Alyanslar Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Nişan yüzükleri en çok ilgi gören yüzükler olsa da, alyanslar da göz ardı edilmemesi gereken bir yüzüktür. Bağlılığın bir işareti olarak hizmet veren bu mücevher parçası, evlilik birliğini benimsemiş tüm çiftler için büyük bir sevgi sembolüdür. Aslında, alyanslar nişan yüzüklerinden önce (eski Mısır ve Yunan dönemlerine kadar uzanır) ve bir ilişki içindeki sevgi ve bağlılığın fiziksel bir temsili olarak kurulmuştur.

Günümüzde bu özel aksesuarın dış görünüşü evrim geçirmiş olup, artık günümüz nikahlarının özüne uygun çeşitli stil, renk ve şekillerde sunulmaktadır. Çiftler kendi benzersiz aşk hikayelerine uygun alyansları satın alma özgürlüğüne sahiptir ve uzun ömürlü ve unutulmaz bir stil bulmak söz konusu olduğunda seçenekler gerçekten sonsuzdur.

Grown Brilliance’ın pazarlama ve marka direktörü uzman Joshua Sherman, şu anda kendi aşk hikayelerini ifade edecek bir alyans arayanlara yardımcı olmak için burada. Kendisi, siz ve eşiniz için mükemmel düğün bandını bulma konusunda bilmeniz gereken her şeyi açıklıyor.

Uzmanla Tanışın

Joshua Sherman, laboratuvarda yetiştirilen mücevher ve nişan yüzüklerinde sektör lideri olan Grown Brilliance’ın pazarlama ve marka direktörüdür.

Alyans Kılavuzu

Belirtildiği gibi, alyanslar eski başlangıçlarından bu yana gelişmiştir ve sizin için doğru olan bir parçayı bulmak söz konusu olduğunda aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla seçenek vardır. Bu nedenle, bir stil için alışverişe başlamadan önce, Sherman’ın aşağıda vurguladığı alyansların temel özelliklerini anlamak önemlidir.

Metaller

Sherman, “Beyaz altın, alyanslar ve nişan yüzükleri için açık ara en popüler metaldir” diyor, ancak sarı altın, pembe altın, platin ve paladyum gibi diğer tonların da yıllar içinde popülerliği artmıştır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Alyans Stilleri için Basit Bir Kılavuz

Bir metal seçerken, yaşam tarzınızı ve sıklıkla taktığınız diğer takı parçalarını göz önünde bulundurmanız önemlidir. Örneğin, çoğu gelin alyansları için nişan yüzüklerinde kullandıkları metali seçmeyi tercih eder, çünkü bu tüm mücevherleri uyumlu ve zahmetsizce eşleştirmenin bir yoludur. (Ancak, burada katı ve kesin bir kural yoktur ve benzersiz bir dokunuş arıyorsanız metalleri kesinlikle karıştırabilirsiniz). Ayrıca, ellerinizle çalışıyorsanız, klasik beyaz altından daha sert olan ve sürekli aşınma ve yıpranmaya dayanabilen tungsten veya platin gibi daha güçlü bir metal düşünün.

Taşlar

Birçok çift, alyanslarını benzersiz kılmak için pırlanta, safir veya yakut gibi taş ve mücevherlerin eklenmesinden yararlanır. Pavé ve kanal stilleri çok fazla ışıltı ve yetenek katsa da, bu karar kişisel bir seçimdir ve zorunlu değildir. Sherman’a göre, “bu tamamen kişinin tercihlerine bağlıdır, ancak pratik olduğundan emin olmak için yaşam tarzlarını göz önünde bulundurmalıdırlar. Taşlı kayışlar daha pahalı olduğu için bütçe de bir faktördür.”

Gravür ve Aşındırma

Vintage art deco tasarımlardan yıldızlara ve çiçeklere kadar, kordonunuzdaki metali bir sanat eseri haline getirmenin sonsuz yolu vardır. Karmaşık gravürlerin kir tutma olasılığının daha yüksek olduğunu (ve temizlenmesinin daha zor olduğunu) ve herhangi bir ek tasarımın (veya iç kısımdaki gravürün) nihai fiyata ekleneceğini unutmayın. Makineyle oyulmuş 15 karakter için 25$’dan elle oyulmuş 8 karakter için 75$’a kadar ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz.

Genişlik

1 mm’den 8+ mm’ye kadar değişen genişlikteki kordon, muhtemelen yapmanız gereken en büyük seçimlerden biridir. Sherman, “Erkekler genellikle 4 mm ila 7 mm arasında bir alyans tercih ediyor ve kadınlar için seçim, genç nesillerin daha ince, daha zarif bantları tercih etmesiyle değişiyor” diyor.

Ancak genel olarak gelinlerin çoğu alyanslarının genişliğini nişan yüzüklerinin genişliğiyle eşleştirmeyi tercih ediyor ve en yaygın genişlikler 2 mm ile 4 mm arasında değişiyor. Bununla birlikte, genişlikleri karıştırmak benzersiz bir görünüm yaratabilir, bu nedenle elde etmek istediğiniz genel havaya bağlı olarak daha büyük veya daha küçük bir şey için alışveriş yapmaktan korkmayın.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Düğün Hazırlıkları Sırasında En Sık Yapılan Hatalar

Bitiş

Kordonunuzun son detaylarına gelindiğinde, bir cila aksesuarı gerçekten farklı kılabilir ve yüzüğünüzün öne çıkmasına yardımcı olabilir. İster taş, fırça, mat, çekiçli veya kum püskürtmeli olarak bulunan daha dokulu bir görünüm isteyin, ister saten veya yüksek cilayı tercih edin, cila, yüzüğünüzü gerçekten kendinize ait kılacak son bir dokunuştur.

Alyans Alışverişi İpuçları

Alyans yolculuğunuza başlarken unutmamanız gereken en büyük tavsiye, alışverişe erken başlamaktır. “Erken başlamak önemlidir, özellikle de sıra dışı bir şey istiyorsanız ya da pırlantalı veya değerli taşlı bir şey istiyorsanız” diyen Sherman, çoğu çiftin büyük günden en az üç ay önce arayışlarına başlaması gerektiğini belirtiyor. “Çoğu alyans sipariş üzerine üretilir, bu nedenle beklenmedik bir gecikme riskine girmeyin.” Basitçe söylemek gerekirse, ayrıntıları belirlemek için ne kadar çok zamanınız olursa, zamanın testine dayanacak bir şey seçme şansınız o kadar artar.

Yüzüğü kimin alacağına karar verin.

Sherman, günümüzde bu sorumluluğun ilişkideki tek bir kişiye yüklenmesinin aksine, “çiftlerin kendi alyanslarını satın almalarının daha yaygın hale geldiğini” belirtiyor. Yine de bu kişisel bir seçimdir ve sonuçta siz ve eşiniz için en uygun olanı yapmalısınız.

Sherman ayrıca şunları da ekliyor: “Alyansın kimin tarafından alınacağı kararı çiftin kişisel tercihlerine, mali durumuna ve kültürel geçmişine bağlı olabilir. Bazı çiftler bağlılıklarının bir sembolü olarak birbirlerinin yüzüklerinin parasını ödemeyi tercih ederken, diğerleri maliyeti eşit olarak bölüşmeyi veya satın alma işlemine katkıda bulunmak için ortak bir düğün hesabı oluşturmayı tercih edebilir.”

Standart maliyetleri anlayın.

Alyanslarınızı nasıl almaya karar verirseniz verin, düğün bütçenizin yaklaşık %3’ünü harcamayı bekleyin, ancak fiyatlar metale, parmak boyutuna ve yüzüğün genişliğine bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir. Örneğin, ortalama olarak, basit bir 14 ayar altın veya platin yüzüğün yaklaşık 1.000 dolara mal olmasını bekleyebilirsiniz; ek süslemeler ve gravürler tercih ederseniz fiyat etiketi artar.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Mücevher ve Pırlanta Sertifikası Nedir?

Eşleşen alyanslar isteyip istemediğinize karar verin.

Alyanslar çok kişiseldir ve bir çiftin bir metal tonu veya stil üzerinde anlaşması gerektiğini söyleyen bir kural yoktur. Önemli olan neyi sevdiğinizi ve bireysel tarzlarınızı neyin yansıttığını birlikte bulmaktır. Yine de benzer kayışlar istiyorsanız, ikinizin de sevdiği iki metali harmanlayan örgülü bir kayış veya dövülmüş kaplama gibi benzer bir unsur gibi cinsiyet ayrımı gözetmeyen bir seçenek düşünün . İster eşleştirin, ister benzersiz bir şey bulun, ister bantlardan tamamen vazgeçin, önemli olan ikinizin de sevdiği bir çözüme ulaşmaktır.

Mücevher sigortasını düşünün.

“Değerli eşyaları sigortalamak asla kötü bir fikir değildir. Ev sahibinin veya kiracının sigortasına bir mücevher sigortası eklemek genellikle oldukça ucuzdur ve artık mücevherler için özel olarak sunulan sigorta teklifleri de mevcuttur” diyor Sherman. “Bir garanti gerçekten risk iştahınıza ve buna ihtiyaç duyma olasılığınıza bağlıdır. Her zaman olduğu gibi, bir hak talebinde bulunmanız gerektiğinde tam olarak ne beklemeniz gerektiğini anladığınızdan emin olmak için ince yazıları dikkatlice okuyun.”

Alyans Bakımı Nasıl Yapılır?

“[Alyansınızı] bir fırça kullanarak ve bir temizleme solüsyonuyla ya da sadece ılık suya birkaç damla bulaşık deterjanı damlatarak hafifçe ovalayarak temiz tutmalısınız. Mikrofiber bir bezle sildiğinizde tekrar temiz olacaktır” diyor Sherman.

Ayrıca, temizlik yaparken, yüzerken, yemek pişirirken, bahçeyle uğraşırken, spor yaparken, uyurken ve duş alırken alyansınızı çıkarın. Pek çok çift yüzüklerini hiç çıkarmama fikrini sevse de, kararmaya, çizilmeye veya kaybolmaya neden olabilecek herhangi bir faaliyetten önce yüzüklerinizi çıkarmak, yüzüklerinizin sonsuza kadar bozulmadan kalmasına yardımcı olmanın en iyi yoludur.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir