle donatıldığında küçük bir gardırobun bile ne kadar çok şeyi barındırabileceği şaşırtıcıdır.

Space saving wardrobe having sliding doors with full length mirrors and loft storageSpace saving wardrobe having sliding doors with full length mirrors and loft storage
Tam boy aynalı sürgülü kapılar ve çatı katında depolama alanı ile küçük bir alandan en iyi şekilde yararlanın
Space Saving Furniture Ideas | Home Interior Design on a Budget | Smart Furniture in India

Yerden Tasarruf Sağlayan Çalışma Masası

Küçük bir daire ve çalışmak için sınırlı bir alan, işe gitmek için trafiğe ve kirliliğe göğüs germeniz için bir neden olmamalıdır. Bunun yerine, yerden tasarruf sağlayan tasarımlarımızı kullanın ve kendi çalışma odanızın konforunda çalışın. Evde çalışma odası yapmanın en basit yollarından biri, evinizin sessiz bir köşesine yüzer bir masa yerleştirmektir. Kullanışlılığını daha da artırmak için dışarı kayan bir tepsi yerleştirin. Biri köşelerden mi bahsetti? Küçük dairenizde kullanılmayan bir köşenin potansiyelinden yararlanarak üçgen bir köşe masası kurun. Ayrıca, kullanılmadığında pratik olarak duvarın içinde kaybolan katlanabilir bir masa satın alabilir veya yaptırabilirsiniz. Son olarak, duvara monte edilmiş bir çalışma masası, gerektiğinde katlanarak yatak haline gelebilecek şekilde depolama alanına sahip bir duvar ünitesine entegre edilebilir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Deniz Kabuğuyla Yapılan Dekoratif Süsler
Space saving study table folds down to become a spare bedSpace saving study table folds down to become a spare bed
Bu çalışkan çalışma masası sihirli bir şekilde katlanarak yedek yatak haline geliyor

Yerden Tasarruf Sağlayan Kanepe ve Yatak

Kanepe ve yatağın hantal bir seçim olduğu ve bunlardan birinde geçirilen talihsiz bir gecenin kesin bir sırt ağrısına yol açtığı o günler geride kaldı. Üretim teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte kanepe ve yataklar konforlu ve estetik hale geldi. Bu kurnaz mobilya tasarımının pek çok seçeneği mevcut – tam boy yataklara dönüşen kanepeler, ranzalara dönüşmek için katlananlar ve rahat yataklara dönüşmek için birleştirilebilenler. Murphy yatakları geceleri duvara monte yatak, gündüzleri ise oturma yeri olarak tasarlanabilir. Ayrıca, bir eve ihtiyaç duyan yedek eşyalar için ekstra depolama alanı olarak da inşa edilebilirler.

Space saving sofa cum bed bed that folds up to be a sofaSpace saving sofa cum bed bed that folds up to be a sofa
Katlanarak kanepeye dönüşen bu yatak havalı şıklığın ve konforun vücut bulmuş hali

Küçük Daireler için Yerden Tasarruf Sağlayan Depolama Fikirleri

Alanınız dar olabilir, ancak alanın her santimini en iyi şekilde değerlendirerek depolama veya stil açısından sıkışık olmanıza gerek kalmaz. Merdiveninizin altındaki veya merdiven duvarının yanındaki o alan? Çekmeceler, eğimli dolaplar veya raflar inşa etmek için sermaye. Mutfaktaki dolaplarınızın altındaki alan? Büyük tencereleri ve yedek kapakları koymak için kullanışlı büyük düz çekmeceler olarak rahatlıkla ikiye katlanabilir. Mutfağınızda lavabonuzun, yardımcı alanda çamaşır makinenizin ve banyonuzda klozetin üzerindeki alan? Aksi takdirde kullanılmayacak olan bu alanları değerlendirmek için çıkarılabilir raflar yerleştirin. Kutu yataklar veya çekmeceli yataklar, saklama alanlı sedirler ve saklama alanlı yatak başlıklarının dibinde oturma yeri olan bir saklama kutusu – pratik olarak havadan depolama yaratan diğer fikirlerdir.

Space saving storage ideas shelves of books that can be discreetly hidden and pulled out when neededSpace saving storage ideas shelves of books that can be discreetly hidden and pulled out when needed
Bu rahat okuma köşesi gizlice saklanabilen ve gerektiğinde çıkarılabilen kitap raflarına sahiptir

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir