Üvey Çocuklarınızı Karma Aile Düğününüze Nasıl Dahil Edebilirsiniz?

Sizin veya eşinizin çocukları varsa, evliliğin karma bir aile ilişkisi olacağını her zaman biliyorsunuzdur. Dolayısıyla, ister diz çöken ister yüzüğü kabul eden siz olun, muhtemelen bu VIP’leri nihai birlikteliğinize dahil etmenin yollarını zaten düşünüyorsunuzdur. Ve yalnız da değilsiniz: Bugünlerde karma aile düğünleri oldukça yaygın. ABD Nüfus Sayım Bürosu’na göre, her gün 1.300’den fazla yeni üvey aile kuruluyor ve Amerika’daki ailelerin yüzde 50’sinden fazlası yeniden evlenmiş veya yeniden birleşmiş eşlerden oluşuyor.

Müstakbel üvey çocuklarınızla şimdiden bir bağ kurduysanız, ebeveynliğin DNA gerektirmediğini biliyorsunuzdur; ihtiyacınız olan tek şey sevgidir. Büyük gününüzde, bunu hissetmelerine yardımcı olmanız ve annelerine veya babalarına olduğu kadar onlara da söz verdiğinizi anlamalarını sağlamanız önemlidir. Peki, o günün herkes için gerçekten özel olmasını nasıl sağlayabilirsiniz? Burada, karma aile düğününüzü unutulmaz kılmanın 10 etkili ve anlamlı yolunu keşfediyoruz.

İçindekiler

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Uzmanlara Göre Nasıl Düğün Planlayıcısı Olunur?

Onlara Bir Rol Verin

En iyi karma aile düğünü fikirlerinden biri mi? Üvey çocuklarınıza düğünde belirleyici bir rol vererek onları da dahil edin. Geriye dönüp düğününüze baktıklarında, ayrılmaz bir rol oynadıklarına sevineceklerdir. Onlara hangi rolleri vereceğinize karar verirken yaşlarını ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurun. Yeni yürümeye başlayan çocuklar sevimli çiçekçi kızlar (veya oğlanlar!) olurlar, ancak yüzük taşıyıcılığı rolü, yüzüğü güvenli bir şekilde saklayabilecek bir çocuk için daha uygundur. Eğer bu çocuklar daha büyük bir demografiye dahilse, işleri de bunu yansıtmalıdır: Harika yer göstericiler olabilirler (ve muhtemelen zaten tanıdıkları konukları yönlendirmeye yardımcı olabilirler) ve hatta düğün partisinin bir üyesi olarak yanınızda durabilirler.

young girl performing a ceremony reading during weddingyoung girl performing a ceremony reading during wedding

Fotoğraf: Amber Gress Photography

Topluluklarınızı Koordine Edin

Kıyafetlerinin sizinkiyle eşleşmesini veya bir şekilde sizinkini tamamlamasını sağlayın. Krem rengi bir gelinlik giyiyorsanız, çocukları da aynı renkte giydirin. Ya da tüm farkı yaratan küçük ayrıntılarla biraz eğlenin – eşleşen saç aksesuarları, buketler veya kurdele kuşaklar harika fikirlerdir. Kopya kravatlar, yaka çiçeği veya ayakkabılar da harika eklemelerdir. Uyumlu kıyafetler giymek, büyük gün ve sonrasında aynı takımda olduğunuzu gösterir.

Onlarla Yemin Değişimi Yapın

Nişanlınızın çocukları olduğunda, onlara da “Evet” demiş olursunuz. Bu nedenle, mihrapta eşinizle yeminlerinizi etmeden önce, benzer bir anı onlarla da paylaşmayı düşünün. Gelecekteki üvey çocuklarınızı besleyeceğinize, seveceğinize ve koruyacağınıza söz verin; bu onlar için dünyalara bedel olacak ve onlara da bağlı olduğunuzu gösterecektir. Ayrıca, evde tek bir kuru göz bile kalmayacaktır (ve eşiniz, birlikte öncelik verdiğiniz aile için sizi daha çok sevecektir).

Onlara Bir Hediye Verin

Evlilik söz konusu olduğunda, genellikle bir nişan yüzüğü söz konusudur ve çiftin her iki üyesinin de muhtemelen alyansları vardır. Hatta düğün tarafına geleneksel olarak hediyeler sunulur. Müstakbel çocuğunuza özel bir şey hediye etmek, onun bu yeni ailenin önemli bir parçası olduğunu sembolize eden harika bir jesttir.

Harika bir hatıra hediyesi, düğün tarihi kazınmış bir mücevher veya saat, doğum taşlı bir şey veya hatta bir aile yadigarı olabilir.

young children performing ceremony readings at wedding ceremonyyoung children performing ceremony readings at wedding ceremony

Fotoğraf: Giuseppe Marano

Bir Aile Kutsamasını Dahil Edin

Kutsama aileden aileye değişecektir, ancak din, gelenekler, geçmiş veya özel ifadeler ne olursa olsun, mesaj aynı olacaktır: Eviniz koşulsuz kabul, sevgi ve rahatlık dolu bir yer olsun. Bu mesaj tören sırasında – üvey çocuğunuza ettiğiniz yeminden hemen sonra ve eşinize edeceğiniz yeminden hemen önce – okunabilir ya da resepsiyonunuzda bir tabelada sergilenebilir.

Onları Birlik Törenine Katılmaya Davet Edin

Çocukları törene dahil etmenin bir başka harika yolu da çocuk dostu bir birlik ritüeli bulmaktır (muhtemelen mumlardan daha az tehlikeli bir şey anlamına gelir). Yaratıcı olun! Aile üyelerine en sevdikleri şekerleri seçtirin ve bunları ayrı ayrı kavanozlardan büyük bir “Biz” kavanozuna doldurmalarını isteyin. Onlara her bireyin karışıma özel bir lezzet kattığını ve aileden daha tatlı bir şey olmadığını hatırlatın. Bir başka seçenek de aile resmi yapmaktır: Beyaz bir tuval üzerine kalp şekli vermek için ressam bandı kullanın. Tören sırasında her bir kişinin en sevdiği boya rengini fışkırtmasını sağlayarak evinize asabileceğiniz büyülü ve anlamlı bir sanat eseri yaratın.

Pastanın Üstü

Kim demiş yeni evliler tek pasta süsleyicisi olmalı diye? Katmanlara üvey çocuklarınızı da ekleyin ve bu güzel hatırayı daha sonra da saklamalarına izin verin. Pasta süslerini yaşlarına ve saç renklerine göre bile kişiselleştirebilirsiniz!

Dans Pistinde Rock Yapın

Çok beklenen ilk danstan sonra, çocukları dışarı çıkmaya ve “Shut Up and Dance” gibi neşeli bir şarkıda size katılmaya davet edin. Eğer gerçekten bonus puan almak istiyorsanız, bir aile flash mob koreografisi yapabilirsiniz. Güneş gözlüklerinizi takın ve karizmanızı konuşturun.

Özel Bir Mocktail Servis Edin

Ekstra kirazlı Shirley Temples, çırpılmış krema ile doldurulmuş milkshake veya taze meyvelerle dolu virgin daiquiris gibi neşeli bir şeyler seçin. Tostlar için, bir tabak kurabiye ile en iyi giden süt “shot “ları hazırladığınızdan emin olun. Bu seçenekler buzlu sudan çok daha havalı olacaktır. Özel günler söz konusu olduğunda, şekere hücum etmek gerekir!

Özel Masa

Çocukların masasını parti masası haline getirin. Her masa düzeninde mini bir Beanie Baby, boya kalemleri ve boyama kağıtları bulundurun. Parlak neon renklerde plastik (kırılmaz) tabaklar ve bardaklar için süslü cam eşyaları bir kenara bırakın. Hatta çocukların tüm akşam boyunca hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için bir kutu Lego’yu merkeze koyabilirsiniz.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir