Düğün Gününüzde Yağmur Yağması Gerçekten İyi Şans mı?

Düğün gününüzden önce ne kadar planlama yaparsanız yapın, hava durumu tahmin edemeyeceğiniz veya kontrol edemeyeceğiniz bir unsurdur. İster çiseleyen bir yağmur ister sağanak olsun, hava tahmini yağmur yağacağını gösteriyorsa, birçok çift bu koşulların kıyafetlerini kirleteceğinden veya düğün fotoğraflarının canlılığını azaltacağından korkar. Koridorda yürürken muhtemelen bulutsuz bir gökyüzü ve güneş ışığı umuyor olsanız da, yağmur bulutlarının kutlamayı mahvetmesi gerekmez. Aslında batıl inançlara göre büyük günde yağmur yağması iyi şans olarak kabul edilir.

Bu da akla şu soruyu getiriyor: Bu eski folklor gerçekten doğru mu, yoksa büyük güne nemli bir havayla uyanan çiftleri neşelendirmek için toplum tarafından kabul edilmiş bir şey mi? Bunu öğrenmek için iki düğün uzmanıyla görüştük ve dürüst fikirlerini aldık. Ayrıca, yağmurlu bir düğünün arkasındaki hikayeyi, önemi ve ideal olmayan bir hava durumunu kucaklamak için ipuçlarını da açıklıyoruz.

Uzmanla Tanışın

  • Adriana Gorman, Annapolis, Maryland’de bulunan Adriana Marie Events’in sahibi ve baş etkinlik tasarımcısıdır. On yılı aşkın bir süredir düğün planlamaktadır.
  • Michelle Norwood, 20 yıllık deneyime sahip bir destinasyon düğün planlayıcısı ve etkinlik tasarımcısı ve Michelle Norwood Events’in sahibidir.
İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Evlenmek İçin En Uygun 5 Ay

Düğün gününüzde yağmur yağmasının gerçekten iyi şansın habercisi olup olmadığını öğrenmek için okumaya devam edin.

Düğün Gününüzde Yağmurun Tarihi ve Anlamı

Düğün gününde yağan yağmurun iyi şans getirdiğine dair inanç yeni değildir. Aslında Hindu geleneklerinden kaynaklanmaktadır. Yağmur, ekinlerin yetişmesi için verimli topraklar yarattığından, Hindu toplulukları yağmurlu düğünlerin evlendikten sonra çifti çocuklarla kutsayacağına dair bir dogma geliştirmiştir. Hindu kültüründe düğün günü yağan yağmurun birlikteliği daha güçlü ve uzun ömürlü kıldığı da söylenir çünkü evlenme eylemini simgeleyen ıslak bir düğümün çözülmesi zordur.

Diğer kültürlerde yağmurlu bir yemin töreni birçok farklı anlam taşır, ancak bunların çoğu bu hava durumunun uğurlu olduğu inancına dayanır. Bazıları düğün gününde yağan yağmuru, geçmişteki zor zamanların ya da zorlukların sembolik olarak temizlenmesi ve daha iyi, daha parlak bir geleceğin önünün açılması olarak görür. Bazıları ise bu özel günde yağan yağmurun, gelinin hayatı boyunca dökeceği son gözyaşlarını simgelediğini ve çiftin hayatındaki üzüntüye son vereceğini düşünür. Çoğu kültür yağmuru olumlu bir işaret olarak görse de, bazıları bunun hüznün ya da çalkantılı bir evliliğin habercisi olduğunu savunur.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Unutulmaz Bir Elopement Partisi Nasıl Planlanır?
Bride and groom holding an umbrella while walking along the water on rainy wedding dayBride and groom holding an umbrella while walking along the water on rainy wedding day

Vladimir Nadtochiy / Getty Images

Düğün Gününüzde Yağmur Yağması Gerçekten İyi Şans mı?

Eski bir atasözü düğün gününde yağmur yağmasının iyi şans getirdiğini söylese de, uzmanlara bu batıl inanç hakkındaki görüşlerini sorduk. Adriana Marie Events’ten profesyonel düğün planlamacıları Adriana Gorman ve Michelle Norwood Events’ten Michelle Norwood, yağmurlu bir düğün günü tahmininin yoruma açık olduğuna inanıyor. Gorman’a göre aylar süren planlamadan sonra yağmur biraz hayal kırıklığı yaratabilir, ancak çiftler bakış açılarını değiştirerek hava koşullarını şans olarak görmeye başlarlarsa, bu zihniyet değişimi düğünlerindeki deneyimlerini tamamen değiştirecektir. Gorman, “Yağmurun ve düğün günündeki diğer tüm koşulların, çiftin ve ailenin zor ve zorlu durumlarla nasıl başa çıktığına bağlı olduğuna inanıyorum,” diye açıklıyor. “Özellikle yağmur söz konusu olduğunda, yağmurun getirebileceği değişim ve samimiyeti kucaklamak bir dezavantajdan ziyade bir avantaj olarak görülebilir. Olumlu ve akışkan bir zihniyet varsa, her şey olabilir!” Gorman, çiftin hava durumunu kucaklaması halinde, iyimser tutumlarının çevrelerindekileri de etkileyeceğine, böylece etkinliğin daha keyifli hale geleceğine ve evliliklerinin daha neşeli bir şekilde başlayacağına inanıyor.

Norwood, ister düğün gününde ister başka bir etkinlikte yağmur yağması söz konusu olsun, kişisel olarak şansa inanmadığını söylüyor. Bunun yerine Gorman’a katılıyor ve her şeyin kasvetli hava durumuna nasıl tepki verdiğinize bağlı olduğunu belirtiyor. “Düğün gününüzde yağmur yağarsa ve siz ve eşiniz dans pistine çıkıp bütün gece yağmur altında dans ederseniz, bu şans mıydı yoksa koşullar ne olursa olsun o anın değerini bilmek miydi?” diye soruyor. “Bu bir zihniyet: Yağmur ya da güneş, hayatta ve aşkta şanslıyım.”

Düğün Gününüzde Yağmurdan En İyi Şekilde Nasıl Yararlanabilirsiniz?

Büyük gününüzde yağmurun şanslı olduğuna inansanız da inanmasanız da, hava durumuna karşı tutumunuzun ve bakış açınızın deneyiminiz üzerinde güçlü bir etkisi olduğuna şüphe yok. Bu nedenle, uzmanlara kapalı ve yağmurlu bir hava tahmininden en iyi şekilde yararlanmak için en iyi ipuçlarını ve püf noktalarını sorduk.

Olumlu Yönleri Düşünün

Yağmur, özel gününüz için aklınızdaki hava türü olmayabilir, ancak koşullara olumlu bir gözle bakmak endişeyi heyecana dönüştürecektir. Birincisi, her türlü yağmur siz ve konuklarınız için unutulmaz bir deneyim olacak ve tekrar tekrar anlatacağınız harika bir hikaye oluşturacaktır. Fotoğraflar genellikle bu tür havalarda endişe kaynağı olduğundan, bulutlu bir havanın fotoğraflar için mükemmel bir aydınlatma sağladığını ve eşinizle bir şemsiyenin altında poz vermenin sonsuza dek değer vereceğiniz romantik bir an olacağını unutmamak önemlidir. Bir diğer olumlu yanı ise yağmurun daha samimi bir ortam yaratmasıdır. Örneğin, davetinizin açık havada gerçekleşmesi gerekiyorsa, mekanı bir çadıra veya mekanın içindeki bir odaya taşımak herkesin ev gibi bir ortamda bir araya gelmesini sağlayacaktır. Gorman, “Bu, konukların birbirine karışmasını ve birbirleriyle sürekli temas halinde olmalarını sağlar” diyor. “Ve atmosfer daha samimi bir his veriyor.”

Önceden Plan Yapın

Hava durumunu kontrol edemeseniz de, yeminlerinizi etmeden önce kendinizi daha hazır hissetmek için atabileceğiniz adımlar vardır: bir yedek plan oluşturmak. Gorman’a göre, düğününüz ılıman bir mevsimde veya iklimde gerçekleşiyor olsa bile, açık havada düğün yapacak her çiftin bir B ve C planı olmalıdır. Eğer çadır kurmak oyun planınızın bir parçasıysa Gorman, zemin döşemesine ihtiyacınız olup olmayacağını belirlemenizi, yemek şirketlerinin yiyecekleri aktarması için güvenli bir yol düşünmenizi ve klima ya da ısıtıcıların gerekli olup olmadığına karar vermenizi öneriyor. Ayrıca, yedek planlarınızı ilk planınızın bir uzantısı haline getirmenizi tavsiye ediyor, böylece tamamen farklı bir konsept gibi hissetmezsiniz. Bu ayrıntılar üzerinde ince ayar yaptıktan sonra, yağmur da dahil olmak üzere olası hava koşulları konusunda kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Kontrolü Bırakın

Planlayıcınızla birlikte bir yedek plan oluşturduktan sonra, her türlü kontrolü elden bırakmak için elinizden geleni yapın. Nikahınızdan önce hava durumu uygulamanızda bir yağmur bulutu görürseniz veya büyük gününüzde yağmur yağmaya başlarsa, hava tahminine direnmek veya onu değiştirmeye çalışmak yerine onu kucaklamak birçok gereksiz endişeyi hafifletecektir. Gorman, “Hava durumunu mikro düzeyde yönetmek sadece çiftler üzerinde daha fazla strese neden olur ve tüm konuk listesinin bu etkiyi hissetmesine yol açar” diyor. Bunun yerine, tedarikçi ekibinizin gerekli ayarlamaları yapmasına izin vermenizi ve odağınızı en sevdiğiniz insanlarla anılar biriktirmeye kaydırmanızı öneriyor.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir